Jump to content

Serija "Nemanjići"

Оцени ову тему

WiseMan

Препоручена порука

Мислим да су критике преоштре. Ваљда су очекивања превелика. А има и оно да смо сви најбољи фудбалски селектори и генерали. А сад и режисери, сценаристи, филмски критичари.

Мени се серија свиђа. Стварно невиђено код нас. Уживао сам док сам гледао. Морам поново погледати прву епизоду, сад када су је мењали. Поготово ми се свиђа што нема насиља, секса, голотиње.

Да је "аутентичнија", било би досадно, а да не причам да је језик аутентичан, ништа не би разумели. Серија је савремена, каква и треба да буде.

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић  Можда је само ствар у сувишном банализовању коме смо сви подлегли. Немам појма, све ми изгледа некако штуро, празно. Из такве средине није лако искочити а требало би се потрудити.

Подели на овим сајтовима

Бој на Косову  је у односу на Немањиће, врх врхова. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

@Срђан Шијакињић  Можда је само ствар у сувишном банализовању коме смо сви подлегли. Немам појма, све ми изгледа некако штуро, празно. Из такве средине није лако искочити а требало би се потрудити.

Да ме не схвате људи погрешно, мени је серија најкраће речено лоша, у смислу није занимљива, није ништа посебно. Али са друге стране, није ми скандалозна, није ми срамотна итд., само ми се уклапа у просечну српску серију (има супер изузетака, али и гомила лимунада, што типа Стижу долари, што типа Будва на пјену од мора, Ургентни центар, Војна академија итд.).

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Срђан Шијакињић рече

Али са друге стране, није ми скандалозна, није ми срамотна итд., само ми се уклапа у просечну српску серију

Али поента је што Немањићи  не би требало да су просечна српска серија . Требало би да су ипак " не  мало ", него " много више " од просечне .  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Срђан Шијакињић рече

Да ме не схвате људи погрешно, мени је серија најкраће речено лоша, у смислу није занимљива, није ништа посебно. Али са друге стране, није ми скандалозна, није ми срамотна итд., само ми се уклапа у просечну српску серију (има супер изузетака, али и гомила лимунада, што типа Стижу долари, што типа Будва на пјену од мора, Ургентни центар, Војна академија итд.).

А управо то не сме да буде.

Подели на овим сајтовима

Ако већ поредимо наше историјске филмове,сетите се само "Бановић Страхиње" или " Доротеја", наспрам ових немањића су Оскар+Канска златана палма+Берлински златни медвед...

Уф,умало да заборавим Баш Челик илити Чудотворни мач из педесетих...:ok:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Зосима рече

"Бановић Страхиње"

Да апсурд буде већи...у режији  једног  хрватског  редитеља. Филм је заиста врх у скоро сваком погледу  (изузев приказа монашког света )  

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Зосима рече

Ако већ поредимо наше историјске филмове,сетите се само "Бановић Страхиње" или " Доротеја", наспрам ових немањића су Оскар+Канска златана палма+Берлински златни медвед...

И као Срби никада нису радили серије и филмове који се баве средњим веком? Само мало треба мућнути главом и постаћемо свесни да немамо баш мозак мушице.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Да апсурд буде већи...у режији  једног  хрватског  редитеља. Филм је заиста врх у скоро сваком погледу  (изузев приказа монашког света )  

То је идеолошки моменат. Али филм као филм је на високом нивоу.

Подели на овим сајтовима

Kod jednog mog neimenovanog FB kamarada, prijatelja iz Srbije tamo na njegovom profilu baš rješavaju ovu sliku, on kaže da je ova filmska kostimografija faktografska istorijska besmislica. S njim se i ja slažem.

Njegov komentar:

Belt of fertility and protection XD

Kazu strucni saradnici za kostim su radili na istom i oni znaju svoj posao.

Ja bih bas voleo da sednem sa strucnim saradnikom ko je osmislio ovaj kostim, da ga priupitam di mu je izvor pogotovu za ovo parce iscepane brnje preko pojasa vladara .... Zasto covece zasto, zasto ali zasto si ovo osmislio i stavio , koja je svrha ovoga i gde je bilo u istoriji .

Pa ako mi covek da izvor ja mu poljubim rukui i odem, ako kaze naterali su me, ok al sto nisi otisao .

Moj odgovor:

Ništa takvog u istoriji ne postoji, postoji hauberk a to je ovo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hauberk

Nigdje se ne spominju takve žičane, gvozdene "pregače, krpe i sl.", to su ili cijele duge žičane košulje ili cijele suknjice, al kako rekoh cijeli, kompletni komadi zvani hauberki. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Hauberk

https://tinyurl.com/oox54cy

https://curiavitkov.cz/clanek9_2.html

https://tinyurl.com/y73hzpc5

A ovo su komentari ogorčenih gledaoca, sve u ovom duhu:

Druze bio je jedan nas covek koji je ogroman poznavalac i majistor! Ali su ludaci zaposlili nekog pametnjakovica za kostime koji je crtao na papiru nije ga zanimalo misljenje niti bilo sta ...koliko ja znam

Tog pametnjakovica generalno osobu koja je ovo smislila bi voleo upoznati

Sacuvaj boze tako da je ovaj nas da ga ne imenujem morao izvrsavati zadatke,komandu...ja sam se davno to zapitao jos dok je snimano. Poznavajuci coveka i rad njegov, morao sam mu postaviti pitanje!

Ocigledno su i kostimi u skladu sa jadnim scenariom,dijalozima,radnjom,govorom....Bas bruka!

Da nisu hteli da se isticu

28058875_808720129329224_834645631325872

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Зосима рече

Мени се ништа од тога не свиђа, ил боље речено, можда сам био мали када сам гледао.

Мислим да је главни проблем серије што је неупоредива са било чим, поготово не са оним што се код нас правило.

Ово је питка, забавна, опуштена, лака серија.

Не знам, ја сам се примио на серију. У смислу, не размишљам дал је могло боље, не размишљам дал је требало другачије, не размишљам дал је нешто тачно, ил погрешно. Серија је фикција, уметнички израз екипе која је радила. Музика је добра, плес и игра је занимљива... Природа је лепа, наше старе грађевине су лепе...

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ђорђе Р рече

Ово је питка, забавна, опуштена, лака серија.

Да брате. Не може серија која се бави оваквом тематиком да буде опуштена,питка и лака. Просто не иде.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Да брате. Не може серија која се бави оваквом тематиком да буде опуштена,питка и лака. Просто не иде.

По мени иде. Тј. по режисеру иде. А мени се то свиђа. Серија за децу и широке народне масе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...