Jump to content

Промена, покретач сазревања

Препоручена порука

Па не односи се то само на ситуацију кад имаш паре па можеш да се "шврћкаш" итд. Ово је мало дубља тема.

Јер да би из беде дошао до тога да имаш пара да се зезаш по свету, мораш прво у тој беди да почнеш да "мрдаш". Колико можеш. По мало. Па онда више и више. Тај принцип је скроз исти без обзира на ком нивоу. Више се ради о оним емоцијама о којима смо причали, да их покренеш, усмериш. Има људи који имају зилион пара па су опет статични и учмали ко сеоске пијандуре.

Ја сам још као школарац имао обичај да сваких пар месеци испремештам све по соби, променим распоред. Једноставно ме нервирало кад је све увек исто. Сметало ми. После нисам имао пуно пара, ал сам исто стално нешто мењао што сам могао. И кроз те промене, мало по мало, дођеш негде.

На крају схватих да у ствари није толико битно докле си стиго, да ли имаш оволико или онолико, већ да је то "мрдање" главна ствар у животу.

Кад престанем да мрдам, значи да сам рикно... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Бити добро без обзира на околности..е то је нешто..да ништа не морам,а да сам добро..то могу само они који су уселили царство Божије у себе,гдје год да су њима је рај..

Послато са ST23i уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Па не односи се то само на ситуацију кад имаш паре па можеш да се "шврћкаш" итд. Ово је мало дубља тема.

Јер да би из беде дошао до тога да имаш пара да се зезаш по свету, мораш прво у тој беди да почнеш да "мрдаш". Колико можеш. По мало. Па онда више и више. Тај принцип је скроз исти без обзира на ком нивоу. Више се ради о оним емоцијама о којима смо причали, да их покренеш, усмериш. Има људи који имају зилион пара па су опет статични и учмали ко сеоске пијандуре.

Ја сам још као школарац имао обичај да сваких пар месеци испремештам све по соби, променим распоред. Једноставно ме нервирало кад је све увек исто. Сметало ми. После нисам имао пуно пара, ал сам исто стално нешто мењао што сам могао. И кроз те промене, мало по мало, дођеш негде.

На крају схватих да у ствари није толико битно докле си стиго, да ли имаш оволико или онолико, већ да је то "мрдање" главна ствар у животу.

Кад престанем да мрдам, значи да сам рикно... ;)

Такав си тип човека. Знам људе који буквално свето живе али имају овај проблем. Сав новац потроше на гориво и путовање, а оскудевају у неким обичним стварима. Данас морају променити бар два три града. Такав ми је био и један духовник,магистар теологије и правних наука, трошио је аутомобиле.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Матусал рече

Знам људе који буквално свето живе али имају овај проблем.

Зашто је то "проблем"? :)

Ја за оне који не мрдају мислим да имају проблем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Зашто је то "проблем"? :)

Ја за оне који не мрдају мислим да имају проблем.

па тако сам се изразио, ето нека буде афинитет. Апостоли су били шетачи, проходили села и градове. А имаш столпнике који нису мрдали са места по 50 год.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

да сваких пар месеци испремештам све по соби, променим распоред

Ti kao moja svekrva :smeh1: jednom se u sred noći saplela o tabure, letela preko sobe, olupala o komodu, dobro se nije ubila. A taman je bila zadovoljna novim rasporedom :)))

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Кад нема ништа ново, ништа се не мења, онда се и ја не мењам.

Veoma dobro te razumem. Ponekad mi je potrebno da istumbam sve živo, makar i na svoju štetu (mada je i to diskutabilno, šta je tu šteta a šta dobit), da bih se osetila živom. A kada se osetim živom moj energetski depo je ogroman i mogu planine da pomerim, dobro učim, spretna sam, skoncentrisana, svaku prepreku savladam lako. Mislim da sam najveće gluposti u životu radila upravo u trenucima dokolice i nekakve učmalosti, kolotečine (stanja kada sam bila emotivno povređena ne računam, ona su iznedrila drugu vrstu gluposti koje sam radila). I danas sam takva, s tim što naravno imam selestivni odstrel, ne bih se ošišala da promenim sebe, ne bih promenila muža :smeh1: ne bih da prestanem da pušim, itd. Ali da presečem i to žestoko i da napravim promenu, to mi je neophodno, tako se osećam živom.    

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

А имаш столпнике који нису мрдали са места по 50 год.

Па и није то везано за место, него активност. Макар и унутрашњу.

Столпник се "искушава", он је у непрестаној унутрашњој активности, борби - па и промени. Без обзира што споља гледано стоји на истом месту.

Не подвизава се он да остане исти, него да се промени.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па и није то везано за место, него активност. Макар и унутрашњу.

Столпник се "искушава", он је у непрестаној унутрашњој активности, борби - па и промени. Без обзира што споља гледано стоји на истом месту.

Не подвизава се он да остане исти, него да се промени.

