Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Филозоф рече

a na osnovu koje logike stvaras bilo sta u zivotu kad ce nestati? cak i taj prenos na naredne generacije kada ce gotovo sigurno sve nestati pa makar to bilo i za milion godina

Pa ne stvaram na osnovu logike, nego na osnovu sopstvenih vrednosti... meni je u ovom trenutku lepo i interesantno i korisno da stvaram iako će jednog dana nestati.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Avocado рече

Pa ne stvaram na osnovu logike, nego na osnovu sopstvenih vrednosti... meni je u ovom trenutku lepo i interesantno i korisno da stvaram iako će jednog dana nestati.

pa dobro i to mi je ok, ali ne vidim sta je onda problem sa onim sto je Zvonko rekao da nije logicno i svi ga napali? I pritom ja ne nastupam ovde iz pozicije vernika pa da imam razlog da ga branim haha

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Агница рече

Сасвим је логичан бесмисао..ако је живот пролазан и све што имаш пролазно којим смислом се ти можеш похвалити?

То значи да су сви нехришћани који су живели на овој планети недоследни и да нису размишљали рационално и да су требали да се самоубијају уместо што су радили нешто и оставили иза себе нешто што је оплеменило или помогло човечанству. :))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече

za koji ne pružate nikakvo logično ili racionalno objašnjenje

За Нешто, или боље речено за Некога , ко је над логичан, и над рационалан ( нећу рећи ирационалан ) ти тражиш  логично и рационалано објашњење...смешно. Најбоље да тражиш још и правни доказ за постојање Божије.  

Декларисани ( да не кажем интелектуални)  атеиста, за врло кратко време прелази или у верника или у богоборца. Треће варијанте нема . Значи да више није атеиста, јер верује, али се противи и мрзи. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Филозоф рече

pa dobro i to mi je ok, ali ne vidim sta je onda problem sa onim sto je Zvonko rekao da nije logicno i svi ga napali?

Pa zato što svoje (subjektivne) vrednosti predstavlja kao (objektivnu) istinu do koje svako nužno dolazi logikom i raciom ako je dosledan.

Otprilike kao da uzmeš za aksiom: "jedino je sladoled od čokolade smislen" i onda tvrdiš da je je racionalan i logičan zaključak da je sve besmisleno ako nema sladoleda od čokolade.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

То значи да су сви нехришћани који су живели на овој планети недоследни и да нису размишљали рационално и да су требали да се самоубијају уместо што су радили нешто и оставили иза себе нешто што је оплеменило или помогло човечанству. :))

a dobro i gomila filozofa koji su predstavljali zivot kao apsurd u 19 i 20om veku su isto bili idioti...

Подели на овим сајтовима

не значи..причам само да је све џаба без побједе над смрћу
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Агница рече

Ma to je sve SASVIM U REDU kada ubaciš "za mene".

"Za mene je sve džaba bez pobede nad smrću"... je skroz legitimna izjava. Za tebe jeste, za mene nije... nikakav problem...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Агница рече

Па некоме није џаба ако свој живот одлучи да проведе тако да (по)служи другима. Зашто ставити себе и своје спасење од биолошке смрти у центар и још проглашавати бесмисленим разлоге за живот сваког човека који се не стави у подвиг спасења сопствене душе?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

За Нешто, или боље речено за Некога , ко је надлогичан, и над рационалан ( нећу рећи ирационалан ) ти тражиш  логично и рационалано објашњење...смешно. Најбоље да тражиш још и правни доказ за постојање Божије. 

- Jedini logičan i racionalan zaključak je da je sve besmisleno ako nema Boga.

- Kojom logikom i raciom dolaziš do takvog zaključka?

- Ti tražiš logično i racionalno objašnjenje za Boga??? Koja si ti budala!

12:smeha::))12:smeha::aplauz:

Цитат

Декларисани ( да не кажем интелектуални)  атеиста, за врло кратко време прелази или у верника или у богоборца. Треће варијанте нема . 

Evo živ dokaz da nisi u pravu upravo razgovara sa tobom... :D

Ali to naravno neće ni za jotu promeniti tvoja predubeđenja...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Pa zato što svoje (subjektivne) vrednosti predstavlja kao (objektivnu) istinu do koje svako nužno dolazi logikom i raciom ako je dosledan.

Otprilike kao da uzmeš za aksiom: "jedino je sladoled od čokolade smislen" i onda tvrdiš da je je racionalan i logičan zaključak da je sve besmisleno ako nema sladoleda od čokolade.

Ok, ali da izbacimo Hriscanstvo skroz iz price, opet ostaje isto, da ako logicki razmislis nema svrhe bilo sta raditi kad ce u nekom vremenskom periodu nestati i ako ne znamo koliki je taj period. Ja sam na to ciljao

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Evo živ dokaz da nisi u pravu upravo razgovara sa tobom... :D

Ко, разговара са мном,   верник, или богоборац ?  Треће варијанте нема....:D 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

- Jedini logičan i racionalan zaključak je da je sve besmisleno ako nema Boga.

- Kojom logikom i raciom dolaziš do takvog zaključka?

- Ti tražiš logično i racionalno objašnjenje za Boga??? Koja si ti budala!

Пази овако, лакше је до  Бога доћи ако употребиш над логику и над рацио. Могуће је доћи до Бога и земаљском логиком и рациом. А поготову је теже овако форумски објаснити  једној воћки :ani_biggrin: са све узетим примерима из Библије , па онда из предања,  оћу рећи из старије и новије историје . Ако покушаш неке евидентне ствари које се дешавају  овде и данас да објасниш људском логиком и рациом наићи ћеш на непремостиву ограду и стаћеш, нећеш моћи даље, а ти догађаји се дешавају и постоје и тако чудно стоје овде и данас, и постоје и ако немамо рационално  и логичко објашњење за њих . Да не наводим примере, милион их је. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

Ok, ali da izbacimo Hriscanstvo skroz iz price, opet ostaje isto, da ako logicki razmislis nema svrhe bilo sta raditi kad ce u nekom vremenskom periodu nestati i ako ne znamo koliki je taj period. Ja sam na to ciljao

Pa ja i ne pominjem hrišćanstvo...

Ne znam na osnovu čega tvrdiš da "nema svrhe bilo sta raditi kad ce u nekom vremenskom periodu nestati"... pa ne znam kako bih uopšte mogao da "logički razmislim" o tome... za mene ima svrhe svašta raditi iako će u nekom trenutku nestati... šta više, ideja da na primer nema svrhe da sad zagrlim i poljubim svoje dete ako ćemo jednog dana nestati i on i ja, je za mene čak sumanuta...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Рапсоди рече

Ко, разговара са мном,   верник, или богоборац ?  Треће варијанте нема....:D 

пре 18 минута, Avocado рече

Ali to naravno neće ni za jotu promeniti tvoja predubeđenja...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...