Jump to content

Орден Светог Симеона Зорани Михајловић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 часа, МилошБГ рече

Мени је фасцинантно то што се ордени деле шаком и капом и то не само људима који нису верујући, пошто бити неверујући је за мене бар блажа ситуација од Богобораца.

Дотична је уништила базилику, ниједног тренутка нисам чуо да је дотична верујућа, Вулину који је имао став Лењин се роди, пандан Христу је исто добио орден, или људи који су осведочени масони и припадници масонских удружења добијају ордене, дакле нешто ту није нормално.

И оно што је мени као вернику најпоразније, ја до сад нисам чуо да је у нашој цркви додељен орден просто неком обичном верујућем човеку који можда није финансијски показивао делатну љубав према цркви, али јесте неким другим стварима које су можда и доста душекорисније. На крају крајева ни Зорана ни многи други не дају паре из свог џепа него паре државе, тим пре ми је нејасно да никад ниједан неки прост сељак или ко слично није добио орден од цркве.

Све су то из бие, цие, власти, власници овог, власници оног, чини се да је једини параметар за додељивање ордена искључиво и само новац и колико је тај неко и то углавном не својих пара приложио за нешто, што ме доводи до крајње помисли да се орден купује. То јесте мало поразно, али трудим се да ни не размишљам претерано о томе али ето.

:skidamkapu:Свака ти је на месту!!! 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Sramota!!! A Vučiću koji nas prosvetluje svakoga dana svojim samopregornim zalaganjem,protestantskom etikom i pink estetikom ništa??!!!

Poslednja vremena došla definitivno,kada oni koji se najviše žrtvuju za narod ne dobijaju orden....nego oni koji se njima čepe.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ненад Илић Ставио сам објаву због тога што ме је искрено интересовало мишљење пријатеља са ФБ о овој додели ордена. Најискреније - о неким од тих људи практично ништа не знам и заиста је отворена могућност да су заслужено добили орден (добра дела се често раде у тајности) иако можда делује све мало тенденциозно. Занимљиво је да практично нема ниједног позитивног коментара. Иако смо ми овде окупљени по сличности наших афинитета ипак често долази до разлика у мишљењима и расправа. У овом случају - не. Али посебно је добро што смо се иако је очигледно присутан негативан став уздржали од непотребног вређања било кога. Нема разлога за падање у ватру, за претерано и олако осуђивање. За сумње и незадовољство можда и има. Отворен разговор искрених људи и савладавње искушења јача веру. Више него сентиментализам и гурање ствари под тепих. Нема места разочаравњу. И кад нам се учини да нешто није у реду, морамо да се боримо за нашу цркву.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Милан Ракић рече

Какве то везе има с нама самима? Апсолутно никакве. Но, будући да смо – као што сам малопре већ написао – само људи, нормално је и да имамо такве реакције. Оно што није нормално је да се ваљамо у истима и расплињујемо их и тиме нечему суштински небитном придајемо толики значај. Имамо, ваљда, паметнија посла.

Jeste bitno. Jer onda priznajemo Crkvi i trecu, poslovnu ("firma") dimenziju - koja ocigledno postoji - ali to onda znaci da nas se itekako tice, zar ne?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Џуманџи рече

Jeste bitno. Jer onda priznajemo Crkvi i trecu, poslovnu ("firma") dimenziju - koja ocigledno postoji - ali to onda znaci da nas se itekako tice, zar ne?

Ako ne živimo od te firme, ako ne radimo za nju, ako ne ide iz našeg džepa, ne, ne tiče nas se. U tekstu sam i jasno napisao da itekako znamo ko raspolaže imovinom Crkve, a ko ne. 

No, poenta svega jeste da ordenje nije versko pitanje i da se suviše bavimo time, pridajući mu značaj koji nema. 

Doduše, to radimo sa svakom pojavom. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Mиљан Танић рече

No, poenta svega jeste da ordenje nije versko pitanje i da se suviše bavimo time, pridajući mu značaj koji nema.

Ne slazem se. Kako sutra (pa i danas) da izneses kredibilan stav o necemu, kao clan Crkve, kada nema sociopate, ni kleptomana (osim Djelica i Dinkica, ako se ne varam) koji nisu dobili priznanje za ulozen trud i ljubav u nekom obliku? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ne slazem se. Kako sutra (pa i danas) da izneses kredibilan stav o necemu, kao clan Crkve, kada nema sociopate, ni kleptomana (osim Djelica i Dinkica, ako se ne varam) koji nisu dobili priznanje za ulozen trud i ljubav u nekom obliku? 

Da li sam ja vladika? Nisam. Jesam li im ja dodelio? Nisam. Eto kako. Brkaš članstvo u Telu Hristovom i Crkvu firmu. A lepo sam objasnio. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Mиљан Танић рече

Da li sam ja vladika? Nisam. Jesam li im ja dodelio? Nisam. Eto kako. Brkaš članstvo u Telu Hristovom i Crkvu firmu. A lepo sam objasnio. 

Znas kako, kontam ja da proces potpunog razdvajanja "zemaljskog" od "nebeskog" odavno traje i da nam je udobnije da budemo u tom procepu, u cardaku ni na nebu ni na zemlji, ali to ne znaci da je ta pozicija fakticki moguca. Hriscanstvo po svojoj sustini obesmisljava (ne ratoborno, niti nekakvim revolucijama) zemaljasku vlast, to stoji, ali zaista ne mogu da se slozim sa time da kada neko privoji novac poreznih obveznika i tim parama uradi nesto za neku versku zajednicu, to nije versko pitanje. Kako nije kada utice na zivote? Kako moze da ne bude versko?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Жељко рече

Jel ima to ordenje neku tržišnu vrednost?

