Princess Bella Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Hmmm... a šta sam ja rekao? Tvoj post sam razumela tako da si rekao da nam Bog daje talente da bismo mu ih vratili u sto vecem broju. Medjutim poenta price, po meni, je ta da umnozavanjem talenata mi ispunjavamo svoja srca. To sto se od nas trazi, to je neka vrsta podviga. Ako se prica procita do kraja, onda se vidi da je nebitan taj broj, vec da je bitna doslednost. P.s. Sada nemam puno vremena za forum, tako da uvek kasnim sa odgovorima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, zar nije hijejarhija, ta koja i daje neku prednost u odnosu na drugog ? Eto, ti serafimi i heruvimi. Ne mogu svi andjeli ucestvovati i biti na mestu i oko prestola Bozijeg , zar ne ? Koju sili i slavu, upijaju ti sami heruvimi i serafimi, kada su toliko blizu prestola ? Sigurno ne moze neki nizi andjeo, koji je u nekom trecem cinu, da pridje i primi sijanje slave od prestola kao i ovi andjeli u prvom cinu ? Takvi, iz prvog cina, se salju nama, gde visi cinovi, priopcuju nizima, sta i kako treba ispuniti od Bozijeg promisaljanja, da tako kazem. Uostalom, eto, ako neko hoce da bude u horu otaca oko prestola Bozijeg, neka cini isto sto i oni. Ili, mozda mislis, da ce i oni da nam predaju neku blagodat odozgore i onda cemo i mi da budemo slicni sa njima ? Bilio bi lepo, da je to zaista tako. ....Ali, realnost je sigruno malko drugacija. U svakom slucaju, ko ima smirenje i ljubav prema tim ocima, i shvati koje mu je duhovno mesto u tim stvarima sto se ticu carstva, mozda i bude udostojen neke blagodati otaca na nebu . Сви се анђели причешћују благодаћу Божијом а можда на духован начин и самим Христом као и ми. Светитељи су јели и пили исто тело Христово као и ти и ја, ништа више нису добили јер већега и нема ни у овоме веку ни у будућем. Једно је чин а друго благодат која ти се даје. И епископ и свештеник и ђакон и народ добијају једну те исту благодат али имају различите чинове или можда неку привилегију кроз част и службу али и то се опет преноси на друге. ikrasil and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Princess Bella рече Tvoj post sam razumela tako da si rekao da nam Bog daje talente da bismo mu ih vratili u sto vecem broju. Medjutim poenta price, po meni, je ta da umnozavanjem talenata mi ispunjavamo svoja srca. To sto se od nas trazi, to je neka vrsta podviga. Ako se prica procita do kraja, onda se vidi da je nebitan taj broj, vec da je bitna doslednost. P.s. Sada nemam puno vremena za forum, tako da uvek kasnim sa odgovorima. Ne, ne loše si procenila sigurno u nedostatku vremena. Ja upravo ne potenciram brojnost jer Bog daje koliko kome hoće, nego potenciram da umnožiš ono što si dobio, da rodiš što bi se reklo, sad ne moraš da radjaš kao svetitelj, pošto verovatno nisi ni dobio toliko talanata ali moraš da radjaš, mora tvoj život da bude plodan i koristan i malo da bude pa je dobro, jer malo si možda i dobio. Tako eto u tom smeru, da bude jasnije, kad budeš imala više vremena pročitaj u bolje. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 13 минута, Bokisd рече Pa, zar nije hijejarhija, ta koja i daje neku prednost u odnosu na drugog ? Eto, ti serafimi i heruvimi. Ne mogu svi andjeli ucestvovati i biti na mestu i oko prestola Bozijeg , zar ne ? Koju silu i slavu, upijaju ti sami heruvimi i serafimi, kada su toliko blizu prestola ? Sigurno ne moze neki nizi andjeo, koji je u nekom trecem cinu, da pridje i primi sijanje slave od prestola kao i ovi andjeli u prvom cinu ? Takvi, iz prvog cina, se salju nama, gde visi cinovi, priopcuju nizima, sta i kako treba ispuniti od Bozijeg promisljanja, da tako kazem. Uostalom, eto, ako neko hoce da bude u horu otaca oko prestola Bozijeg, neka cini isto sto i oni. Ili, mozda mislis, da ce i oni da nam predaju neku blagodat odozgore i onda cemo i mi da budemo slicni sa njima ? Bilio bi lepo, da je to zaista tako. ....Ali, realnost je sigurno malko drugacija. U svakom slucaju, ko ima smirenje i ljubav prema tim ocima, i shvati koje mu je duhovno mesto u tim stvarima sto se tice carstva, mozda i bude udostojen neke blagodati otaca na nebu . A inače baš bi voleo da vidim oce koji su videli sjaj heruvima i serafima koje imaju priliku da gledaju pred Božjim predstolom Eno, što b s reklo mogu tačno da ti opišu kao da su bili tamo ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Управо сада, Матусал рече Сви се анђели причешћују благодаћу Божијом а можда на духован начин