Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Milan Nikolic рече

Samo gledam dokle će vas filozofija odvesti. :)

Bolje da merimo koliko mozemo da zadrzimo dah :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Treba da pratis svoju prirodu i da radis iskljucivo stvari koje ti donose radost... evolucija zna zasto je udesila da ti odredjene stvari donose radost, svakako nije slucajno. A ja cu vam reci da kod mene radost donose tri stvari: stvaranje (kreativnost), seks i porodica 

Ма супер је твој коментар. Само ја не пристајем да радим ствари само због хемијских и еволутивних процеса. То видим као понижење за разум.

Да сам остао атеиста, не би себи дозвољавао уопште да ми те ствари заслепљују то мало разума што имам. Све је то јадно... Неке живуљке гмижу ко црви по тротоару док их неко случајно не згази. Бар би током свог кратког постојања одбио да се замајавам шареним лажама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Njima bi bilo dosledno da tvrde da ne postoji um, nego samo mozak.

pa da oni to i tvrde.. um je iluzija, privid, ne postoji. Um je rezultat rada naseg mozga. Tako nekako. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Samo gledam dokle će vas filozofija odvesti. :)

Cuti ti gospodine "adam i eva su pali iz druge dimenzije u ovu koja se samostalno razvijala evolucijom do trenutka  u vremenu kada su adam i eva pali u nju jer se radi o dve razlicite vremenske linije gde ja za adam i evu proslo malo vremena a na zemlji milijarde godina"

:D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Cuti ti gospodine "adam i eva su pali iz druge dimenzije u ovu koja se samostalno razvijala evolucijom do trenutka  u vremenu kada su adam i eva pali u nju jer se radi o dve razlicite vremenske linije gde ja za adam i evu proslo malo vremena a na zemlji milijarde godina"

Sta, to nije filozofija nego religiozna naucna fantastika. Ima covek scenario za novi deo Assasins Creeda i serijal Acient Alienas: Adam and Eve. 

ja da sam milan nikolic ja bih pisao knjige i namlatio pare.... nazalost nisam toliko kreativan. 

Подели на овим сајтовима

To su konkretne pretpostavke, ne filozofija. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Sto kaze Grizli sve zavisi od perspektive ili konteksta. U kontekstu postojanja svemira, na ovoj nasoj planeti koja ima sveopstu vaznost koliko i elektron u atomu na vrhu tvog stojka ima vaznost za rotaciju zemlje, onda svakako ne postoji lose  ili dobro.

Ali kad gledas iz ugla drustva u koje se kao vrsta grupisemo onda je lose ono sto steti opstanku vrste a dobro ono sto opstanak pospesuje. Mada je i to zabuda... planetu npr, zabole ekvator dal je nastanjuju svesna bica ili mikrobi :D

Имаш лајк за духовитост и креативност! :)

Само да кажем да тај електром има за мене веома велику важност... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Grizzly Adams рече

Не брини, потрудићу се да ти нађем неку забаву... Можда да расправљамо о социјализму и религији во вјеки вјеков. :smeh1:

Pa i to može da bude zanimljivo najviše 6283 godine... ;)

Cenim da ste malo potcenili večnost... ili se prosto oslanjate na Božiju "magiju"... ono kao biće nam večno super i zabavno... kako može nešto da ti bude zabavno ako se ponavlja večno... God works in mysterious ways... ne znamo kako ali znamo da oće...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Да сам остао атеиста, не би себи дозвољавао уопште да ми те ствари заслепљују то мало разума што имам. Све је то јадно... Неке живуљке гмижу ко црви по тротоару док их неко случајно не згази. Бар би током свог кратког постојања одбио да се замајавам шареним лажама.

Svemir nema nikakvu obavezu da ti bude prihvatljiv.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Pa i to može da bude zanimljivo najviše 6283 godine... ;)

Cenim da ste malo potcenili večnost...

Evo posle cu da dodjem ja da mi pricas da sam moron. Mozda ti bude lakse malo...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Svemir nema nikakvu obavezu da ti bude prihvatljiv.

gledam kako intelektualno mislis jedno a intuitivno drugo. :) ne zameram ti nego je simpaticno...

Ostavicu na ovoj recenici mozda razumes sta sam hteo reci... mala forica u igri recima.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

I ja ću takođe :)

Ti si zaduzen za cloudkinga da ti prica da si nacista... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Ма супер је твој коментар. Само ја не пристајем да радим ствари само због хемијских и еволутивних процеса. То видим као понижење за разум.

Meni je ponizenje za razum da pokusavam da otkrijem svrhu svog zivota koja bi mi se dopala samo zato sto mi se ona koja je logicna- ne svidja...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...