Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

@cloudking   Занемари стил  и сликарско умеће . Који га је дух надахњивао док је стварао . Страх од смрти, безнадност,  и несвесно играчка у рукама  духова таме. Вапај за вером, надом, васкрсењем...не бих рекла. Један  очајни крик пролазности и неверја. Прва којом децу плашиш, мали човек и несвесно окружен демонима , играчка истих....ето толико на прву лопту. 

П.С. Нисам видела светлост којом човек осеветљава долину јада....има за тебе наде....:) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

@cloudking   Занемари стил  и сликарско умеће . Који га је дух надахњивао док је стварао . Страх од смрти, безнадност,  и несвесно играчка у рукама  духова таме. Вапај за вером, надом, васкрсењем...не бих рекла. Један  очајни крик пролазности и неверја. Прва којом децу плашиш, мали човек и несвесно окружен демонима , играчка истих....ето толико на прву лопту. 

П.С. Нисам видела светлост којом човек осеветљава долину јада....има за тебе наде....:) 

Grešiš,Oblačni se drži one hrišćanske,drži svoj um u adu i ne očajavaj.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

ukus nije isto sto i kriterijum po kome bi se nesto okarkterisalo kao umetnost.

jedna od najvaznijih karakteristika umetnosti je originalnost. ne mozemo sada izmisljati probleme koji su vec reseni, ma koliko imamo pravo da iznosimo svoja misljenja.

nauka o umetnosti postoji. mozda nije egzaktna ali ima svoj aparat.

Немам појма, може бити. 

Много је бре оригинална  слика....једна обична табула раза  са можда  једном тачкицом у средини. Е сад ја треба да сатима стојим испред исте и да ту исту табула разу тумачим и да јој се дивим . Али оригиналност је оригиналност и критеријуми су критеријуми...

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Grešiš,Oblačni se drži one hrišćanske,drži svoj um u adu i ne očajavaj.:ani_biggrin:

:aplauz: 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Облачак и несвесно жуди за Богом, он је један несвесни боготражитељ ...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Рапсоди рече

Ош да ти протумачим ове радове ( иако ни сам он то није знао ) ?

Tvoj pokusaj da budes sarkasticna je propo :D

Beksinski zaista nikada nije davao dublje znaenje ili smisao svojim radovima. Nikada nije imao objasnjenje ili poentu iza naslikanog i smatrao je svaku analizu njegovih dela u potrazi za znacenjem nepotrebnom jer se sam nije vodio nikakvim idejama ili porukama. Njegove slike su cista kreativnost i potreba za stvaranjem. Iako su na prvi pogled tmurne, on sam je svoje radove predstavljao koa pozitivne i optimisticne a i sam je bio cudan tip vedrog duha i vrlo izrazenog smisla za humor (a garant si bila sigurna da se radi o nekom depresivcu i autodestruktivcu) :D Ako nesto vidis na njegovim slikama bravo za tebe, ako ne vidis, nikom nista, ionako niceg nije ni trebalo da bude...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, RYLAH рече

Ево брате, после педесет страна расправе... Баш мислиш да немам шта да радим у животу?

de, sta se drvis odma... jbt sta je sa svima vama... jel neki post trenutno u toku?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

rapso za umetnicko delo je vazan kontekst. istorija umetnosti pre svega istrazuje kontekst u kome delo nastaje i postoji. znaci ta tacka se odnosi na nesto, komentarise nesto, proziva nekog...

figurativna umetnost je figurativna umetnost. to mozes i sam vako nako da gledas. apstraktna trazi malo razmisljanja...

i tu postoji ona velika radost spoznaje, saznanja, smisla...komunikacije sa drugim covekom. taj covek obicno vidi malo dalje, dublje, osetljiviji je itd...

lepo je to. sva umetnost je superiska.

Не знам, ја сам лаик у познавању исте, али и велики љубитељ традиционалне. :D Капирам ја и контекст времена  и поруке које шаљу у одређеном ист.тренутку. Али  постоје и идеолошки дириговани и обојени правци у уметности , који носе идеолошки дириговане поруке. Е то ми се нимало не свиђа...

Нешто као... уметници по поруџбини. 

Ко одређује критеријуме, ко пролази, а ко не, без обзира на таленат.? Онај ко лобира за неку идеју...Мош данас да имаш генијалнос  једног Микеланђела , али ако не лобираш за одређене  групе,  бићеш обичан улични сликар или у бољој варијанти професор сликања . 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

de, sta se drvis odma... jbt sta je sa svima vama... jel neki post trenutno u toku?

Зезам се бре, опуштено, него заборавио да ставим смајлија, а преко Нета не мош да видиш нечију емоцију :))) 

Јок бре, ово је требало да буде зезање, а контекст приче да буде да нисам толко баш докон у животу :))) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Не знам, ја сам лаик у познавању исте, али и велики љубитељ традиционалне. :D

Али шта је то традиционална уметност? Ни отварач теме ни било ко други на теми нису успели да ми кажу, а стварно бих да знам, без икаквог сарказма или било чега другог.

И шта кад су два "традиционална" правца у сукобу? Који је онда традиционалнији?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Ako nesto vidis na njegovim slikama bravo za tebe, ako ne vidis, nikom nista, ionako niceg nije ni trebalo da bude...

После Кратосовог генијалног објашњења , сваки коментар је излишан....:D

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Рапсоди рече

Много је бре оригинална  слика....једна обична табула раза  са можда  једном тачкицом у средини. Е сад ја треба да сатима стојим испред исте и да ту исту табула разу тумачим и да јој се дивим . Али оригиналност је оригиналност и критеријуми су критеријуми...

Evo ga ponovo... zasto strah?

Niko te ne tera da sedis ispred dela koje ti se ne svidja i NAJVAZNIJA stvar za vas koji ne kapirate umetnost bas najjasnije- Mozete slobodno da kazete "Meni se ovo ne dopada. Nista mi ne znaci ovo delo." Time ne ponizavate sebe, naprotiv. Nema potrebe zaista da samo zato sto vi ne razumete neko delo, da satanizujete citavu umetnost samo da bi opravdali svoj strah koji je U STARTU neosnovan...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Ко одређује критеријуме, ко пролази, а ко не, без обзира на таленат.? Онај ко лобира за неку идеју...Мош данас да имаш генијалнос  једног Микеланђела , али ако не лобираш за одређене  групе,  бићеш обичан улични сликар или у бољој варијанти професор сликања . 

Samo treba shvatiti da vestina nije jednaka umetnosti

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Зезам се бре, опуштено, него заборавио да ставим смајлија, а преко Нета не мош да видиш нечију емоцију :))) 

Јок бре, ово је требало да буде зезање, а контекст приче да буде да нисам толко баш докон у животу :))) 

Haha... i ja sam zaboravio smajlija :pivo:

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...