kopitar Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Tanjir рече Otac Sava Janjić alegorijski kaže da mitarsva nisu dogma, ali da mogu biti tačna i ne moraju biti tačna. Ali pošto otac Sava nije imao zagrobnog iskustva niti vizije, njegovo pisanje na tu temu je irelevantno. Ili hoćeš da kažeš da sveti oci nisu imali viđenje zagrobnog života? Da Crkva piše laži u njihovim žitijima i da su sveci lagali kada su to zapisivali? Nemoj tako , jedino se o. Sava drži ispravno kanona i ponovno krsti katolika kad prelazi na pravoslavlje a ne ko oni malo vjerni Rusi samo odreknućem od jeresi. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije zgodno biti hijena. Verovatno nije ni moguće. Tanjir and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Možda zato što otac Sava nije dogma. A pisanja svetaca jesu, pogotovu zbog odluke 5. Vaseljenskog Sabora koji se u svemu slaže što nabrojani oci pišu, isti oni oci koji uče mitarstva. Otac Sava nije ni izmislio sam od sebe da mitarstva nisu dogma, nego čovek poznaje dogmate a ti ne poznaješ ni samog sebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, kopitar рече Nemoj tako , jedino se o. Sava drži ispravno kanona i ponovno krsti katolika kad prelazi na pravoslavlje a ne ko oni malo vjerni Rusi samo odreknućem od jeresi. Ma pusti Ruse, šta svašta oni tvrde .... http://www.mk.ru/social/2018/01/22/episkop-rpc-nazval-putina-tmoyu-za-sravnenie-kommunizma-s-khristianstvom.html kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече a ti ne poznaješ ni samog sebe. A vi poznajete samog sebe? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Tanjir рече Niko da mi kaže gde su vam zapisani dogmati pa da ih i ja naučim. Vidiš da nisi pravoslavan, čim ne poznaješ pravoslavne dogmate. Do duše, zabole me baš više, da li ćeš I nekog povući sa sobom u svom loodilu, nisi odgovorio ni na jedno pitanje, niti znaš šta ispovedaš, niti poznaješ dogmate vere, niti te zanima istina, nisi dao nijedan argument osim nekog kopiranja imena svetitelja koji navodno govore ono o čemu ti misliš. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, geronymo рече A vi poznajete samog sebe? Barem u ogledalo, dovoljno da ne mogu tvrditi da je nešto dogmat ako to nije dogmat. Toliko obraza imam. Imate li vi obraz za ogledalo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Barem u ogledalo, dovoljno da ne mogu tvrditi da je nešto dogmat ako to nije dogmat. Toliko obraza imam. Imate li vi obraz za ogledalo? Ja obraza imam i ogledalo imam , i iskren trudim se biti. A sve ostalo je na tasu Gospodnjem će biti. A u jednoj molitvi , koju aman svi znaju i učeni kako neki sebe ocenjuju i oni neuki, "oprosti mi Gospode grijehove hotimcne i nehotimicne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 6 минута, Tanjir рече Jao ti si pravoslavan, nazvao si čitavu svetootačku, liturgijsku i ikonografijsku literaturu "alegorijom". Pričaš o dogmatima, a Pravoslavna Crkva i nema kodeks dogmata. Zato te i pitam, da ti ukažem na tvoju grešku. Okej, nećeš da veruješ u mitarstva, jer nisu "dogmat", ali otkud ti pravo da tako ogromno iskustvo Crkve proglasiš za laž? To što se u to uvek verovalo, a danas se ne veruje, ne znači da nije dogmat. Tj. zapravo govori o potrebi za Saborom koji će da potvrdi učenje o mitarstvima, kao što je uvek potvrđivao dogme koje su dovedene u pitanje. Ova dogma nije bila dovođena u pitanje do savremenog doba, sad se dovodi u pitanje i Crkva će morati da odgovori štiteći dogmu Saborskom odlukom. Ja barem ako vec nisam pravoslavan. orthodoxnií znam sigurno da nisam "lutheroslavan", "lutherodoxni". http://www.ikatolici.cz/r-spacek-o-vyznamu-dogmat/ Tanjir, Ivan Marković and Bernard је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidiš da nisi pravoslavan, čim ne poznaješ pravoslavne dogmate. Ovo znači većinu vjerujucu van crkve Pravoslavne jer ne poznaje dogme Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 5 минута, geronymo рече Ja obraza imam i ogledalo imam , i iskren trudim se biti. A sve ostalo je na tasu Gospodnjem će biti. A u jednoj molitvi , koju aman svi znaju i učeni kako neki sebe ocenjuju i oni neuki, "oprosti mi Gospode grijehove hotimcne i nehotimicne. Pa kad imaš obraz, da li je mitarstvo dogma u pravoslavlju ili nije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
geronymo Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa kad imaš obraz, da li je mitarstvo dogma u pravoslavlju ili nije? Ne znam I bitno mi nije. Jer vjerujem, tj znam da je Gospod tu s nama. A na nama je sve ostalo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Tanjir рече Pravoslavan si ti ništa ne brini. Živela Rimska Crkva! Dole Luteranija! da, na mnogaja leta https://www.youtube.com/watch?v=I4gIqNkicO8 Tanjir је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, geronymo рече Ovo znači većinu vjerujucu van crkve Pravoslavne jer ne poznaje dogme Rekao sam već, možeš da veruješ u šta hoćeš ali ne možeš to tražiti od drugih kao obavezujuće ako je van dogmata. I? Ko tu kome sudi i ko se pravi pametan ex katedra? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, geronymo рече Ne znam Pošten odgovor. Nije dogma. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука