Jump to content

Агресија, бес, јарост или незгодан темперамент?

Препоручена порука

пре 3 минута, Јелена011 рече

U kojim situacijama vam se to javlja?

Deluje bas tesko izdrzati ovako sa strane.

Jel pomaze nesto, da li ste "uhvatili sebe" pre toga u nekoj misli " e sad cu da puknem" u nekom osecanju da vam je poznato sta sledi i da li tad mozete da kazete sagovorniku "u redu, pricacemo kasnije sada ne mogu da te saslusam kako bih zeleo"?

I ono sto me je zanimalo od ranije, da li pomaze fizicka aktivnost, tipa sportovi? Da li mislite da deca koja se bave sportom posle imaju manje problema sa besom ili ne?

Конкретно јесте тешко издржати. Све више имам трип као е сад ћу да издржим и нећу да се изнервирам, онда бројим у себи и опет на крају не могу да издржим и буде још горе него да сам на прву лопту реаговао.

Свакако да помаже физичка активност и бављење спортом... иако није исто ево ја сам ишао на утакмице 10,11,12 година, чак и то помаже, одеш на стадион, издереш се, одереш грло и после си миран =)

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Одговори 79
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, МилошБГ рече

Конкретно јесте тешко издржати. Све више имам трип као е сад ћу да издржим и нећу да се изнервирам, онда бројим у себи и опет на крају не могу да издржим и буде још горе него да сам на прву лопту реаговао.

Свакако да помаже физичка активност и бављење спортом... иако није исто ево ја сам ишао на утакмице 10,11,12 година, чак и то помаже, одеш на стадион, издереш се, одереш грло и после си миран =)

El zamišljaš u glavi kako se braniš od napada recimo?

Mislim ideš po tim utakmicama u grupi navijača tako sam nekako razumeo, da li zamišljaš scene tuče i tvoje reakcije?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

El zamišljaš u glavi kako se braniš od napada recimo?

Mislim ideš po tim utakmicama u grupi navijača tako sam nekako razumeo, da li zamišljaš scene tuče i tvoje reakcije?

Па не знам...не идем више на утакмице, али да ли сам док сам ишао, мислим да јесам. За дивно чудо одласци на утакмице код мене су углавном каналисали негативну енергију коју имам, а не поспешивали је.

• Волим 1

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јелена011 рече

U kojim situacijama vam se to javlja?

Deluje bas tesko izdrzati ovako sa strane.

Jel pomaze nesto, da li ste "uhvatili sebe" pre toga u nekoj misli " e sad cu da puknem" u nekom osecanju da vam je poznato sta sledi i da li tad mozete da kazete sagovorniku "u redu, pricacemo kasnije sada ne mogu da te saslusam kako bih zeleo"?

I ono sto me je zanimalo od ranije, da li pomaze fizicka aktivnost, tipa sportovi? Da li mislite da deca koja se bave sportom posle imaju manje problema sa besom ili ne?

у контакту са бесом, и ако сам по природи импулсивна, временом сам научила да се дистанцирам, како од свог тако и од туђег беса, јер у тим моментима расуђивање је на нивоу бубашвабе.

Да ли спорт помаже, да, нарочито код младих људи код којих ту сирову енергију каналише, али и при избору спорта би требало бити обазрив, јер некад борилачки сортови и вештине могу контра ефекат да изазову.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Па не знам...не идем више на утакмице, али да ли сам док сам ишао, мислим да јесам.

Pa to brate, to ti pričam ja sam se srećom sklonio sa ulice kad sam shvatio da razmišljam sve drastičniju samoodbranu..

I onda još u stvarnosti par primera me uverilo da sledeća situacija će biti kako potežm kolt i pucam bez problema, još ne ostaju čaure ma milina, niti dokaza niti išta..

ilo baš gadno, to čovek kad počinje da zamišlja stalno nasilne scene onda je definitivno nasilnik postao iako stalno zamišlja da se brani i da neće prvi...

Ne umeš više da staneš sve se izmakne kontroli.

Tu treba odmah zameniti te slike sa nečim drugim skloniti se i od svih poznanika, jer tu su poznanici po sličnim razmišljanjima a ne po nečem drugom....

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

ilo baš gadno, to čovek kad počinje da zamišlja stalno nasilne scene onda je definitivno nasilnik postao iako stalno zamišlja da se brani i da neće prvi...

