Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Gde na profilu? Koja opcija? Otišao sam na spisak reputacija aktivnosti i tamo su samo reakcije. Gde su statusi...

Скроз доле лево на профилу у опцији Активности су Status Updates.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Скроз доле лево на профилу у опцији Активности су Status Updates.

Jel možeš da mi nekako skeniraš, mogu da vidim samo poslednjih nekoliko statusa sa ove teme. Ili daš link sa podlinkom...

Подели на овим сајтовима

Cudo jedno od teme. :)))

Ne znam, jednostavno je.

Za razum i um, je vezan ceo smisao naseg zivota .....i tajna stvaranja coveka i sveta,....i,  sama ljudska civilizacija koja je  putem uma, razuma, .....otkrila filosofiju, logiku, politiku, umetnost, pravo, veru i religiju i sve sto se tice duha ( covekovog )......gde, na, takvim postavkama covekovog uma i funkcionise danasnja civilizacija ( da nema ljudskog poticaja da se otkrije smisao svojim darom razuma, ne bi bilio ni teorije evolucije, uostalom :)) ), .....i, ovamo, se sad, sve to baca u vodu,....jednom jedinom recenicom i kao, jednim pokretom ruke, se kaze,  da nema smisla u zivotu, jer, samim time misli se, da se moze na taj nacin,  da  se ukine ( vrhunski i krajnji smisao ) sam Bog.

Posto je covekov um i razum, sastavni deo covekove prirode i licnosti, samim tim do kraja veka i vremena postojace ideja Boga i duha u coveka. Samim tim i vera i crkva. I, ne samo vera, nego sve ostale stvari koje se duhom mogu stvarati.

Da se nasalim, oni koji bi da ukidaju veru u buducnosti,.....neka ukinu i intelektualce i pisce, i pesnike, jer je sve to delo nasega razuma. Sta bi onda ostalo u takvom imaginarnom  svetu, Bog sveti zna. Jedino , ako hoce od nas da naprave neke kiborge. :i6d1r8:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Jel možeš da mi nekako skeniraš, mogu da vidim samo poslednjih nekoliko statusa sa ove teme. Ili daš link sa podlinkom...

Сад не разумем шта не разумеш, односно шта ти треба... статуси немају везе са темама.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Paradoksologija рече

Једини си међу онима са којима се ретко у чему (сем у пацифизму) слажем а коме имам потребу да докажем да НЕ КОРИСТИШ 'ЛОГИКУ' И 'РАЗУМ' ОНАКО КАКО ВЕЋИНА ЉУДИ КОРИСТИ, ВЕЋ ТУ ГУРАШ И СВЕ ЕМОЦИЈЕ КОЈЕ НЕ СПАДАЈУ ПОД "ШТЕТНИ СЕБИЧНИ ИМПУЛСИ" ЈЕР ИЗ НЕКОГ РАЗЛОГА СМАТРАШ ЕМОЦИЈЕ ЗА НЕШТО НЕГАТИВНО. :D

А то је јер те доживљавам као емотивца у најпозитивнијем смислу, само ти треба доказати да су и твоји рационални и логички закључци умногоме потпомогнути емоцијама, искуством, личношћу, доживљајима света... Што је све ОК...

Наравно, све то узмимамо у обзир, али логика даје последњу пресуду. :)

Ево шта Мама каже о емоцијама и разуму:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Сад не разумем шта не разумеш, односно шта ти треба... статуси немају везе са темама.

Spisak statusa. No nema veze, našao sam nešto slično tome. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ево шта Мама каже о емоцијама и разуму:

E kad spomenu mamu, je l si provalio kako  vecina uspesnih zena preziru feminizam jer uci zene da su zrtve? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

E kad spomenu mamu, je l si provalio kako  vecina uspesnih zena preziru feminizam jer uci zene da su zrtve? 

Нисам обратио пажњу... Звучи логично.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нисам обратио пажњу... Звучи логично.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мама

Али озбиљно, за неке ствари уопште није у криву, само што из неког разлога "ви" сматрате да сте скроз свесни и рационални и емоције нису играле никакву улогу у креирању ваше филозофије :ani_biggrin:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bokisd рече

sama ljudska civilizacija koja je  putem uma, razuma, .....otkrila filosofiju, logiku, politiku, umetnost, pravo, veru i religiju i sve sto se tice duha ( covekovog )

Нормално, све наведено је постојало негде у етру, па се открило постепено. 

i, ovamo, se sad, sve to baca u vodu,....jednom jedinom recenicom i kao, jednim pokretom ruke, se kaze,  da nema smisla u zivotu, jer, samim time misli se, da se moze na taj nacin,  da  se ukine ( vrhunski i krajnji smisao ) sam Bog.

Тако је, људи немају паметнија посла него да укидају Бога. Ајде Га брани мало од ових зликоваца. 

Za razum i um, je vezan ceo smisao naseg zivota

Такое, деца и психички болесни људи не могу да имају смисао живота. 

Едит: или немају, или не могу да имају. По нашим стандардима, логично. 0703_read

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Paradoksologija рече

Али озбиљно, за неке ствари уопште није у криву, само што из неког разлога "ви" сматрате да сте скроз свесни и рационални и емоције нису играле никакву улогу у креирању ваше филозофије :ani_biggrin:

Bio sam sad na svom profilu i ne mogu da pristupim ni jednom mom statusu? O čemu se radi? Naime, tražim moju repliku njemu. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Џуманџи рече

Нормално, све наведено је постојало негде у етру, па се открило постепено

Bitno je , sta je otkrilo, ( razum ),  sve to sto je postojalo u etru ili bilo drugde ( da ne ulazimo sad u taj pojam, da je postojalo nedge i na koji nacin je postojalo, i da li je uopste postojalo  ). 

Тако је, људи немају паметнија посла него да укидају Бога. Ајде Га брани мало од ових зликоваца.

Lakse mi je, kada  kazem nesto.  :osmeh:

Такое, деца и психички болесни људи не могу да имају смисао живота

Pa, ne znam, necemo valjda, da zbog specificnih zivotnih slucajeva, da ukidamo smisao , koji drzi ceo svet i ljude i stvara civilizaciju. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...