и самим Христом као и ми. Светитељи су јели и пили исто тело Христово као и ти и ја, ништа више нису добили јер већега и нема ни у овоме веку ни у будућем. Једно је чин а друго благодат која ти се даје. И епископ и свештеник и ђакон и народ добијају једну те исту благодат али имају различите чинове или можда неку привилегију кроз част и службу али и то се опет преноси на друге. Da, ali, cemu onda borba i podvig za 'bestrasce' i savrseni duhovni zivot ? Cemu onda podvig ? Valjda i samo po tim spoljasnjim manifestacijama vere, mozemo videti da nismo bas svi isti i da bi trebalo da bude neka diferencijacija i na nebu ? Ima jedna prica kod sv. Lestvicnika, gde se vodi razgovor otaca u njegovom manastiru,oko toga, sta je bolje i plodonosnije po dusu, opsteziteljno monastvo ili otselnicko ? I, svako je imao neka razlicita rasudjivanja, ali, na kraju Jovan, zakljucuje, iako je bio iguman tog manastira, da je pustinja dala vise svetih bestrasnika, i samim tim je i verovatnije plodonosnija. Znaci, neki nivoi i tazlicita duhovna stanja postoje i ovde u ovom zivotu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 Nasao sam nesto od sv. Damaskina o andjelima : "Сви анђели су, дакле, саздани од стране Логоса, а до савр- шенства доведени освећењем од стране Светога Духа; имају учешћа у просвећењу и благодати у складу са властитим достојанством и чином . " To bi trebalo da je ono, ....da, u zavisnosti od cina i od 'vlastitog dostojanstva', zavisi i taj neki nivo ucesca u prosvecenju i blagodati. Znaci, nemaju bas svi andjeli istu blagodat 'postojanja'. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Nasao sam nesto od sv. Damaskina o andjelima : "Сви анђели су, дакле, саздани од стране Логоса, а до савр- шенства доведени освећењем од стране Светога Духа; имају учешћа у просвећењу и благодати у складу са властитим достојанством и чином . " To bi trebalo da je ono, ....da, u zavisnosti od cina i od 'vlastitog dostojanstva', zavisi i taj neki nivo ucesca u prosvecenju i blagodati. Znaci, nemaju bas svi andjeli istu blagodat 'postojanja'. Izgleda da je tvoj anđeo Čuvar shvatio da sii ga malko opsovao sada ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Da, ali, cemu onda borba i podvig za 'bestrasce' i savrseni duhovni zivot ? Cemu onda podvig ? Valjda i samo po tim spoljasnjim manifestacijama vere, mozemo videti da nismo bas svi isti i da bi trebalo da bude neka diferencijacija i na nebu ? Ima jedna prica kod sv. Lestvicnika, gde se vodi razgovor otaca u njegovom manastiru,oko toga, sta je bolje i plodonosnije po dusu, opsteziteljno monastvo ili otselnicko ? I, svako je imao neka razlicita rasudjivanja, ali, na kraju Jovan, zakljucuje, iako je bio iguman tog manastira, da je pustinja dala vise svetih bestrasnika, i samim tim je i verovatnije plodonosnija. Znaci, neki nivoi i tazlicita duhovna stanja postoje i ovde u ovom zivotu. Па ти се подвизаваш да достигнеш Христа а не да се поредиш са другима. Ти пустињаци су и рекли да ако се молиш и размишљаш да ли се брат више или мање моли од тебе немаш ништа од те молитве. Простор за подвиг је универзалан и зависи од природе. Павле каже да ће се све саставити у Христу што је на небу и на земљи. Не могу ја да разумем да је Бог створио анђеле и подарио им различиту благодат без испита њихове слободе и анђели ће кроз Христа достићи савршенство. Разлика у благодати постоји али су сви који се спасавају ипак једно тело. ikrasil, Благовесник and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Сви анђели су, дакле, саздани од стране Логоса, а до савр- шенства доведени освећењем од стране Светога Духа; имају учешћа у просвећењу и благодати у складу са властитим достојанством и чином . " Ајд сада ми кажи пошто је херувим већи може ли он да обавља функцију нпр. престола? Благовесник and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 6 минута, Матусал рече Па ти се подвизаваш да достигнеш Христа а не да се поредиш са другима. Ти пустињаци су и рекли да ако се молиш и размишљаш да ли се брат више или мање моли од тебе немаш ништа од те молитве. Простор за подвиг је универзалан и зависи од природе. Павле каже да ће се све саставити у Христу што је на небу и на земљи. Не могу ја да разумем да је Бог створио анђеле и подарио им различиту благодат без испита њихове слободе и анђели ће кроз Христа достићи савршенство. Разлика у благодати постоји али су сви који се спасавају ипак једно тело. Ali, pomisli samo, da li je pravedno i istinito, da neko