Jump to content

САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја

Препоручена порука

пре 29 минута, Milan Nikolic рече

Данас се десио стравичан напад на конвој аутобуса код Алепа. Био је договор између Асадове војске и побуњеника да се њихови цивили међусобно преместе у сигурна подручја.

Када је требало да прође колона аутобуса у окриље Асадове војске, конвој је необјашњиво био блокиран од стране побуњеника. Толико су се задржали док није наишло возило са прехраном које је уствари било искориштено као ауто-бомба.

Погинули цивили су били Шиити које подржава Иран. Питање је да ли ће се уопште о овоме расправљати на Западу.

Потресан садржај:

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2017-godina_441.html#p1947324

Bog da prosti nastradale, a za ovo ce Rusi i ekipa samo da pojacaju totalnu deratizaciju. Drugog nacina sa tim sotonama nema.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Због овога може и Иран да појача дејства у Сирији. Али занима ме само да ли ће ридати опет у САД због цивилних жртава или је то само по најави и потреби.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Milan Nikolic рече

Због овога може и Иран да појача дејства у Сирији. Али занима ме само да ли ће ридати опет у САД због цивилних жртава или је то само по најави и потреби.

Licemerne su obe strane, kada Asad ubija civile - ništa...

Bio bi nam i đavo lično dobar, samo ako se bori protiv Amerikanaca.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Аурор рече

Licemerne su obe strane, kada Asad ubija civile - ništa...

Bio bi nam i đavo lično dobar, samo ako se bori protiv Amerikanaca.

Под условом да их заиста убија. Не верујем западним владама и медијима ни кад кажу да је небо плаво. За сваки случај проверим. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Juanito рече

Под условом да их заиста убија. Не верујем западним владама и медијима ни кад кажу да је небо плаво. За сваки случај проверим. 

Ne verujem im ni ja, ali ako misliš da je Asad mnogo bolji od njih, you've lost your mind...

http://pescanik.net/postujmo-i-volimo-retke-prijatelje/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Ne verujem im ni ja, ali ako misliš da je Asad bolji od njih, you've lost your mind...

http://pescanik.net/postujmo-i-volimo-retke-prijatelje/

Ne, nego kad verujes pescaniku na rekla-kazala, onda si blizu da "lost your mind". Asad je los koliko i pokojni Gadafi, sto znaci - nista losiiji nego bilo koji istocni i (narocito) zapadni politicar. Kao i kod Gadafija, i kod Asada je drzava bila duboko sekularna, gde su sve manjine - ukljucujuci i hriscane - bile sasvim zasticene.

Naravno da takav politicar jedne bliskoistocne zemlje ne odgovara Amurima, i zato mu prisivaju neuporedivo vise nego sto je stvarno los.

Ali da cujemo sta o tome kaze jedan Amurikanac, bivsi marinac, znaci ljud koji ima cohones, i koji je itekako osetio kako je u procepu...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U clanku sa T6, koji je Milan postavio pre neku stranu, imamo konacan bilans sta je sirijska avijacaija izgubila u onom napadu - 5 Su-22M3, 1 Su-22M4 i 3 MiG-23ML. U pitanju su prakticno starci koji su ili pred punim remontom ili pred penzijom, tacnije, za neke se i kaze da su upravo i bili na remontu.

E sad, upravo na kontu ovoga, Rusi su sirijskoj avijaciji isporucili novih 10 Su-24M pre neki dan. Time je brojcano, a narocito kvalitetom, pristigla tura znanto nadmasila unistene i onesposobljene avione. Su-24M i Rusi koriste maksimalno, i za one koji su tu vest ispratili, taj avion je nadletao i jurisao na americki razarac Donald Kuk u Crnom moru, kad je nekim novim sistemom za ometanje sasvim onesposobio brodski sistem "Aegis", koji ima ulogu da brod i njegovu grupu brani bas od vazdusnih ciljeva.

...

Su-24M

Sukhoi_Su-24_inflight_Mishin-3.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Ne, nego kad verujes pescaniku na rekla-kazala, onda si blizu da "lost your mind".

Ali ovo nije neka tamo čirlidersica, nego prof. Ćirković, na ovom forumu barem, veoma poštovan čovek.

пре 5 минута, obi-wan рече

Asad je los koliko i pokojni Gadafi, sto znaci - nista losiiji nego bilo koji istocni i (narocito) zapadni politicar. Kao i kod Gadafija, i kod Asada je drzava bila duboko sekularna, gde su sve manjine - ukljucujuci i hriscane - bile sasvim zasticene.

Pa nisam toliko siguran. Manjine su i politički protivnici.

Mi podržavamo brutalni režim o kojem ne znamo ništa, samo jer su mu protivnici Zapad...

58f24e4c0d5ad_2017-04-1518_43_04.thumb.png.67d839e922392acecd98a4d27fb2cc41.png

пре 18 минута, obi-wan рече

Ali da cujemo sta o tome kaze jedan Amurikanac, bivsi marinac, znaci ljud koji ima cohones

Svaka čast njemu, ja i znam ovo što je pričao, ali ovo ne čini Asada ništa boljim.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Аурор рече

Ali ovo nije neka tamo čirlidersica, nego prof. Ćirković, na ovom forumu barem, veoma poštovan čovek.

Svaka cast. Ali predaleko od bezgresnog, svakako, em kad znamo na koju mu stranu vetar duva, onda treba da je jasnije.

Pa nisam toliko siguran. Manjine su i politički protivnici.

Mi podržavamo brutalni režim o kojem ne znamo ništa, samo jer su mu protivnici Zapad...

Ne znam sta ti bi odjednom. Imali smo na staroj temi npr. nasu zenu iz Subotice, udatu za Sirijca, koja je zivela tamo do skora, cak i u toku rata. Naravno da cu njoj da verujem prakticno sve, jer je ocevidac sa decenijama staza, nego Amurima i njihovim satrapima bilo koje vrste, boje i nacije.

Upravo se politicki protivnici i podmecu tamo `de treba, to vec i veverice znaju - narandzaste, plave, prolecne i ostale nazovirevolucije - jer je to najzgodniji nacin da se jedno solidno homogeno i stabilno drustvo uzdrma iznutra, e da bi onda ili popustilo stranom pritisku, ili prosto izgubilo neravnopravni rat, utemeljen na okeanu izmisljotina i flase flagova.

Pogledaj kako je Gadafi zavrsio - ubili su ga oni koji su ga grlili samo godinu pre toga. Pogledaj kakva je zemlja bila Libija pre toga, i kakva je bila Sirija pre rata, bas su licile na zemlje kojima vlada neki novi Ping Pong kao u Koreji, al` kad bi se gadjali avionima. Ljudi su tamo ziveli u solidnom blagostanju, i mnogi to licno svedoce, za takve stvari prosto od ocevica-svedoka nema i ne moze da bude boljeg izvora.

A narocito ti je ovo smesno - "samo zato sto je protivnik Amurike" - ipak je bolje da malo prestanes da obozavas Cirkovica, i da ne iskljucujes svoj mozak kad naidjes na neki njegov tekst. Imao sam i ja slicne probleme sa nekim drugim autoritetima, pa sam se - `fala velikome Bogu - naucio da su i to samo ljudi, nesavrseni i gresni kao i svi.

Em sto je Cira naucnik, nije politicar niti geopoliticar, i svakako mu je bolje da se drzi nauke, da ne oboli od "homo universalis" sindroma.

Svaka čast njemu, ja i znam ovo što je pričao, ali ovo ne čini Asada ništa boljim.

Nije tu rec o Asadu, nego o faktu da Saudija jeste stvarni konc-logor, po mnogo parametara gori nego bilo koja stvarna diktatura, ali njih Amurika ne dira, jer je to konc-logor koji lezi na nafti, jelte. Drugim recima, da `Muricu interesuju zaista prava, prvo bi odavno razmontirali Saudiju, pa bi tek onda razmisljali o nekom drugom.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Аурор рече

Mi podržavamo brutalni režim o kojem ne znamo ništa

I što je tužno, imamo istorijat ovoga - prijateljstva sa raznim užasnim diktatorima, miting podrške vijetnamskim komunistima, počasni doktorat Mugabeu, podrška Crvenim Kmerima (ekipa novinara RTB je jedina bila puštena u "oslobođeni" Pnom Pen) itd.

пре 15 минута, obi-wan рече

Upravo se politicki protivnici i podmecu tamo `de treba

Svako ih ima i oni su uvek tu, ne mora neko da ih podmetne...

пре 4 минута, obi-wan рече

Drugim recima, da `Muricu interesuju zaista prava, prvo bi odavno razmontirali Saudiju, pa bi tek onda razmisljali o nekom drugom.

Ja uopšte ne opravdavam šta oni rade, niti mislim da to rade zbog sirijskih ljudskih prava, nisam lud...

Samo kažem da je i Asad loš koliko i oni, barem. A nama je automatski, po defoltu dobar svako ko je protiv njih.

Подели на овим сајтовима

Највећа фора је што је Асад демократски председник.

Лепо је један Сиријац у Србији пре коју годину рекао у интервјуу да је његов народ такав, воли вођу и потребан им је вођа. А Запад никако да подвије реп. Не дају легитимност тамошњим изборима. Направили су хаос и мржњу и распад.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Највећа фора је што је Асад демократски председник.

Bašar je nasledio položaj od svog oca Hafaza, koji je takođe bio diktator i koji je takođe bio podržavan odavde...

Daleko pre svog ovog s***a.

Подели на овим сајтовима

Одржавани су и председнички и парламентарни избори. Проблем је што Запад никако не жели да побуњеници учествују у томе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Bog da prosti nastradale, a za ovo ce Rusi i ekipa samo da pojacaju totalnu deratizaciju. Drugog nacina sa tim sotonama nema.

Ako imas sat i po vremena odvojiti, mislim da ces uzivati u ovome:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...