Jump to content

dr Vladimir Đurić: Ne morate da vakcinišete svu svoju decu…već samo onu koju želite da zadržite!

Препоручена порука

пре 2 минута, Млађони рече

Moram da ti kazem bratac i meni deluju ko sarlatani, jer znas da se interesujem za te gluposti i nema teoretske sanse da izazovu autizam.
Jedini razlog sto te prisiljavaju da vakcionises svoju cerkicu protiv rubeole jeste da bi smanjili troskove lecenja od iste bolesti.

Ja bih ti drugarski savetovao da ne rizikujes bezbeze sa zakonom jer nema teoretske sanse da ti dete dobije autizam od MMR vakcine. 

Moja cerka je vakcinisana, samo sto smo odugovlacili u smislu toga da smo sacekali da progovori, jer su nam mnogi to savetovali onako ispod zita, tiho. Sustina je da je i 1 promil sanse da se usled neke vakcine nesto desi lose dovoljno da ona ne bude pod zakonskom prisilom, jer to nije normalno.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Sustina jeste da se samo u Srbiji kaznjava nevakcinisanje. Svuda na zapadu je apsolutno normalno da roditelj nece da vakcinise dete nekom vakcinom ili nekom hoce, nekom nece i to je normala, a u Srbiji ako ne dodjes na termin vakcinacije ide 150.000 dinara kazna i prijava, to je skandalozno.

Slazem se sa tobom da to nije normalno.. sto mozes videti iz mojih predjasnjih postova. 

Inace ne znam kako je na zapadu, ali normalno je da ti kao roditelji ne budes izostavljen u donosenju medicinskih odluka vezanih za svoje dete. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Moja cerka je vakcinisana, samo sto smo odugovlacili u smislu toga da smo sacekali da progovori, jer su nam mnogi to savetovali ona ispod zita. Sustina je da je i 1 promil sanse da se usled neke vakcine nesto desi lose dovoljno da ona ne bude pod zakonskom prisilom, jer to nije normalno.

E drago mi je da je tako! 
A to se slazemo, zakonska prisila je losa. 

Ja argumentujem da je glavni razlog prisilne vakcinacije to da zele da skrate troskove javnog zdravstva. Potpisujem ti da ce vremenom da se pojavi pokret koji ce da prisiljava ljude da se vakcinisu protiv gripa. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

Sustina jeste da se samo u Srbiji kaznjava nevakcinisanje. Svuda na zapadu je apsolutno normalno da roditelj nece da vakcinise dete nekom vakcinom ili nekom hoce, nekom nece i to je normala, a u Srbiji ako ne dodjes na termin vakcinacije ide 150.000 dinara kazna i prijava, to je skandalozno.

Objasniće ti da na zapadu vakcinacija normalna stvar pa zato nema kazni.

Prihvatam ja to ali ne prihvatam da su srbi nenormalni pa da ne bi vakcinisali dete ako nema kazni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Млађони рече

Ja sam veliki podrzavaoc vakcinacije ali veliki protivnik nasilnog vakcinisanja ljudi. Tako da kao podrzavoc vakcinacije podrzavam ovaj tekst, jer je informativna i kvalitetna kritika roditeljima da se ne glupiraju ali moram da se ogradim od onih koji misle da je legitimna funkcija drzave da vakcinise ljude na silu. 

To jer slepo pratis neka libertarijaska nacela. Poenta je sto to ne mozes primeniti ovde jer da bi celo drustvo bilo bezbedno vakcinacija MORA biti opsta. U nekim drzavama nije obavezna jer su svi osim onih koji ne smeju iz odredjenih razloga da ih prime vakcinisani, a u slucaju kada bi i kod njih nastala situacija kao i kod nas siguran sam da bi preko noci bila uvedena obavezna vakcinacija. Problem se po meni kod nas dodatno produbio time sto se vakcine uvoze tj ne proizvodi ih vise Torlak pa je strah ljudi sludjenih raznorazim anti-vakcinerskim tekstovima dodatno porastao

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

To jer slepo pratis neka libertarijaska nacela. Poenta je sto to ne mozes primeniti ovde jer da bi celo drustvo bilo bezbedno vakcinacija MORA biti opsta. U nekim drzavama nije obavezna jer su svi osim onih koji ne smeju iz odredjenih razloga da ih prime vakcinisani, a u slucaju kada bi i kod njih nastala situacija kao i kod nas siguran sam da bi preko noci bila uvedena obavezna vakcinacija. Problem se po meni kod nas dodatno produbio time sto se vakcine uvoze tj ne proizvodi ih vise Torlak pa je strah ljudi sludjenih raznorazim anti-vakcinerskim tekstovima dodatno porastao

A koja je to situacija kod nas?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Inače svaki doktor koji želi da postane poznat malo široj javnosti zloupotrebi vakcinaciju kao temu i predstavi se širim masama.