Како не, ако га претопиш можеш златан зуб да направиш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је добро да се у што масовнијем броју деле ова одликовања, и Курти и Мурти, не би ли се дошло до тоТалног обесмишљавања.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Znas kako, kontam ja da proces potpunog razdvajanja "zemaljskog" od "nebeskog" odavno traje i da nam je udobnije da budemo u tom procepu, u cardaku ni na nebu ni na zemlji, ali to ne znaci da je ta pozicija fakticki moguca. Hriscanstvo po svojoj sustini obesmisljava (ne ratoborno, niti nekakvim revolucijama) zemaljasku vlast, to stoji, ali zaista ne mogu da se slozim sa time da kada neko privoji novac poreznih obveznika i tim parama uradi nesto za neku versku zajednicu, to nije versko pitanje. Kako nije kada utice na zivote? Kako moze da ne bude versko?

Na koje živote utiče? I kakve to veze s verom u vaskrsenje ima? Vi ljudi ste generalno opsednuti stvarima koje veze s verom i vama samima nemaju. U tekstu sam sasvim jasno razgraničio ko se u Crkvi šta pita. Mi koji se ne pitamo ništa, nas se ne tiče i tačka. 

Evo, idi na sednicu Sinoda pa pokušaj da utičeš na neku odluku. :)

Za mene se ova rasprava ovde završava. Nemam potrebu da se vrtim u krug. 

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Mиљан Танић рече

Na koje živote utiče? I kakve to veze s verom u vaskrsenje ima? Vi ljudi ste generalno opsednuti stvarima koje veze s verom i vama samima nemaju. U tekstu sam sasvim jasno razgraničio ko se u Crkvi šta pita. Mi koji se ne pitamo ništa, nas se ne tiče i tačka. 

Evo, idi na sednicu Sinoda pa pokušaj da utičeš na neku odluku. :)

Za mene se ova rasprava ovde završava. Nemam potrebu da se vrtim u krug. 

Vidim "potpisnig" ovoga Pouke.org info.

Znači li ovo da se gasi forum, jer "Mi koji se ne pitamo ništa, nas se ne tiče i tačka."

Ustvari ovom logikom svaki forum na svetu treba da se ugasi, šta ima da se priča, diskutuje, raspravlja kad se za većinu stvari ne pitamo i ne bi trebalo da nas se tiče.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Mиљан Танић рече

Na koje živote utiče?

Vi ljudi ste generalno opsednuti stvarima koje veze s verom i vama samima nemaju.

Mi koji se ne pitamo ništa, nas se ne tiče i tačka. 

Cek, lopurda otme tvoj i novac tvojih bliznjih, a i sugradjana...  I od tih para "prevelikodusno" donira za izgradnju bogomolje u kojoj (cete) ti i tvoji duhovno bliznji decenijama da (ni manje ni vise nego) bogosluzite... I to nema nikakve veze sa tobom? Ok. Na ostatak (koji sam obrisala (tj. koji nisam citirala), a) koji je cisto spinovanje necu ni da se trudim da odgovorim.  

пре 2 часа, Mиљан Танић рече

Za mene se ova rasprava ovde završava.

+1. 0703_read

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

Буне се као и увек највише они који не иду у Цркву, не причешћују се.

Има одличан кратак текст од А. Шмемана из његовог дневника из осамдесетих где човек објашљава да у томе Црква показује своју велику смиреност и на крају се овбраћа Пресветој Богордици да нас заштити.. 

Све се то одиграало у манастиру, дивном и природном мјесту, под јесењим сунцем, са погледом на поља. Манастирске службе – неописива и необјашњива Благодат.

У уторак сам био на свечаном пријему у двору Епископа, на коме је присуствовало 200 људи. Ту сам осјетио смиреност Цркве. Два говора су одржали предсједници владиних комисија за религије, тј. комунистички званичник који контролише Цркву – једна горила која личи на Брежњева, дебели простак. Али Господе, како су се сви заузели око овог простака, клањајући се и смјешкајући се, захваљујући му се са невјероватним жаром за…? Додијељен му је Орден Св. Марка за слободу и мир, док је он пушио цигару и отпухивао дим у лице Епископу, који је сједио до њега. Одвратно. Али – какав ли је диван хор био! Након горилиног говора (који је био праћен громогласним аплаузом), пјевали су дивни, и жалосни кондак Канона Св. Андреја Критског: „Душо моја, душо моја, устани, што спаваш?“ А онда неочекивана молба Пресветој Богородици: „Радуј се, молитвениче и спаситељу Србије, благослови крстоносни народ…“ Било је тако очигледно да је све демонског поражено, уништено благодаћу – благодаћу коју ништа од свега тога није измијенило.

Досада – застрашујућа, смртоносна, беживотна досада коју ствара комунизам – апсолутно је аутентичан доказ демонског карактера комунизма. Београд је прожет том досадом, коју сам одмах осјетио када сам ишао по визу у српски конзулат у Њујорку. Само је Црква и оно што је повезано са Црквом слободно од те демонске досаде и обасјано благодаћу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...