Jump to content

MITARSTVA - da li verujete u njih?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Vladan3 рече

То ти је празнословље, пукла си... joooj

Извућићу се на стил...:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Tanjir рече

U prevodu nema duše.

To u tvom prevodu.

Hoćeš li ti meni odgovoriti na jedno jedino pitanje koje sam ti postavio, jer ja sam ti odgovorio na sve?

Tako čine junaci a šušmunoše tjute I samo postavljaju nova pitanja. Idemo još dve milje...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan3 рече

Једино да ћутиш и молиш се за све нас :)

Ласкавост... не иде у очи хвалити другога, ђав, ђав ће ми цео дан дошаптавати да стварно знадем да се молим...:)  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tanjir рече

Ja sam ovde jedini pisao imena svetaca, izvore, liturgijske izvore, čak sam kačio i slike ikona, a on je na to sve rekao "alegorijski". Nemoj da se praviš lud i da mi pljuješ po trudu. 

Pljuješ po svetiteljima jer govoriš da oni govore isto što I ti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Ti čuo za izraz "gnostički" i samo to znaš da ponavljaš. Dobro, Pravoslavna Crkva je kanonizovala 122 gnostika po tebi.

Zašto ne odgovoriš na pitanje jedno barem.

Evo da ponovim. šta kaže o.Sava Janjić, da li su mitarstva dogma u pravoslavlju?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Ti pljuješ po svetiteljima, ovaj jedan ih nazvao gnosticima, a ti si ih nazvao lažovima koji pišu alegorije obmanjujući verujuće. Vi ste to naravno zavili i smutili, ali kad se raščivija, vrlo je jasno šta govorite.

Ne, nego mi tebi govorimo da pljuješ po svetiteljima jer govoriš da su mitarstva u pravoslavnoj Crkvi dogma.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ласкавост... не иде у очи хвалити другога, ђав, ђав ће ми цео дан дошаптавати да стварно знадем да се молим...:)  

Аух... одох и ја... Ништа извини... Мораће Тањир ВСБ Небојша и Жичанин да се моле за нас...

Само се надам да су им душе буквално живе и да неће да се моле алегоријски :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Tanjir рече

Šta kaže prvomučenik arhiđakon Stefan u Delima Apostolskim kada ga kamenuju. Pogleda u nebo i kaže "Gospode, primi moju dušu." 
Kada te kamenje pogađa u glavu, ne možeš da se izražavaš alegorijski.

Uz dužno poštovanje, ne izmišljajte. Sv. Stjepan jeste svetac i mučenik bio ali ga se ne smije slaviti jer je to idolopoklonstvo prema Bibliji. Zna se koga treba slaviti jedinog pravog Boga jer to nam pokaza i sam Isus.
Tako da narod ne navodite na grijeh preko kojeg Bog neće priječi.
Ako sumnjate, pročitajte 10 Božjih zapovijedi iz crkvene Biblije a ne iz crkvenog katekizma, pa ćete vidjet o čemu pričam.

Komentar ispod ovog članka:

http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=2485

Isto slučaj dislexije jer tvrde da su to pročitali u sv. Pismu, samo su oni otišli još dalje a naravno da ne priznaju ni čistilište a ni mitarstva, nisu ostali samo na negiranju njega. A za sve to tvrde da su to našli i "pročitali" u istom tom sv. Pismu koje imamo i mi! Ovdje il je neko corav il dislektik, oni ili mi.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tanjir рече

Otac Sava Janjić alegorijski kaže da mitarsva nisu dogma, ali da mogu biti tačna i ne moraju biti tačna

I zašto ti lažeš kad kažeš da su dogma I da svetitelji insistiraju na dogmi?

I opet te nije sramota? Ajmo još dve milje....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...