Ovaj doktor fin neki čovek i lep mogao je samo fotografiju svoju da postavi i bio bi prepoznat od širih masa, isti će mu biti zbirni količnik.

Подели на овим сајтовима

Први проблем су ове њихове шта... тј. школе које су, бар у моје време биле, расадници нечистоће и зараза. Због тих неодговорних мајмуна сам као клинац зарадио жутицу. Немам ништа против вакцина, али то није решење за нехијену...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Филозоф рече

Da je ekstremno opao procenat vakcinisane dece. Na to sam mislio

Koji parametar? To sto mediji to tvrde? Mediji tvrde i da je bilo 45 drzavnih udara na Vucica, pa jel bilo? 

Ovde se uglavnom nevakcinisu deca romske populacije i to je to. Uopste nema nekog drasticnog i velikog broja nevakcinisanih. Ili jos bolje reci nista veci ili manji broj od nevakcinisanih u Austriji,Nemackoj,Francuskoj,Spaniji gde sa druge strane vakcinacija nije pod prisilom.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, МилошБГ рече

A koja je to situacija kod nas?

Цеца је за вакцинацију, Карлеуша је против, па чекамо Дару Бубамару да пресуди

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

Koji parametar? To sto mediji to tvrde? Mediji tvrde i da je bilo 45 drzavnih udara na Vucica, pa jel bilo? 

Ovde se uglavnom nevakcinisu deca romske populacije i to je to. Uopste nema nekog drasticnog i velikog broja nevakcinisanih.

Nisu bas podjednako kredibilne informacije Vucicevica i lekara koji izmedju ostalog prate tu statistiku. Moguce da je u novinama situacija prenaduvana, nisam toliko upucen, ali sam vise puta video po internetu komentare ljudi da nece vakcinisati decu sa velikom podrskom. To je do pre koju godinu bilo nezamislivo

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Филозоф рече

Nisu bas podjednako kredibilne informacije Vucicevica i lekara koji izmedju ostalog prate tu statistiku. Moguce da je u novinama situacija prenaduvana, nisam toliko upucen, ali sam vise puta video po internetu komentare ljudi da nece vakcinisati decu sa velikom podrskom. To je do pre koju godinu bilo nezamislivo

Taj isti koji tvrdi to je gospodin Kon, koji je tvrdio da je 60 umrlo zbog svinjskog gripa u Srbiji, a to sve bili hronicni bolesnici sa teskim zdravstvenim stanjem i opstrukcijama. I sta su onda uradili? onda su kupili koliko miliona vakcina? ko se tu ugradio? i gde su te vakcine? posto podsecam zbog opste histerije u Beogradu licno moja majka je vakcinisala ljude obicnom destilovanom vodom, jer vakcine jos nisu bile kupljene.

I ti hoces da neko veruje tom coveku ili toj grupi ljudi? Ja ne bi, vi kako hocete.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

Poenta je sto to ne mozes primeniti ovde jer da bi celo drustvo bilo bezbedno vakcinacija MORA biti opsta.

Ne znam zasto pretpostavljas da nesto mora biti zakonski regulisano da bi bilo opste. 

Koja je to situacija nastala kod nas? Mislis na onu situaciju gde su roditelji preko interneta izrazili zabrinutost sto ih drzva prisiljava da vakcinisu dete od bolesti koja je iste opasnosti kao i grip? 

a u slucaju kada bi i kod njih nastala situacija kao i kod nas siguran sam da bi preko noci bila uvedena obavezna vakcinacija. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

Цеца је за вакцинацију, Карлеуша је против, па чекамо Дару Бубамару да пресуди

Ej inače kad uzememo sve stručne oblasti u obzir ovo j za Srbiju vrlo ozbiljna tema i ja još nemam hrabrosti da je pokrenem jer znam ko stoji iza takvog upoznavanja širih masa sa ozbiljnim stvarima a što se tiču institucija. Bez šale sada majozbiljniji sam.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...