Jump to content

Serija "Nemanjići"

Оцени ову тему

WiseMan

Препоручена порука

пре 8 минута, Рапсоди рече

Најцрње је то што ни историчари не могу да се сложе како је стварно било. Зато и кажем да је тешко је направити један добар документарац ако има више историјских верзија догађаја.  

Dobro, tu moze da se prica. Ali zato gluma ne moze a da ne bude prvoklasna. Kad su se potrudili oko atmosfere i ambijenta, bzvz je da glumu ostave iza.

Gledao sam jednom neki Diznijev crtac, i u originalu je odlican, prva liga. A onda nesto kasnije pogledam isti taj sa poljskom sinhronizacijom, i zapanjim se - Poljaci su razvalili original, bar jedno 20% su bolji od njega! E zato meni nije nikako jasno kad ce ovde kod nas glumci da prestanu da budu mini-preduzetnici koji odradjuju neki posao za paru, a da postanu pravi glumci...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Danijela рече

I slazem sa uciteljem @obi-wan fuserisanje ne dolazi u obzir za ovakve stvari.

Smrt fuseraju, uvek i svuda!:pop:

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Avocado рече

A tek ovo što deluje loše... kad trejler deluje ovako dosadno, kakav li je film...

Исти ми је коментар био, у потпуности, пре неки дан.

Хеботе, кад ни трејлер не зна да направи да делује занимљиво, ко ће тек филм да гледа?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, ana čarnojević рече

u toj zelji da Nemanjici imaju dostojan tretman, slazem se da ga zasluzuju, mozda ipak malo preterujes kada kazes akcija B produkcije.

osim toga ja sam posebna vrsta gledaoca, zanima me pre svega gluma nekih ljudi i scenaristicka resenja, pratim zadato znacenje scene i njenu interpretaciju, imam gomilu filtera tog tipa u percepciji pa mi promakne puno detalja tipa koliko je bilo vojnika, 30 ili 3000. tako da nisam merodavna za problematiku istorijskog spektakla.

Кад ми као публика, обична публика која нема те филтере и ту перцепцију, гледамо филм, оћемо спектакл, ал пото је наша национална историја, оћемо да буде и историјски тачно колико год може, а да опет буде и добра глума и допадљиво са те техничке стране. Холивудски блокбастери успевају да псотану блокбастери јер знају да споје те ствари (Брејвхарт рецимо, или скорије епизода бр. 9 из претходне сезоне Игре престола - Борба копилади).

Иако никако не умањујем ту уметничку страну о којој ти причаш а за коју ја нисам ни мало стручан, да бисмо се представили свету са својом богатом историјом и културом, морамо да пратимо трендове. А трендови су да нешто мора да буде спектакл ако се ради по овим мотивима по којима се снимају Немањићи.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ana čarnojević рече

@obi

u toj zelji da Nemanjici imaju dostojan tretman, slazem se da ga zasluzuju, mozda ipak malo preterujes kada kazes akcija B produkcije.

osim toga ja sam posebna vrsta gledaoca, zanima me pre svega gluma nekih ljudi i scenaristicka resenja, pratim zadato znacenje scene i njenu interpretaciju, imam gomilu filtera tog tipa u percepciji pa mi promakne puno detalja tipa koliko je bilo vojnika, 30 ili 3000. tako da nisam merodavna za problematiku istorijskog spektakla.

Vidi jednu stvar - jedino ako si ti skolovan filmski kriticar, pa ovako da pricas. Jer nesto sto nije zaokruzeno kao celina, i sto ne moze da se gleda i sagleda kao celina, ne moze ni da se nazove umetnickim delom. A ako to nije, nego prosto konglomerat zanatskih pokusaja, sta ce nam onda? Ovo je ocigledno uradjeno za najsire mase, a kao takvo - lepo rece Rylah - mora da ume da spoji ono sto tu-i-tu celinu cini gledljivom i jasno razumljivom.

Pusti sad filtere - i ja kad gledam Star Wars imam filtere k`o na kontrolnom tornju, ali ipak najvise volim kad me i taj film odusevi kao celina.

A ovde se, kako izgleda, potrudili npr. oko scenografije, dok medjutim glumci izgledaju kao da su na prvoj probi.

Polufabrikat, i ti odma` `oces da ga prodas i namlatis paru - ne ide to tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

И?

Управо теку последњи кадрови "пилот" епизоде. (Тек на пролеће ће се наставити емитовање). Како вам се дојми? Имајући у виду да "прве мачиће". :)))

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Милан Ракић рече

И?

Управо теку последњи кадрови "пилот" епизоде. (Тек на пролеће ће се наставити емитовање). Како вам се дојми? Имајући у виду да "прве мачиће". :)))

Боље него што сам очекивао.

Подели на овим сајтовима

Zadovoljna.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Онако,није ми баш упечатљиво,а највише ми смета ,а то је већ учестало у нашим филмовима,са овом децом глумцима, "татини" синови и кећри, са изразито лошим талентом за глуму,а верујем да има талентоване деце,али без веза и утицајних родитеља...:0212_rolleyes:

Има пар мојих металаца,који су статитсти,они са косијаном и брадом...:coolio:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Зосима рече

Има пар мојих металаца,који су статитсти,они са косијаном и брадом...:coolio:

Братија није направила трошак шминкерници свакако. 

Подели на овим сајтовима

Допада ми се, само што је ,као и код већине новијих серија, превише споро. 

И дикција је код наших  глумица и ове деце што глуме очајна. Као да се радња одвија на Теразијама. 

Све у свему, драго ми је да се појавила оваква серија. :)

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, AnaLaz рече

И дикција је код наших  глумица и ове деце што глуме очајна. Као да се радња одвија на Теразијама. 

Да,баш то, треба много више архаичности у дијалозима,да се бар мало дочара средњовековна Србија,рецимо да је у боју на косову то много боље одрађено,мада он има других неостатака,ал ајде, лепо је екранизовати историју србаља...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Свиђа ми се.

Има сличности са романом ''Извори''.

И што нема псовки.Бар у првој епизоди.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...