Срђан Ранђеловић Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Протојереј-ставрофор Војислав Билбија, настојатељ парохије Свете Тројице Српске Православне Цркве у Ротердаму и духовник хашких оптуженика, почаствовао нас је и изузетно обрадовао доласком у студио Радија Слово љубве. "Ми смо као народ у суштини незлобиви", рекао је отац Војо и поделио са нама тешко и дубоко питање "како можемо да мрзимо брата свога"? Било је речи и о Небесној Литургији св. Владике Николаја, а чули смо и потресно сведочење о догађајима из најранијег детињства оца Воја. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3/13/11/13.11.13._rec_pastira_-_o._voja_bilbija_64_kbps.mp3 Слово Љубве Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! PredragVId, Караконџула and Nektarija је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Bravo Srdjo! Jedva cekam da preslusam snimak. Da li je od skoro ovo gostovanje, promaklo mi je? Divni otac Voja! Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 @@Nektarija, Данас је изашао снимак, па верујем да их је посетио ових дана Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Preslusala sam pre neko vece. Kako je dobra ova pesma koju je snimio ma fenomenalna! "Mi cekamo Hrista a ne novo vreme, mi cekamo Hrista jaceg od vremeeenaaaaa..." Kakav glas mu Bog dao! Mi cekamo Hrista a ne novo vrijeme Novo vrijeme preti da ce doci onaj,da ce doci onaj sto je otac lazi,nazvace se mesijom prevarice mnoge,i mnogi ce njega po slobodnoj voljipriznati za Boga i dobiti pecaton ce njima dati svu slobodu grijehaljeba i igara a ukrasti dusu... Hristos ide zurno nama u sretenjeu vecnoj radosti u sreci bez prestanka,mi cekamo Hrista a ne novo vrijememi cekamo Hrista jaceg od vremena! PredragVId and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 I ja sam čuo ovu pjesmu , baš na radiju "Slovo ljubve" slušajući emisiju u kojoj je gostovao monah Arsenije (Jovanović) , ako se ne varam kada je pričao o samopovrijeđivanju . Prijatno sam se iznenadio , ovim performansom u pravoslavnom folk duhu . Znao sam da mora da postoji nešto tako , pravoslavni Džoni Keš . Interesuje me , ima li još kojekakvih sličnih pjesama da se nađe na internetu ?! Veliki sam zaljubljenik u ovu singer-songwriter folk muziku , a još kad je hrišćanska (pravoslavna) još je i bolja . PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Da, pustaju je cesto na "Slovoljubve". Snimio je o.Voja dosta pesama imas na youtube uglavnom su mu pesme na tekstove Sv.Vladike Nikolaja. Ne razumem se bas u te muzicke pravce ali covek me odusevi uvek valjda zbog te blagodati kojom zraci... volim ga slusati i kad prica i kad peva. Da li si cuo "Nebesku liturgiju" koju je snimio? Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 ПОСЕТА ОЦА ВОЈИСЛАВА БИЛБИЈЕ ПИРОТУ У суботу 16. новембра 2013. године Пироћанци су били обрадовани једном лепом и несвакидашњом посетом. Отац Војислав Билбија, који већ две деценије у Холандији организује сакупљање хуманитарне помоћи за Србију, овога пута посетио је Пирот. Помоћ је предата Саборној и Пазарској цркви, а део одеће, као и новчану помоћ, отац Воја је, заједно са члановима Удружења Владика Василије Костић, уручио сиромашним житељима старопланинских села. Истога дана у 19 часова у свечаној сали Гимназије Пирот отац Војислав одржао је предавање на тему "Хришћанство и спорт", а следећег дана, након Св. Литургије у манастиру Суково, посетио је Пазарску цркву, где је присутну децу обрадовао поклонима. Ову незаборавну посету Пироту организовали су Православно удружење "Владика Василије Костић", Спортски центар Пирот и Институт за борилачке вештине Црна кобра. http://eparhijaniska.rs/images/audio/16.11.2013.otacVojislavBilbija.mp3 Фотографије PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Уочи празника Сретења Господњег, разговарали смо са протојерејем-ставрофором др Војиславом Билбијом, настојатељем парохије Свете Тројице СПЦ у Ротердаму. „Ако се изгуби контакт са Живим Богом, много тешко се то надокнађује“, рекао је између осталог отац Војо говорећи о нашем свакодневном сретању са Господом. „Треба водити рачуна да се, у жељи да сретнемо Бога, не сретнемо са нечим другим, јер сваки ударац зла изазива у нама рефлекс агресије“. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/14/02/14.02.14_-_rec_pastira_-_o_vojo_bilbija_-_0.48.59.mp3 PredragVId and nana је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 14, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Једино што се умножава дељењем су доброта и љубав. Дивна беседа оца Воје Билбије. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2014 Протојереј-ставрофор др Војислав Билбија, настојатељ парохије Свете Тројице СПЦ у Ротердаму и духовник Срба-хашких оптуженика, надахнуто као и увек беседио је о мучеништву за Христа, за крст и Цркву Божију, за веру православну. Како у неким старим, тако и у модерним временима, за Христа - Истину и Љубав, страда србски народ. "Пут до Бога је најкраћи када је мука", рекао је о. Војо и додао да је "Живи Бог потребан свакоме". Емисија је проткана изузетним појањем оца Војислава. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/96/14/11/10.11.14_rec_pastira_o_voja_bilbija_64kbps_.mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 "Пост - сукобљавање са самим собом" 28.11.2016 Током и овог боравка у Србији, протојереј-ставрофор др Војислав Билбија, настојатељ парохије Свете Тројице СПЦ у Ротердаму, упутио је са пуно љубави и пажње, благе и отрежњујуће поуке нашим слушаоцима. Проту смо замолили да првог дана Божићног поста говори управо о свакодневним, животним стварима на које треба да обратимо пажњу, како бисмо окупани и умивени постом и покајањем дочекали празник Рождества Христовог. Како деци, посебно оној која расту изван Матице, објаснити зашто два Божића и две Нове године, шта нам то са Запада долази, како се губи идентитет? Да ли довољно ценимо оно што имамо овде и како га чувамо? Да ли се кумство данас одржава на онај начин на који треба, чиме посебно треба да се бавимо нарочито током поста? "Божија благодат зађе и међу најдебље зидове", подсећа о. Војо Билбија. http://www.agencijami.info/SlovoLJubve/Uploads/Audio/28.11.16 - Rec Pastira - o.Voja Bilbija 64Kbps .mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 О оцу, проти Војиславу Билбији, може много тога да се каже али колико год говорили не би могли да обухватимо све оно чиме се бавио као и сав његов допринос православљу. Нека његова предавања, беседе и песме говоре уместо нас: Отац Војислав Билбија (ВИДЕО) Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 4, 2017 Пријави Подели Написано Мај 4, 2017 Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука