Jump to content

Drago Pilsel: Nisu ispunjeni ekumenski preduvjeti za kanonizaciju Stepinca

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Што бих ја давао. Суд је рекао своје. Он је процесуирани ратни злочинац. По правоснажној пресуди. 

To je poništeno nedavno..znamo kako su funkcionirali ti partizanski sudovi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

To je poništeno nedavno..znamo kako su funkcionirali ti partizanski sudovi.

Поништење је ништавно. Јер га је изрекао суд марионетског режима. При томе немој мислити да ишта боље мишљење имам о судовима у Србији. Ако је држава протекторат и ако судска грана власти није јасно одвојена, такве пресуде су бесмислене. И није га осудио партизански суд, већ војни суд Загребачке војне области, ако не грешим. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Поништење је ништавно. Јер га је изрекао суд марионетског режима. При томе немој мислити да ишта боље мишљење имам о судовима у Србији. Ако је држава протекторат и ако судска грана власти није јасно одвојена, такве пресуде су бесмислене. И није га осудио партизански суд, већ војни суд Загребачке војне области, ако не грешим. 

Vojni sudovi ...sve mi je jasno. To se poništava posvuda . U Srbiji je poništeno suđenje Draži Mihajloviću iz istih razloga.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, kopitar рече

Vojni sudovi ...sve mi je jasno. To se poništava posvuda . U Srbiji je poništeno suđenje Draži Mihajloviću iz istih razloga.

Не. Мислим(нисам сигран)  да су у Дражином случају су се позвали на неке процесне то јест формалне недостатке. Иначе, ако доведеш у питање те пресуде, доводиш и све остале, како наших војних судова, на пример Мирославу Филиповићу, тако и савезничког војног трибунала у Нирнбергу. Све пресуде у првој години пораћа, водили су по правилу војни судови. Разуме се да овим не правим поређење између Степинца и Михајловића с једне, те Филиповића са друге стране. Само истичем да су их све процесуирали судови војске исте државе. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, kopitar рече

Опрости, али релативизација није на месту. Подсећа ме на оно комунистичко размишљање у коме су сви криви и све треба под тепих ради братства и јединства.

Друга ствар, гроб Драгољуба Михајловића се ни не зна а Степинац је био у кућном притвору. 

Треће и најбитније је ово, како је могуће да кардинал Степинац нема благе везе да часне сестре муче Св. Доситеја Загребачког? Кардинал не зна да часне сестре у његовом граду муче православног митрополита?!Не зна ни да клир учествује у масовном покатоличењу Срба, у геноциду, не зна да су убијени Св Сава Горњокарловачки, Св. Платон Бањалучки, Св. Петар Зимоњић(двојица владика и један митрополит), да су православни Срби поклани у глинској цркви, да постоји Јадовно и Јасеновац. 

Како у то да се поверује?

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Вилер Текс рече

Опрости, али релативизација није на месту. Подсећа ме на оно комунистичко размишљање у коме су сви криви и све треба под тепих ради братства и јединства.

Друга ствар, гроб Драгољуба Михајловића се ни не зна а Степинац је био у кућном притвору. 

Треће и најбитније је ово, како је могуће да кардинал Степинац нема благе везе да часне сестре муче Св. Доситеја Загребачког? Кардинал не зна да часне сестре у његовом граду муче православног митрополита?!Не зна ни да клир учествује у масовном покатоличењу Срба, у геноциду, не зна да су убијени Св Сава Горњокарловачки, Св. Платон Бањалучки, Св. Петар Зимоњић(двојица владика и један митрополит), да су православни Срби поклани у глинској цркви, да постоји Јадовно и Јасеновац. 

Како у то да се поверује?

Znam da se Stepinac založio za oslobođenje Dositeja, nešto sam o tome čitao

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, kopitar рече

Ја сам прочитао да је Степинац отворено рекао владици Св. Сави Трлајићу да напусти "хрватски"  Карловац иначе ће бити ликвидиран.

И прочитао сам да је Св. Доситеј на инистирање српске Владе пуштен из болнице.

И опет не верујем у то да се Степинац заложио за пуштање Св. Доситеја. Што се није заложио да га милосрдне сестре не муче, ваљда су му оне у неком послушању?

Много ми је све то наивно.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, kopitar рече

Ma mučenik veliki...ima ga metnemo u kalendar i ikonu će da stavio na zid i ko slavu da ga slavimo jer bejaše golemi mučenik krista radi....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ја сам прочитао да је Степинац отворено рекао владици Св. Сави Трлајићу да напусти "хрватски"  Карловац иначе ће бити ликвидиран.

И прочитао сам да је Св. Доситеј на инистирање српске Владе пуштен из болнице.

И опет не верујем у то да је се Степинац заложио за пуштање Св. Доситеја. Што се није заложио да га милосрдне сестре не муче, ваљда су му оне у неком послушању?

Много ми је све то наивно.

Koliko su pouzdane te stvari o kojima govoriš , kako možemo znati jel su točne? Ja sam čitao dnevnik Dijane Budisavljević to je može biti prihvatljivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Dositej ili Stepinac ?

Blaženi

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, kopitar рече

Koliko su pouzdane te stvari o kojima govoriš , kako možemo znati jel su točne? Ja sam čitao dnevnik Dijane Budisavljević to je može biti prihvatljivo.

https://www.rastko.rs/istorija/dzomic-uzlocini/uzlocini-episkopi.html

Изволи па нађи. 

А мој лични закључак је да је кардинал могао да каже часним сестрама да не муче православног митрополита. Како то да је за ослобађање могао да се заложи а за престанак мучења од стране њему директно потчињених није? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Za mene su obojica. A tebe davdjavav goni u ove sitne sate u ovu osjetljivu temu.

Đavđav prži blaženog i pržiće sve njegove licemerne sledbenike....u sve sate....i sva licemerna goveda koji će u ime ekumenističke ljubavi da se sližu sa đavolom.....

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Za mene su obojica.

Живело братство и јединство? Гледали смо ми тај филм "мир мир нико није крив" и нећемо га никад гледати више. 

Са изједначавањем злочинаца и жртава се не може заједно живети на земљи а камо ли у Царству Небеском.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...