Jump to content

Prvi budistički manastir otvara se kod Novog Sada

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 часа, PredragVId рече

Od monaha sa Šao lina do manastira. Čak smo i Brus Liju podigli spomenik!

Зар ми имамо неки Шао лин манастир у Србији?

Мислим, више бих волео тај него овај будалистички.

Елем, нису буде тако безазлене као што се мисли. Па ево Јапанези су и шинтоисти и будисти па их то није спречило да буду самураји и нинџе и камиказе и један од најборбенијих народа на свету, ок док нису добили две бесплатне атомске.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Milan Nikolic рече

Буда је пророк Христов. Рекао је да ће доћи човек који ће бити Бог.

Veoma su me zaintrigirale ove dve rečenice koje si napisao pa sam danas, tj. juče, morao da ostavim neke druge stvari koje sam radio i da potražim na raznim stranama (osim kod čika Gugla, jer u njega ima svakojakih budalaština) gde tako (ne)što piše. I nisam našao. Ali si i ne čudim tome. Buda je, naime, smatrao te neke "profetske" sklonosti svojih savremenika, posebno brahmana, umnim splačinama i sujeverjem, nazivajući takve šarlatane vašarskim iluzionistima. 

Molim te, dakle, da  navedeš  mesto gde si to pročitao ili od koga si to čuo, ako ti nije teško. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жељко рече

Елем, нису буде тако безазлене као што се мисли. Па ево Јапанези су и шинтоисти и будисти па их то није спречило да буду самураји и нинџе и камиказе и један од најборбенијих народа на свету, 

I evropljani su hrišćani, i kao takvi govore o "ljubavi božijoj", o "ljubavi prema bližnjem", pa ih to ne sprečava da se tamane između sebe. Inkvizicija, KZ-lageri, bogumili, katari, srpsko-hrvatska ili francusko-nemačka "ljubav" itd. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Iulianus рече

Molim te, dakle, da  navedeš  mesto gde si to pročitao ili od koga si to čuo, ako ti nije teško. 

Чуо сам од светог Николаја Жичког. Сад тачно која књига - треба ми времена да нађем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Чуо сам од светог Николаја Жичког. Сад тачно која књига - треба ми времена да нађем.

E, na takvim mestima nisam tražio, pošto "takvih mesta" nemam zaista mnogo :) (Dobro, ako nekad budeš tražio i našao, ti reci. A sad i ja znam gde da tražim).

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Iulianus рече

I evropljani su hrišćani, i kao takvi govore o "ljubavi božijoj", o "ljubavi prema bližnjem", pa ih to ne sprečava da se tamane između sebe. Inkvizicija, KZ-lageri, bogumili, katari, srpsko-hrvatska ili francusko-nemačka "ljubav" itd. 

Ми барем кад одемо код Јапанаца и Кинезла се не фолирамо да смо мирољубиви. Одмах их изнабадамо на бајонете да им ставимо до знања с ким имају посла.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Iulianus рече

srpsko-hrvatska ili francusko-nemačka "ljubav" itd. 

Да, ово је добар пример, јербо су и Французи заправо латинизовани Германи. Да, то је права братска љубав, Каино-Авељијанска.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Жељко рече

Ми барем кад одемо код Јапанаца и Кинезла се не фолирамо да смо мирољубиви. Одмах их изнабадамо на бајонете да им ставимо до знања с ким имају посла.

Ma, to su oni Crnogorci, kada su objavili rat "Japanerima" malo se bili uskopistili, pa zato imaš takav utisak. :smeh1:

пре 9 минута, Жељко рече

Да, ово је добар пример, јербо су и Французи заправо латинизовани Германи. Да, то је права братска љубав, Каино-Авељијанска.

Ah, pa to je samo glazura! Keltski supstrat je tu važniji. Nema tu Franaka, Gali su to u dubini duše. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Жељко рече

Па ево Јапанези су и шинтоисти и будисти па их то није спречило да буду самураји и нинџе и камиказе и један од најборбенијих народа на свету, ок док нису добили две бесплатне атомске.

Japanci nisu generalno ništa, apsolutno nezainteresovani za religiju. Okite Tokio za Božić, slave sv. Valentina, pojma nemaju zašto. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Жељко рече

Зар ми имамо неки Шао лин манастир у Србији

Свако од ових што медитирају по Калемегдану ти је један мали будистички храм! А има их много више него него што се мисли. Док се ми овде натежемо око којечега, (а пола нас је овде да убије слободно време) они брате раде свој посао.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, PredragVId рече

Док се ми овде натежемо око којечега, (а пола нас је овде да убије слободно време) они брате раде свој посао.

Који посао?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

Okite Tokio

Шта ти је јутро, пола минута се мислим ко је Окита! :D 

1 hour ago, PredragVId рече

они брате раде свој посао.

Битно је да не раде радњу. То би било превише! 

пре 8 минута, Џуманџи рече

Који посао?

Знају Цоле и Спасоје! :D

У праву је Жељко. Није то тако наивно као што се мисли. Мада, после ових коментара горе, ко ће да ме схвати озбиљно. :stadaradim:

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...