Jump to content

Sta je Bitcoin i kako funkcionise?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bolje u njivu, to je hrana, doci ce doba kad zlato neces moci menjati za hranu.

Iako zlato je za sad sigurica, al ne na duze staze, a opet sa zlatom si ogranicen, a njivu mozes da obradjujes i da zaradis.

Zavisi kako na to gledas. U zlato se ulaze ako hoces da stedis tj. sacuvas vrednost koju si stekao (od inflacije itd). S druge strane, ako hoces stednju da umnozis, onda investiras u biznis, njive ili sta vec, sto je rizicnije ali i potencijalni profit je veci.

Подели на овим сајтовима

монетарног система, тест фаза...

система који може да прође ратове, границе, немире и да фецера...

Slazem se, i to mi se najvise dopada, sto nije pod okriljem nikakve centralne banke, vlade i sl. Medjutim, ne treba gubiti iz vida i nedostatke monetarne valute poput (ne)sigurnosti od kradje, velikih oscilacija u vrednosti, to sto iza nje ne stoji nikakva konkretna vrednost, odnos prema konkurentnim valutama istog tipa itd

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

love_revolution.jpg

HAHAHH STA CU JA DA VIDIM OVDE COVEK KOJI PODRZAVA DVERI KACI RON PAULA!! HAHAHHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

PA BRALE DVERI SU TI 180 STEPENI OD RON PAULA HBAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHHAAHAHAHHA

JA PROSTO NE MOGU DA VERUJEM :D :D :D :D

I UZ TO NAS LIBERTARIJANCE NA FORUMU NAZIVA KOMUNISTIMA HAHAHAHAHAHAHha

TI SI 100 % TROL! Jer toliko nedosledan ne mozes da budes. :D 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Zavisi kako na to gledas. U zlato se ulaze ako hoces da stedis tj. sacuvas vrednost koju si stekao (od inflacije itd). S druge strane, ako hoces stednju da umnozis, onda investiras u biznis, njive ili sta vec, sto je rizicnije ali i potencijalni profit je veci.

Zlato na duzi rok uspeva da ocuva vrednost, na duzi rok se misli 20-30-50 godina. A kratkorocno moze da se pukne sa zlatom itekako ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Slazem se, i to mi se najvise dopada, sto nije pod okriljem nikakve centralne banke, vlade i sl. Medjutim, ne treba gubiti iz vida i nedostatke monetarne valute poput (ne)sigurnosti od kradje, velikih oscilacija u vrednosti, to sto iza nje ne stoji nikakva konkretna vrednost, odnos prema konkurentnim valutama istog tipa itd

Поента је да на глобалном политичком систему...

споразуми о слободној трговини...ЕУ САД, ЕУ Русија, ЕУ Кина, САД, Латинска Америка, САД Кина итд...који су потписани и који ће бити потписани...имају и мрачну страну трговине...то улази бит коин...

није узалуд лансиран...једино за сада кинези имају забрану..али је питање времена када ће притиснути кину...

како нпр...у ратном подручју можеш пласирати робу...и зарадити...

нико неће отићи по кофер пара..

али интернет конекција има...

у Сирији нпр..исламистичкој територији трговина и продаја електронике лудује...интернет кафићи убише паре...

све се плаћа преко бита...долазе са разних страна...и са својим навикама..

ајфон, таблет...фејсбук...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

A sta je taj "bitcoin"? Jos jedan posrednik, poput papirnog novca, izmedju proizvodjaca i potrosaca? I u cemu je razlika izmedju papira i "bit" novca? Kada nestane struje nestaju i bitcoins ....

Подели на овим сајтовима

Нестане ли струје нема ни држава..а онда и папирног новца..

Разлике нема...као и папирни или ковани новац..вредност је заснована на нечему чега реално нема...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

како нпр...у ратном подручју можеш пласирати робу...и зарадити...

нико неће отићи по кофер пара..

али интернет конекција има...

у Сирији нпр..исламистичкој територији трговина и продаја електронике лудује...интернет кафићи убише паре...

све се плаћа преко бита...долазе са разних страна...и са својим навикама..

ајфон, таблет...фејсбук...

Evo, ja sam upravo narucio dve knjige iz SAD. Platio sa kreditnom karticom, preko neta, banku nisam ni video, ni novac, a nece ga videti verovatno ni prodavac tih knjiga vec ce placati i on sa karticom...

U cemu je sada razlika ili potreba za bitcoinom? Sta je to sto se ne moze kupiti preko interneta "papirnim" novcem a moze sa bitcoinom?

Подели на овим сајтовима

Ima koliko hoćeš vrsta coina. E sad LTC je onako nije oš, litecoin, njemu je vrednost počela da skače, tu možda može da se uzmu koje pare, ako sada kupiš, ali ja verovatno ustvari gotovo sigurno neću kupiti, pa će opet biti, za godinu dana:"Što nisam kupio kada sam mogao."

Znas sta mi samo nije jasno...od koga se to kupuje? Mogu li ja da prodajem te bitcoine? Mislim ako mogu, a vrede 700 dolara ili vise, ja bih imao u pola cene jedno 200-300 hiljada tih bitcoina da prodam zainteresovanim klijentima...Ako hoces i ti, tebi cu drugarski, za 200 dolara da prodajem komad ...

:))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

Evo, ja sam upravo narucio dve knjige iz SAD. Platio sa kreditnom karticom, preko neta, banku nisam ni video, ni novac, a nece ga videti verovatno ni prodavac tih knjiga vec ce placati i on sa karticom...

U cemu je sada razlika ili potreba za bitcoinom? Sta je to sto se ne moze kupiti preko interneta "papirnim" novcem a moze sa bitcoinom?

Па у ратној зони у Сирији или Ираку итд...ако си плаћеник..неће моћи ни једна банка да ти ради трансфер..да се неби открили..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Па у ратној зони у Сирији или Ираку итд...ако си плаћеник..неће моћи ни једна банка да ти ради трансфер..да се неби открили..

Pa ko zna da je neko placenik? Mislis da banje poseduju imena, adrese i brojeve racuna onih koji ucestvuju kao placenici u tom ratu? Kako oni mogu da znaju da ja nisam predhodna dva meseca bio u Siriji na frontu na primer te mogu da kupujem danas udzbenike iz SAD?

Подели на овим сајтовима

Pa ko zna da je neko placenik? Mislis da banje poseduju imena, adrese i brojeve racuna onih koji ucestvuju kao placenici u tom ratu? Kako oni mogu da znaju da ja nisam predhodna dva meseca bio u Siriji na frontu na primer te mogu da kupujem danas udzbenike iz SAD?

Наравно..сваки рат је искључиво ради пара..

а преко интернет банкарства се види ИП адреса..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Наравно..сваки рат је искључиво ради пара..

а преко интернет банкарства се види ИП адреса..

pa kakve veze ima ip adresa sa tim da li je neko placenik ili nije ?

Подели на овим сајтовима

pa kakve veze ima ip adresa sa tim da li je neko placenik ili nije ?

има са пореклом новца..

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...