Мене фасцинирао један духовник- свештеник, био сам момак око 20, а он у пуној снази,енергичан човек и јак као животиња не дај Боже да му паднеш шака. Нешто се кувало расла тензија од стране неких који су били нешто револтирани на цркву па га узели на зуб. Питамо га шта бисте урадили када би вас напали очекујући да ће рећи како би их све помлатио, а он одговори па пустио би их да ме истуку не бих се уопште бранио тако је Христос рекао у јевањђељу. И дан данас се питам да ли бих ја могао то да учиним.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Мене фасцинирао један духовник- свештеник, био сам момак око 20, а он у пуној снази,енергичан човек и јак као животиња не дај Боже да му паднеш шака. Нешто се кувало расла тензија од стране неких који су били нешто револтирани на цркву па га узели на зуб. Питамо га шта бисте урадили када би вас напали очекујући да ће рећи како би их све помлатио, а он одговори па пустио би их да ме истуку не бих се уопште бранио тако је Христос рекао у јевањђељу. И дан данас се питам да ли бих ја могао то да учиним.

Ja učinio. Odrekli me se svi nasilni poznanici iako su pre toga znali da sam se promenio svesno i sklonio se od njih, ponekad bi se i videli ali posle toga ja za njih nisam više postoja postao sam duh.

Da li sam Sveti Duh (msilim u Njemu) videćemo na kraju veka.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim drugari da ste vi sjajni. Zivot u Srbiji za iole postenog coveka je toliko frustrirajuci da zaista ne znam kako ne osecati povremeno bes.

Vazno je samo to kanalisati nekako da ne predje u nasilje. I danas kad se setim, citajuci najcesce vasa iskustva po forumu, nekih situacija iz BG, kosa mi se digne na glavi. Tako da ne znam kako bih nekoga savetovala po tom pitanju osim da bezi iz situacije dok se malo ne smiri ( sa medicinskim osobljem koje urla na majku sa bebom, opstinare koji te vozaju po salterima, poslodavca koji ti ne daje platu a tebe ceka gazda za kiriju...)

Ono gde vredi pricati po meni su bliznji, ukucani za pocetak. Moja kcerka ima obicaj da kaze "mama, povredila si moja osecanja" i mislim da je to sjajan nacin da se krene sa razgovorom. Jednostavno, bliznjima moras reci da si povredjen i da te nesto boli, bez okrivljavanja, i sacekati odgovor. Cim se razgovor sa okrivljavanja prenese na osecanja, mislim da je covek na dobrom putu da resi uzrok besa. Ali vazno je samo izbegavati okrivljavanje. Treba izneti kako se osecamo, reci sta nas povredjuje i pitati bliznjeg sta misli o tome i kakav je njegov predlog da se to resi ili izbegne sledeci put.

btw. Treba imati na umu da bes cesto ume da bude samo drugo lice depresije, tuge i narocito straha.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

у контакту са бесом, и ако сам по природи импулсивна, временом сам научила да се дистанцирам, како од свог тако и од туђег беса, јер у тим моментима расуђивање је на нивоу бубашвабе.

Да ли спорт помаже, да, нарочито код младих људи код којих ту сирову енергију каналише, али и при избору спорта би требало бити обазрив, јер некад борилачки сортови и вештине могу контра ефекат да изазову.

Da bubasvaba je pravo poredjenje :) Borilacki sportovi, trening za poboljsanje fizicke spremnosti, snage, brzine i eksplozivnosti posle duzeg vremena treniranja ulaze u mentalni sklop i postaju navika, moze se reci nacin zivota. Ako se uz to ne razvija i ona druga strana, stpljenje, trpljenje, dobrota, pravilno rasudjivanje znaju da budu veoma opasni. Ima ona fora, Bože, daj mi strpljenja jer ako mi das snage pobit cu ih sve :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Djapa рече

Da bubasvaba je pravo poredjenje :) Borilacki sportovi, trening za poboljsanje fizicke spremnosti, snage, brzine i eksplozivnosti posle duzeg vremena treniranja ulaze u mentalni sklop i postaju navika, moze se reci nacin zivota. Ako se uz to ne razvija i ona druga strana, stpljenje, trpljenje, dobrota, pravilno rasudjivanje znaju da budu veoma opasni. Ima ona fora, Bože, daj mi strpljenja jer ako mi das snage pobit cu ih sve :D:D

