Jump to content

Премијерка Србије Ана Брнабић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Жељко рече

20 Srba su bili visoko pozicionirani oficiri u ustašama u NDH, 11 Jevreja, i oko 5,6 muslimana iz Bosne. Kvaternik je jevrejin po majci(upravo ono što Jevreji priznaju za jevrejstvo), paveću je žena bila Jevrjeka, a on sam je po majčinoj liniji Srbin poreklom.

Dakle šta?

NDH je bila jedan klasičan projekat.

Čiji?

Pa to je prosto, glavni cilj im je bio verska dominacija RKC.

Не бих рекао да је то било толико просто. Јесте између осталог, али далеко од тога да је била у питању само вјерска димензија. "Цивилизацијски" сукоб Истока и Запада, по очима Ватикана и осталих, прије бих рекао да је био. Зато су могли прихватити и муслимане и остале који су "цивилизацијски западни" ( прије свега ранија вјерност Аустро-Угарској је одлично огледало тога ).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 251
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Жељко рече

20 Srba su bili visoko pozicionirani oficiri u ustašama u NDH

Од тога један командант стратегијске групације. Генерал Милан Узелац, командант Ратног зракопловства Независне државе Хрватске....

И остали:

- Генерал Михајло Лукић, командант Трећег домобранског корпуса. Истина смењен и умировљен у јеку рата, зато што је био на ратној нози са Павелићем јер се противио томе да "најбољи синови Хрватске" иду на Источни фронт да ратују за Немце;

- Генерал Федор Драгојлов, начелник Врховног штаба војске НДХ;

- Генерал Ђуро Груић, начелник Команде стана војске НДХ-Павелићева "десна рука" и његов "Витез";

- Генерал Лавослав Милић, начелник Управе у Министарстви обране НДХ;

итд, итд... Само у Зракопловној Легији на Источном фронту је било неколико десетина летача, који су обављали дужности од обичног пилота, па до заповедника јата и скупина... Истина, добар део је "ловио" прилику да прелети код Совјета...

Кога више интересује, може погледати "Тко је тко у НДХ", МИНЕРВА Загреб, 1997. године. 

Подели на овим сајтовима

Sad kad na utakmicama krene skandiranje:

Ana strejterko! Ana strejterko!

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Рапсоди рече

" То бато " тај рад...:ani_biggrin:

Зашто на Шар-планину, лепши је Златар. Врло радо...мој сан. Али није све тако једноставно. Згодна пуста места нечију су тапија, не мош ко хајдук да запоседнеш туђе добро и да тихујеш. Монашка подвижница нисам да по пећинама обитавам. Да се слаже друга страна, врло радо распродала све и на неку планину отишла да живим у колибици дрвеници и да будем пастирица....:) ал интернет немоооо да ми дираш....:ani_biggrin:   А то да смо у систему, јесмо и ти си. Да смо пијунчићи у игри моћника, опет јесмо. Али да можемо бити слободни све са ланцима  над нама, можемо , јер нам то наша вера пружа.     

Ја ни у једној молитви не прескочим да га ово замолим...

Zato sam ja otišla u Japan, Bog da me vidi :smeh1:. O Vučiću čitam samo kad Pouke otvorim, pa mi nekako i toplo oko srca da čujem vesti iz svoje rodne grude :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Zato sam ja otišla u Japan, Bog da me vidi :smeh1:. O Vučiću čitam samo kad Pouke otvorim, pa mi nekako i toplo oko srca da čujem vesti iz svoje rosne grude :smeh1:.

Је ли гледаш трешње како цвату ... на јапански начин...:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Рапсоди рече

Је ли гледаш трешње како цвату ... на јапански начин...:)

Apsolutno. Imamo i Sakura festival, sve je cherry blossom. Inače, u Botanickoj bašti Jevremovac ima deo Japanski vrt i tu su posađeni crveni javor i nekoliko japanskih trešnjica, mnogo lepo mesto :dobro:, preporučujem za opuštanje :).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

u Botanickoj bašti Jevremovac ima deo Japanski vrt i tu su posađeni crveni javor i nekoliko japanskih trešnjica, mnogo lepo mesto :dobro:, preporučujem za opuštanje :).

Била ја.....:) прелепо, само се улаз плаћа...не знам сада....  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

Била ја.....:) прелепо, само се улаз плаћа...не знам сада....  

Ne-biolozi plaćaju :D.

Al nije skupo, ni blizu kao Zoo vrt.

Подели на овим сајтовима

Не знам само што је ово уопште битно [emoji4]  Србија је Вучићева прћија и он овде одлучује о апсолутно свему. Да ли је премијер Брнабићка, Дачић или Мики Маус је потпуно свеједно. Причаће и радиће шта јој се каже.

Није Вучић тај који је донео одлуку о њеном заузимању места министра у важном министарству узалуд, нити је он одлучио о њеном месту председника владе. О томе су одлучили људи из Сорошевог круга, јер је она била одличан радник у њиховој компанији, оној која окупља организације сличне намене. Ту спада и она за коју је она радила, а у оквиру Трилатералне комисије.
Не требамо имати сумње зашто су њу истурили напред. Наравно да ће се у школској настави уметнути сексуално васпитање и наравно да ће се хомосексуални бракови легализовати. Да би се сасвим урушила наша земља и наш народ (данашња грађанска скупина коју називамо народом) поразио морално и духовно, још је то потребно учинити. Нисмо ми први над којима се осмишљавају планови и исцртавају границе.
Вучић као егоманијак ужива у свом послу, а исплати му се ко зна колико (ми тај новац не можемо ни да замислимо). А као послушник бриселско-вашингтонских сплеткароша, заслужује медаљу, јер није било већег а свеснијег издајника у историји Србије.
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Тројкаш рече

Не требамо имати сумње зашто су њу истурили напред. Наравно да ће се у школској настави уметнути сексуално васпитање и наравно да ће се хомосексуални бракови легализовати. Да би се сасвим урушила наша земља и наш народ (данашња грађанска скупина коју називамо народом) поразио морално и духовно, још је то потребно учинити.

Не бојте се онога што убија тијело него онога што убија душу.

Ово је горе него да је рат, у рату би постојала могућност да убију тијело, овако ће да убијају душе. Што је најжалосније, овај непријатељ неће ни да поштеди наше најмлађе него ће управо тамо да удари најјаче.

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Србија

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

Фотографија корисника Србија

Хех...

Могли бисмо се насмејати на ово да између 1903. и 2017. није било милијарду пута горих ентитета на власти од Спаликучке. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...