Благовесник Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Neka Gospod Isus kaze i - u meni nema nista. Sta to menja znacenje? No, vi verujte kako hocete... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 38 минута, Благовесник рече Ne, ne. Reci "u meni ne nalazi nista" jasno i nedvosmisleno pokazuju da se radi o tzv. carini tj. trazenju u Hristu neceg svog. No, u Hristu ne nalazi nista, jer u Hristu je sve Bozje, greha ne ucini (kako tvrdi Sv. Pismo) te u Njemu zaista nema nista (njegovo). Evo, ovde imaju neka tumacenja ovog stiha : http://bible.optina.ru/new:in:14:30 I, recimo, Jevtimije Zigaben tumaci ovako ovaj stih : "В других людях причиной смерти служит грех и, так как никто не свободен от греха, то никто не свободен и от смерти; а во Мне диавол не имеет никакой причины для Моей смерти, так как Я безгрешен. Поэтому-то он и будет осужден, как сказано при толковании того места двенадцатой главы Евангелия от Иоанна, где говорится: ныне суд есть миру сему: ныне князь мира сего изгнан будет вон (Ин. 12, 31). " Deluje , da vrlo slicno rasudjuje. Jer, djavo ne nalazi greha u Hristu, jer je On i rodjen bez greha. Благовесник and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 1 hour ago, Матусал рече Сатана је прилазио Христу желевши да га погуби, Христос је знао да он долази са том намером. Он је мислио да ће разапињањем на крст коначно успети да га се реши и да га одведе у пакао где смрт царује као што су мислили и фарисеји и књижевници да када га убију више неће имати проблем. Њима је васкрсење било непознато а у смрти су видели своје највеће оружије. Међутим ад се превари и угорча се јер Христос смрћу смрт уништи, њиховим највећим оружјем их је поразио и разоружао поглаварства и власти поразивши их на крсту. Zar ga nije odgovarao, na način da će za mnoge njegova žrtva biti uzaludna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 сат, Благовесник рече Nije uspeo Hrista da navede na greh, ni u detinjstvu, ni kasnije u pustinji, ni do smrti! A mi, sta ce biti s nama, kada se usudio prici i traziti nesto svoje na svezem drvetu, prepunom dobrih plodova! Ne ostaje nam nista drugo nego ono sto rekoh, i to uz veliku veru, nadu i ljubav, traziti Hristovu blagodat. Ako neko tako ne cini, u takvom ce naci svoje, bez sumnje, budimo sigurni da se sa njegovim (ne)delima u rukama necemo prosvercovati na nebo, ko je ucinio demonsko: ukrao, namerno povredio drugoga, ucinio simoniju, svetogrdje, potkradao drustvenu imovinu ili crkvenu haznu, okaljao bracnu postelju... Trazice tvoju dusu od tebe kao svoju, pokazivace na svoj pecat unutra, kazace, evo moga dela i moje necistote u njemu! A najteze ce biti svestenicima, teolozima i monasima ako se nesto od toga nadje u njima, jer ce biti najslicniji farisejima, onima koje je Gospod najvise osudjivao (licemeri), mnoga vidjenja ih nalaze povucene u tzv. tartar, gde je starsna hladnoca (sto pokazuje da su takvi toliko daleko od Boga, potpuno zatvoreni u svom hladnom i neiskrenom srcu)! Не могу да рашчланим шта тачно мислиш. Као да се прави нека систематизација грехова и њихово отплаћивање у вечности. Ја мислим да човек ма колико грешан да био ако се покаје и зарида Богу бива му опроштено. Цариник се ударао у прса и говорио Боже милостив буди мени грешноме и отиде оправдан из храма. Знаш ли зашто је пакао црн и мрачан? Па од мантија. Volim_Sina_Bozjeg and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Zar ga nije odgovarao, na način da će za mnoge njegova žrtva biti uzaludna. Не знам о чему су диванили. Где то пише? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Матусал рече Не знам о чему су диванили. Где то пише? U Pasiji od Gibsona. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, kopitar рече U Pasiji od Gibsona. Он зна као ти и ја што знамо о томе.... kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 4 минута, Матусал рече Не знам о чему су диванили. Где то пише? Da ti pomognem, kopitar-u... Mislio je na ovo mesto: "Otada poče Isus kazivati učenicima svojim da Njemu valja ići u Jerusalim, i mnogo postradati od starešina i od glavara svešteničkih i književnika, i da će Ga ubiti, i treći dan da će ustati.I uzevši Ga Petar poče Ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! Neće to biti od tebe.A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono, ti si mi sablazan, jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko." Princess Bella, Матусал and kopitar је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Dok god verujem da sam zaliven Hristovim suzama a ne svojim, ja ću da rastem. E baš mi nako krivo što drhtite od kraduckanja ali kažem vam ne bojte se ikrasil and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 8 минута, Матусал рече Он зна као ти и ја што знамо о томе.... Gibson se konstatovao, dakle, pre svega sa Svetim Pismom, Svetim Predanjem (i sa nekim rimokatolickim vidjenjima). No, vidimo da po Evandjelju djavo ga jeste odvracao. kopitar је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Он зна као ти и ја што знамо о томе.... Katolici razmišljaju na taj način . Postoje i neka viđenja svetaca o tome , dosta toga je razmatrano o muci i na tome se najviše temelji katolička pobožnost ( križni put , žalosna otajstva krunice ..itd). Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Dok god verujem da sam zaliven Hristovim suzama a ne svojim, ja ću da rastem. E baš mi nako krivo što drhtite od kraduckanja ali kažem vam ne bojte se hipik kopitar and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 пре 3 минута, Благовесник рече Da ti pomognem, kopitar-u... Mislio je na ovo mesto: "Otada poče Isus kazivati učenicima svojim da Njemu valja ići u Jerusalim, i mnogo postradati od starešina i od glavara svešteničkih i književnika, i da će Ga ubiti, i treći dan da će ustati.I uzevši Ga Petar poče Ga odvraćati govoreći: Bože sačuvaj! Neće to biti od tebe.A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono, ti si mi sablazan, jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko." To je sada i tebi rekao kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 Управо сада, Благовесник рече hipik Sva sreća što verujem da se zakonom čovek ne opravdava nego verom. zakoniče ikrasil and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 16, 2017 Пријави Подели Написано Јул 16, 2017 El znate onu priču o Sv. Antoniju ili beše neki drugi veliki egipatski podvižnik, svejedno jedna je od najbitnijih figura među pravoslavnim svetiteljima kad je posle silnog podviga i molitvi a znalo se za njega da razgovara u Duhu sa Bogom, drznuo se i pitao Boga kome je podoban sada? ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука