Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Не знам за Хариса и не би да мешам научне теорије. Што се атеизма тиче, питање је само колико је човек доследан. Ако је доследан онда долази до закључка да живот нема апсолутно никаквог смисла и да је безвезе радити било шта. Ти си само један привремени биохемијски процес који ће престати за који дан, месец или годину и то је то. Свака активност је бесмислена. Нити нека активност има било какву већу вредност од друге. Разум је још једна бесмислица, у суштини парадокс. Шта уопште вреди размишљати о било чему. Једина сврха разума је да те мучи јер си свестан своје пролазности. Ако одлучиш да будеш свесно биће онда можеш само да "чекаш смрт" или можеш да одлучиш да се замајаваш неким игрицама у међувремену...

Није лако бити атеиста.

Ne mora da bude,baš ako recimo znaš da je život samo jedan onda ti je smisao da uživaš u svakom trenutku jer je svaki trenutak neponovljiv.

Što reče Ahil u Troji bogovi su ljubomorni na nas jer smo smrtni i naš svaki trenutak je dragoceniji od njihove večnosti.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Кратос рече

Ne mora da bude,baš ako recimo znaš da je život samo jedan onda ti je smisao da uživaš u svakom trenutku jer je svaki trenutak neponovljiv.

Što reče Ahil u Troji bogovi su ljubomorni na nas jer smo smrtni i naš svaki trenutak je dragoceniji od njihove večnosti.:D

pa jeste al opet sto bi? mislim svakako kad te vise ne bude nemas svest o tome tako da opet dzabe

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

pa jeste al opet sto bi? mislim svakako kad te vise ne bude nemas svest o tome tako da opet dzabe

Šta što  bi?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

baš ako recimo znaš da je život samo jedan onda ti je smisao da uživaš u svakom trenutku jer je svaki trenutak neponovljiv

То захтева самообману. Мораш да намерно "заборавиш" на своју пролазност у том тренутку.

У суштини одричеш се разума зарад привремене занимације. Која ће и овако проћи. А можда ће те на пола прекинути изненадна смрт...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Ahil je bedan "vilozof", al` nema veće junačine međ` "Ahejcima nazuvaka lepih", mnijem.  Mada, tvrdoglavo momče...  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

pa sto bi i uzivao i bilo sta drugo radio u zivotu kad ce svakako sve proci? A i neminovno je da ne mozes ceo zivot uzivati

Pa baš zbog toga što što će sve proći,što se nikada više neće desiti,zato treba iskoristiti priliku maximalno i uživati u tim trenucima.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

То захтева самообману. Мораш да намерно "заборавиш" на своју пролазност у том тренутку.

У суштини одричеш се разума зарад привремене занимације. Која ће и овако проћи. А можда ће те на пола прекинути изненадна смрт...

Ne,baš obratno prolaznost daje smisao svakom trenutku i čini ga smislenim jer se više nikada neće ponoviti.Takav stav sam čuo od većine ateista.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ne,baš obratno prolaznost daje smisao svakom trenutku i čini ga smislenim jer se više nikada neće ponoviti.Takav stav sam čuo od većine ateista.

pa meni to deluje kao samoobmanjivanje. Nekako mi ovaj Zvonkov stav deluje najdoslednije i smislenije

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

То захтева самообману.

I vera u Boga može biti ,,samobmana,,,utešni smisao,smrt nije kraj jer se meni tako sviđa i lakše ću da živim ako verujem da nakon neminovnosti smrti ima nešto.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Филозоф рече

mislim svakako kad te vise ne bude nemas svest o tome tako da opet dzabe

Ako budeš kao Ahil, ,,slava će biti tvoja, pisaće priče o tvojim pobedama hiljadama godina, svet će upamtiti tvoje ime''.

2017-08-31_180247.jpg.9ad6195940263c16ff1375c7bbe5d63e.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Па супер, ни они се више никад неће поновити. :smeh1:

Тако да, шта има везе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

I vera u Boga može biti ,,samobmana,,,utešni smisao,smrt nije kraj jer se meni tako sviđa i lakše ću da živim ako verujem da nakon neminovnosti smrti ima nešto.

pa meni se zapravo i cini da vecina i prihvata iz tog razloga 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...