ko se ceo zivot podvizava i sledi Hristu svaki dan i mesec i godinu, bude na kraju jedno telo sa svima, ( i sa onima koji nisu u podvigu kao i on ),...... po nekim duhovnim i nebeskim darovima ? Ne deluje realno, zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 4 минута, Матусал рече Ајд сада ми кажи пошто је херувим већи може ли он да обавља функцију нпр. престола? Nisam najbolje razumeo pitanje ? Kako mislis prestola ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Ali, pomisli samo, da li je pravedno i istinito, da neko ko se ceo zivot podvizava i sledi Hristu svaki dan i mesec i godinu, bude na kraju jedno telo sa svima, ( i sa onima koji nisu u podvigu kao i on ),...... po nekim duhovnim i nebeskim darovima ? Ne deluje realno, zar ne ? Ајд размисли реално да је праведно да ти будеш једно тело са Христом? Volim_Sina_Bozjeg and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Nisam najbolje razumeo pitanje ? Kako mislis prestola ? То један од анђелских чинова ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Ali, pomisli samo, da li je pravedno i istinito, da neko ko se ceo zivot podvizava i sledi Hristu svaki dan i mesec i godinu, bude na kraju jedno telo sa svima, ( i sa onima koji nisu u podvigu kao i on ),...... po nekim duhovnim i nebeskim darovima ? Ne deluje realno, zar ne ? Павле је Говорио да би волео да сви људи буду као и он а тако су размишљали и сви светитељи,благодат има потребу да се раздаје и тако се умножава. Volim_Sina_Bozjeg and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 15, 2017 Пријави Подели Написано Јул 15, 2017 1 Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte. 2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto. Jn. 13:33, Jn. 13:36, 2 Kor. 5:1, Otk. 3:12, Otk. 3:21 3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja. Mt. 25:32, Mt. 25:33, Mt. 25:34, Jn. 12:26, Jn. 14:28, Jn. 17:24, Dela 1:11, 2 Kor. 5:6, 1 Sol. 4:17 4 I kuda ja idem znate, i put znate. 5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati? Jn. 16:5 6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me. Mt. 11:27, Jn. 1:4, Jn. 1:17, Jn. 10:9, Rim. 5:2, Jev. 9:8, Jev. 10:20, 2 Jn. 1:9, Otk. 5:8 7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga. Jn. 8:19, Filip. 3:8 8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. 9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca? Kol. 1:15, Jev. 1:3 10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela. Jn. 5:19, Jn. 10:38, 1 Jn. 5:7 11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima. 12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom; Dan. 11:33 13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu. Mt. 7:7, Mk. 11:24, Lk. 11:9, Jn. 15:7, Jn. 15:16, Jak. 1:5 14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti. 15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite. Mt. 10:37, 1 Kor. 16:22, 1 Jn. 5:3 16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek: Rim. 8:15 17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti. Rim. 8:7, 1 Kor. 2:14, 1 Jn. 2:7, 1 Jn. 2:27 18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama. Jn. 14:3, Jn. 14:28 19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti. Jn. 16:16, Rim. 6:8, 1 Kor. 15:20 20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama. Jn. 10:38 21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam. 1 Jn. 2:5 22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu? 23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti. Ps. 24:9, Ps. 91:1, 1 Jn. 2:24, Otk. 3:20 24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla. Jn. 7:16 25 Ovo vam kazah dok sam s vama. 26 A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh. Lk. 24:49, Jn. 2:22, Jn. 12:16, Dela 11:16, 1 Jn. 2:27 27 Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam; ne dajem vam ga kao što svet daje, da se ne plaši srce vaše i da se ne boji. Filip. 4:7, Kol. 3:15 28 Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene. Isa. 9:6, Jn. 14:3, 1 Kor. 11:3, 1 Kor. 15:28, Gal. 4:4, Filip. 2:6 29 I sad vam kazah, pre dok se nije zbilo, da verujete kad se zbude. 30Već neću mnogo govoriti s vama; jer ide knez ovog sveta, i u meni nema ništa. Lk. 4:12, Jn. 12:31, 2 Kor. 5:21, 1 Jn. 3:5 31 Nego da vidi svet da imam ljubav k Ocu, i kao što mi zapovedi Otac onako tvorim. Ustanite, hajdemo odavde. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and Princess Bella је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука