Jump to content

Serija "Nemanjići"

Оцени ову тему

WiseMan

Препоручена порука

Погледао сам прве три епизоде Немањића, а погледаћу и остале са великим задовољством. Лично сам презадовољан ТВ серијом јер превазилази сва моја очекивања. :skidamkapu:

Стварно не знам шта је то па јавност Србије боље очекивала? Добро да се неко уопште сетио да су постојали Немањићи и снимио коначно нешто након 100 година филма у Србији.

Још је правилније питати се да ли оваква Србија и може да изнедри нешто боље? Ја сматрам да је ово наш историјски максимум и стога сам презадовољан. Не треба сувише идеализовати нашу културну стварност, која је очајна, а још мање треба очекивати од будућности. Оваква Србија ће у наредним годинама, деценијама и вековима правити само горе од овога. А ако ћемо искрено није нам ни прошлост баш бајна, макар што се тиче филма и позоришта. Чак и наш највећи живи драматург, редитељ и глумац (А. Вучић) је локалног карактера. А шта тек рећи о нама, публици, који смо одгајани на "Фармама", "Село-гори-бабама", "Гранд-Звездама и Партизанима", "Престолима" и "Прстеновима". Па шта још хоћемо? Немањићи су по мени баш успели хибрид свега побројаног.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Протомајстор рече

Немањићи су по мени баш успели хибрид свега побројаног.

Е то је то. Мислим да је боље не радити него је овако радити. Неће пропасти ни Немањићи ни Срби ни Црква ако се сачека још 30 година да би се урадио квалитетан филм или серија.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Вилер Текс рече

Неће пропасти ни Немањићи ни Срби ни Црква ако се сачека још 30 година да би се урадио квалитетан филм или серија.

У Србији ће се урадити квалитетан филм или серија на ову тему, само ако се нешто ради на ову тему - то је моје мишљење. А на ову тему се ради сваких 30 година (Баш челик 1950. Доротеј 1981. Бановић Страхиња 1983. Бој на Косову 1989., не могу да се сетим даље...) тако да је ово баш погођен тренутак, а није да нема нимало помака на боље. У међувремену снимамо којештарије и потпуне промашаје - продукцијски, тематски и садржајно. А то што каскамо за Престолима и Прстеновима, Тројом, итд., - а у чему то не каскамо за светом?

Неће се ништа десити за 30 година: нећемо снимити бољи филм, нећемо бити побожнији, нећемо ући у Европу, нити ћемо транзитирати у комунизам, а још мање ћемо то све успети ако не покушамо, сада и овде. Мислим, боли ме уво за комунизам (ко прича о комунизму? :ani_biggrin:), али заиста сам пријатно изненађен серијом, волим тај жанр и једва чекам недељу да гледам 4. епизоду.

(Обашка што сматрам да нам је драмска уметност генерално срање :0212_rolleyes: )

Подели на овим сајтовима

Бокан о Немањићима

Прочитајте, има смисла.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, gavrosaurus рече

Бокан о Немањићима

Прочитајте, има смисла.

Dobra fora... "lij sacu iskoristim kolektivni hejt na nemanjice da malo promovisem svoja ideoloska politicka mnenija..."

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Dobra fora... "lij sacu iskoristim kolektivni hejt na nemanjice da malo promovisem svoja ideoloska politicka mnenija..."

Шта је ту фора?

Серија је свакако идеолошко-политичка, односно требало је да буде таква, коментар је релевантан.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Зашто фора? Човек је то лепо опсиао из свог угла и у праву је. Он каже то југословенство, ја кажем то је пинк, трећи каже то је отужно...суштина је иста.

Подели на овим сајтовима

Тужно је одрађено, жалосно је што око овако једног пројекта нису доведени да дају савете и да се консултују и историчари и људи из цркве, превише глупости, међутим са друге стране чак и овако шупљикаво, опет је у јеку задруга,фарми,парова, марића,пинк и хепи културе, нека мала мала али опет светлост.

Шта се догађа са оним филмом Отац, оца Ненада?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, МилошБГ рече

Тужно је одрађено, жалосно је што око овако једног пројекта нису доведени да дају савете и да се консултују и историчари и људи из цркве, превише глупости, међутим са друге стране чак и овако шупљикаво, опет је у јеку задруга,фарми,парова, марића,пинк и хепи културе, нека мала мала али опет светлост.

Шта се догађа са оним филмом Отац, оца Ненада?

Отац Ненад је управо радио серију, тј. био је консултант. Дал је он изнео мишљење о серији?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ђорђе Р рече

Отац Ненад је управо радио серију, тј. био је консултант. Дал је он изнео мишљење о серији?

Није радио серију. Наведен је као консултант. Не знамо шта им је рекао и не знамо шта су од тога усвојили. Како ствари стоје и по ономе што отац Ненда говори генерално, мислим да су мало тога усвојили, мој лични закључак. 

А ко каже да је он као човек који добро ради то што ради имун на грешку?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Није радио серију. Наведен је као консултант. Не знамо шта им је рекао и не знамо шта су од тога усвојили. Како ствари стоје и по ономе што отац Ненда говори генерално, мислим да су мало тога усвојили, мој лични закључак. 

А ко каже да је он као човек који добро ради то што ради имун на грешку?

Управо сам зато и питао, дал је коментарисао серију. Потписан је у серији, а сећам се и његових постова на фесјбуку са снимања. Нисам пратио у последње време његове статусе, па не знам дал је био неки о серији.

Подели на овим сајтовима

Могуће да је консултант био у нечему... и зависи шта су га питали, међутим мало ми је вероватно да је он имао уплива у монашењу у серији Растка пред иконом Светог Саве, поприлично глуп приказ монаха тада, оне сцене у цркви са Литургије итд.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

"А све Сава на коленима клечи, бледо му лице од ужаса".

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...