Jump to content

Dosta više stog Darvila

Препоручена порука

пре 9 часа, Дидим рече

Никола,

Наука не негира Бога и Божје постојање, нити наука може да то негира. То су остаци прошлости, када су наставници у Југославији били политички инструирани да уче децу да Бога нема. То са науком нема везе. Ако погледаш, међу научницима има, као и међу спортистима, и верника и атеиста, и то верника разних религија, од хиндуизма до ислама, не само хришћана. Као што неко може добро да се бави спортом без обзира на то да ли верује или не верује у Бога, исто је и за науку. Да биологија негира Бога, не би било верника који се баве унапређивањем биологије као науке.

Школа је место за васпитавање можда само са учитељицом. Кад се дође до 5. разреда, изучавају се предмети и добијају оцене. Ко је ту позван да васпитава децу? Математичар или наставник музичког? Деца се васпитавају код куће. Друго, школа јесте и мора бити религијски неутрална, значи да у њој једнаки буду и они који верују и они који не верују. Ти би можда волео да ти дете у школи учи о Богу свих 7 часова, али за то служи веронаука. А са друге стране, да ли би волео (претпостављајући да си православац) да га о Богу уче муслимани, Јеховини сведоци или католици? Све има разлога зашто јесте како јесте.

Не знам одакле код тебе толика мржња према мајмунима. То су најинтелигентније животиње, а конкретно шимпанзе са човеком имају 96-98% заједничких гена. Ти можда ниси постао од мајмуна, али са мајмуном делиш 98% гена, исту грађу, исте органе, делите исте болести, смејете се и патите, васпитавате и подижете децу док не одрасту и у целом животињском свету сте најближи рођаци. Не знам одакле толико згражавање над мајмуном, многи зли људи су такве чудовишне ствари радили какве мајмунима не би пале на памет, па никоме не пада на памет да каже "Можда си ти део исте врсте као и Хитлер, али ја нисам" или "Можда си ти део истог народа као и убица Тијане Јурић али ја нисам". То су глупости.

Запамти, наука не негира Бога. Ако си био лош ђак и ако се не бавиш науком, веруј онима који се баве и који верују у Бога.

Problem je slucajnost i samoorganizovanje. Kod vecine ljudi to stvara utisak da za postanak svega nije potrebna nikakva visa sali pa ni Bog. Da evolucija iskljucuje bilo kakvu inteligenciju prilikom postanka sveta. A to je mnogo blize ateizmu nego teizmu.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Дидим рече

Али ако се погледа права слика тираносауруса, који је био покривен перјем и тело му је стајало водоравно:

t-rex-updated.jpg.346a9490f21fcd874af3422d4e65e311.jpg

T-Rex je verovatno imao perje (mnogo verovatnije u mladalačkom dobu, nešto manje verovatno u odraslom dobu) ali teško da je imao baš toliko perja... u svakom slučaju još uvek nemamo pronađen primerak sa perjem...

Dobar klip na tu temu ako te interesuje:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

У преводу - немамо појма да ли је Тирекса имао перје, ал нам се свиђа идеја јер подсећа на кокошке са којима оћемо да га повежемо... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

У преводу - немамо појма да ли је Тирекса имао перје, ал нам се свиђа идеја јер подсећа на кокошке са којима оћемо да га повежемо... :smeh1:

Ne baš... pogledaj klip... ili možda bolje ovaj... (dobri su) a ako te baš mrzi da gledaš objasniću ti...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

T-Rex je verovatno imao perje (mnogo verovatnije u mladalačkom dobu, nešto manje verovatno u odraslom dobu)

очерупала га женка?!? :))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

очерупала га женка?!? :))

Jok, otpadne samo od stresa uzrokovanog bavljenjem ženama...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Grizzly Adams рече

Заправо, не. Свиђа нам се идеја да је био огроман усправни хладнокрвни рептил. Чудовиште којим се плаше деца, а не топлокрвна перната животиња која прави гнездо. Управо зато што већ и превише подсећа на очерупану кокошку.

Подели на овим сајтовима

On 5/7/2017 at 23:14, Avocado рече

to je samo pljuckanje jednog čoveka koji je posvetio svoju karijeru učenju kako da što efikasnije relativizuje rad, trud i integritet naučnika - ljudi čijom zaslugom se kvalitet života celog čovečanstva višestruko podigao... to je tvoj "doprinos" čovečanstvu. :)

Ovo je srž tvog komentara. Ja ga ovde sada iznosim. Čisto da svi vide, ako još neko nije. Ali to znamo. Sam Huanito se vajkao da ovde većina ne razume suštinu hipotetičko-deduktivne metode, a onda je licemerno zaboravio to svoje jadanje i počeo da glumi manipulanta sa mnom. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Ovo je srž tvog komentara. Ja ga ovde sada iznosim. Čisto da svi vide, ako još neko nije. Ali to znamo. Sam Huanito se vajkao da ovde većina ne razume suštinu hipotetičko-deduktivne metode, a onda je licemerno zaboravio to svoje jadanje i počeo da glumi manipulanta sa mnom. 

Nije to srž mog komentara... srž mog komentara je u prvom delu u kojem objašnjavam zašto smatram da nisi u pravu... (to je onaj deo na koji nećeš odgovoriti)

Ovaj drugi deo (meni ne manje bitan, ali suštinski nebitan za diskusiju) iznosi samo moj utisak o dometima tvojih komentara... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Nije to srž mog komentara... srž mog komentara je u prvom delu u kojem objašnjavam zašto smatram da nisi u pravu.

Ovaj drugi deo (meni ne manje bitan, ali suštinski nebitan za diskusiju) iznosi samo moj utisak o dometima tvojih komentara... 

Kako god. Srž je u prvom delu. Prepusti Huanitu da se sam brani, ako smatra da treba a ti čitaj relevantnu literaturu(umesto što slušaš JuTjub predavanja, jer je svako predavanje interpretacija) ili me ne zamaraj. Tvoje "smatranje" da li sam ili nisam u pravu je meni sasvim irelevantno. Ovaj komentar je već bio, svi ga videli (mislim svi koje ovo zanima), svi znaju šta misliš, ja znam šta misliš, pa prestani da troluješ...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ivan Marković рече

Ček bre, koja je sad ovo tema?

Ona druga... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ivan Marković рече

Kako god. Srž je u prvom delu. Prepusti Huanitu da se sam brani, ako smatra da treba a ti čitaj relevantnu literaturu(umesto što slušaš JuTjub predavanja, jer je svako predavanje interpretacija) ili me ne zamaraj. 

Samo sledi svoj savet... u pogledu teorije evolucije, genetike, biologije, čitaj relevantnu literaturu.

Jer, kad smatraš da je teorija evolucije odavno oborena "po Poperovim kriterijumima naivnog falsifikacionizma... a po Lakatoševim nešto blažim kriterijumima metodološkog falsifikacionizma, proces je u toku", a dokazi za to su ti tipična kreacionistička baljezganja, džabe ti onda sve učenje o tome šta su pisali Poper, Lakatoš i Kun...

Svede se na isto s... drugo pakovanje...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...