Кажу да је најгора клетва: "Да Бог да се осилио" :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Kao sto rekoh, ova tema je nastala na osnovu citanja druge teme, kao reakcija na neke komentare. No, vrag je odneo salu, a meni u zivotu zaista nije potrebno cimanje pa vas pozdravljam.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Saglasni smo da prepustiti se besu nije  dobro. Potisnuti ga,isto je zlo. Ja sam,na primer,besove isterivala kroz rad,spremanje kuće generalno. Ali,to nije uvek izvodljivo jer iskušenja  ne biraju mesto i vreme pa sam razvila tehniku-zaledim emocije. Tad možeš da me vređaš,skačeš po glavi,ne možeš mi ništa. Ali,počeli su nenadani i intenzivni bolovi u gornjem abdomenu,identični bolovima kod holecistijaze,a toga sam se rešila pre 4 godine tako da znam da nije ništa organskog porekla,a i uradila sam UZ i nalaz uredan,manje-više :D Šta sad radim? Pa,ništa. Kad onaj krene da mi ubacuje pomisli,ne potiskujem bes,naprotiv,prepustim mu se tako što mu kažem-Marš od mene U IME ISUSA HRISTA i nastavim sa molitvama. Ne brojim do 10,prestala da brojim ovce odavno jer ne radi. Molitva,to da,to radi.  Urezale mi se reči vladike Nikolaja: Bez molitve ni preko praga,s molitvom i preko mora. Nije ovo nikakvo hvaljenje niti sam htela da kažem da sam sad pobedila ,ne,ne...Biće još okršaja ,u to ne sumnjam uopšte,samo sa Hristom je lakše,lepše,jednostavnije,manje se ljutim,ne mrzim više ljude,ne mrzim ni sebe kao pre,ne čitam novine kao pre od prve do zadnje vesti,ne gledam TV,tek toliko da nisam totalno dezinformisana o dešavanjima u zemlji i svetu,normalno. Ne visim na fejsu,dosadno je,da ne igram Criminal case,obrisala bih nalog nego žao mi da odustanem dok se ne dočepam čina general,eto samo to,preletim novosti,volim ovaj forum,to mi je baš trebalo pa stoga koristim slobodne trenutke da uletim kad god ugrabim vremena. Smiravam se,šta drugo...nema nazad. Raspisah se,ako me išta nervira,to su kilometarski komentari.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Snezana Pilic рече

,samo sa Hristom je lakše,lepše,jednostavnije,manje se ljutim,ne mrzim više ljude,ne mrzim ni sebe kao pre,ne čitam novine kao pre od prve do zadnje vesti,ne gledam TV,tek toliko da nisam totalno dezinformisana o dešavanjima u zemlji i svetu,normalno. Ne visim na fejsu,dosadno je

То је то! Са Христом је лакше. Заиста много лакше. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On ‎7‎/‎15‎/‎2017 at 15:43, Матусал рече

Постоје људи а некада то буду и пријатељи па и укућани који на врло перфидан начин разним интригама иза леђа кроје и праве ситуацију вешто демонски и луциферски тако да ти упаднеш у озбиљне проблеме а да се не види од кога то долази а ти све то знаш.Тако и ђаво кроз слуге своје делује и синовима противљења градећи се праведан и мислећи да Богу службу чини а гони,сатире и убија свете. Понекад вешто изврну по коју реч, каже у неком тренутку нешто знајући како ће изаћи по тебе прави ти негативну ситуацију итд. шта да кажем једноставно један демонски метод у коме се цела екипа која ти се накачила прећутно савршено разуме и жели да те деградира и уништи као личност или пак омете да оствариш неке позитивне циљеве. Млад човек је импулсиван и хоће да одреагује агресивно да их једноставно све олеши од батина. Али овај се род изгони само смирењем постом и молитвом у супротном још можеш да испаднеш и лудак, зато само врлином и крстом заштитити се од оваквих.

Само да додам да њихов крајњи циљ и јесте да ти прснеш и направиш глупост за коју ће да ти се накаче и да користе као доказ против тебе.

@Matusal -- svaka Ti cast na ovim mudrim recima, u veoma senzitivnoj temi/sadrzini. Upravo to se desavalo (mislim da opasnost nije prosla) u mojoj porodici. Mogla bih samo da dodam, da kada je sve tako kao sto si opisao--tada one postojane u veri poseca Bozija blagodat, koja nam je jedina potrebna inace u zivotu. Slava Bogu za sve!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...