Баш то. Нил Кавасила када је говорио о Исихазму као унутрашњем делању душе наводио је да спољашње околности нису битне него унутрашње настројење.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

ne bih se ošišala da promenim sebe

:)

Мени и те ситнице значе. Кад сам ошишао косу месец дана сам летео. Нови осећај, лакоћа. Јес да је безвезе, ал` ако ми даје енергију - што да не? Све од чега имаш "kick", а да није нека дроза је добро.

пре 3 минута, АлександраВ рече

ne bih promenila muža

Ех, а ја се понадао... :D

пре 4 минута, АлександраВ рече

ne bih da prestanem da pušim

Ау, па ја ћу морати ко Стив да почнем да вриштим и бијем овде... То да остављаш иначе нећу више да ти лајкујем ништа до краја живота. А ни после.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

То да остављаш иначе нећу више да ти лајкујем ништа до краја живота. А ни после.

Dogovoreno ;)

Mislim... da mi ne lajkuješ :)))

Подели на овим сајтовима

Ja sam vremenom naucila da budem prisutna ovde i sada. Meni zato to bezanje od ucmalosti deluje kao bezanje od dela sebe koji nije integrisan. Sto nije nuzno lose, sve je to u jednom trenutku bio korisni odbrambeni mehanizam. Ja duboko verujem u to da nam je sve dato na dobro i da je covek bice samoodrzanja. Da mozda se nama cini da neki nesto lose radi, ali da je u tom trenutku to njegov donet i najbolja njemu moguca opcija. Zato se trenuci i menjaju a odluke i adaptivni mehanizmi preispituju. Nesto sto nam je u jednom trenutku koristilo sigurno nece isto delovati deceniju kasnije. Ja sam tu za svakodnevno samopreispitivanje i mrdanje svojih odluka. E sad to ne znaci da ja to moram da bih se osetila zivom. U ovde i sada zaista je oslobadjajuce posmatrati samo taj jedan trenutak, to ne znaci odsustvo plana i promisljanja, ciljevi, dugorocni planovi sve je to higijena staviti na papir, ali covek je bice koje se prilagodjava. Ja to objasnjavam dragom ovako - tebi je Bog dao dar za muziku, i ti zelis da taj talenat razvijas, e sad ako zapnes pa se jedino osecas ziv u tacno jednoj odredjenoj vrsti muzike, u jednom ansamblu, to vise nije ulaganje Bozijeg dara, nego istrajavanje na svojoj detinjoj zelji. Ja mogu sad da se spakujem, i da pođem bilo gde, nemam problem sa mestom i vremenom, ali nemam potrebu da idem grlom u jagode niti se osecam manje zivom ako mi neki plan ne uspe. Nekad sam tuzna, pa i to prođe, pustim muziku, isplacem se, istusiram se recimo, taj talas ima svoj prirodni tok i tacno osetis kad se smanjuhe intenzitet, do tad ga pustim a od tad kazem dobro dotaaa :) moze da me obraduje sitnica, i veci deo dana volim da nesto prckam, citam. Od mentora sam pokupila pravilo 80/20 da barem 20% dana provedem uceci i radeci nesto novo, al ako zbog dece ne stignem ne osecam se tragicno ni lose. Ne određuje me to. Evo sad se osecam jako jako depresivno i tuzno, jer sam se razbolela. To je recimo jedna od retkih situacija u kojoj se ja osecam potpuno ocajno, kad se prehladim. Jer je tupavo, jer nije bolest a lomi me 39 i kusur. I onda mi nedostaje podrska i oslonac jer su moji izbori bili takvi da sam ja cesce ta koja podrzava jer "u tradiciji iz koje ja poticem to rade zene". Patak li ti tvoj. Ali s godinama i analizom svega onoga sta ja radim, dosla sam do neke strategije koja tu minimizuje stetu i to osecanje bespomocnosti. Ali to je tupavo, jer aman bila sam potpuno nepokretni pacijent na odrzavanju zivota i prosla sam sito i reseto i jedna glupava prehlada me rasturi. No, vremenom svi ti ekstremi se smanjuju Bogu hvala. Jer ovde i sada je carobno. Cudo zivota. Kao u onim animal planet national geo filmovima kad prikazuju stvaranje zivota ili ciklus dana, pa krupni plan neke biljcice il zivotinjice kako se razvija. I to je neprevazidjen osecaj.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

:)

Мени и те ситнице значе. Кад сам ошишао косу месец дана сам летео. Нови осећај, лакоћа.

Brate recept pravo iz Super zene. Sledeci kadar: Oprah Vinfri sa maramicom brise suze dok Grizli prepricava emotivnu reakciju na novu frizuru, publika na nogama u ekstazi aplaudira ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, uros рече

Brate recept pravo iz Super zene. Sledeci kadar: Oprah Vinfri sa maramicom brise suze dok Grizli prepricava emotivnu reakciju na novu frizuru, publika na nogama u ekstazi aplaudira ;)

:))

Сад ме уништи... остали само дугмићи...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...