Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Sedamdesetih sam bila u dva reda,po prvi put u životu svome. Jedan  je bio za ulazak u prvi razred osnovne škole, drugi red. to je več bio takoreći masovan skup zarad pionirske zakletve

Devedesetih, sam dan posle diplomiranja došla kući, a oni ljudi koje sretoh taj dan na trgu u centru varoši izveli ‚‚jogurt revoluciju‚‚

Sećam se, pitao me tata: Kako si putovala?

Eto, putovala sam oče moj, od masovnih skupova sedamdesetih do šetnji oktobarskih

I trebalo je dosta dana dok rođenom detetu nisam objasnila da se šeta trotoarom, a ne sredom glavne ulice u varoši.Ona imala pet godina..znala je kad se šeta , pa smo šetali

Posle je, kanda, opet svašta a i koješta bilo

Ne znam, otkud taj gorak ukus u ustima, ne znam..ne čujem ovih dana ni samu sebe ponekad..

.priđe čovek, i srce je duboko 1324_womens

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, florenntina рече

De ako je neko na tim protestima neka im kaze da, dok se jos sve "kuva" dodaju i zahtev: "smanjenje poreza na zarade sa 67% na 20%!

Kad se vec trude, neka izvuku i neku konkretnu korist da "naplate" taj trud i rad.

A to bi bio i veci udarac od svih mogucih smena koje su naveli! Komunjarama se moraju uzeti pare-to je jedini nacin da se zaustavi ta kriminalna masinerija-da ih ostavimo bez goriva! Kad im uzmemo pare tj. vratimo nase pare, moze posle da bude predsednik ko 'oce, sta nas briga :)

Па сад, они могу да траже и да Србија пошаље мисију на Месец :)  Можеш да тражиш шта 'оћеш, али реалност је једно, жеље друго.

Захтеви су сасвим ОК. Не траже ништа епохално - типа Вучићеву оставку, што би било много опасно јер би онда дотични вероватно покушао силом да их разбије - а захтеви су тако усмерени да га директ погађају у его. Ако би испунио све захтеве, његова фактичка власт не би била ни за једну јоту доведена у питање. Али његов его, бахатост и ароганција му неће дозволити да попусти њима или било коме ни за милиметар. Видећемо шта ће бити...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

А  власт квари човека

I viljuska. Ja recimo, kad uzmem viljusku u ruku, ona pocne da mi sapuce tako neprijatne stvari da pozelim da ubadam ljude okolo sebe i udovoljim joj, samo da prestane vec jednom sa tom pricom...

Ouvaj, ne slazem se da vlast kvari coveka. Bili su nistarije i pre vlasti.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Таша рече

Vidi ne bih ja nikoga vredjala sa "imbecili i idioti". Pratim desavanja u Srbiji gledajuci N1 na netu, propratim i jos neke sajtove ... Mirise bas kao devedesetih kada smo mi bili ta danasnja  "deca" zeljna svega sto zemlja u kojoj smo ziveli nije imala, slobode, blagostanja, mogucnosti da se obrazujes i posteno radis, reda i zakona... umesto toga ratovi, inflacije, prezivljavanja ... A onda se pojavi neka "elitisticka Srbija" koja ponudi "revoluciju", proteste, promene ...  Nakon dvadesetak godina ista prica sa nekim novim klincima i staro-novim akterima. Ali ne osudjujem ja decu, naprotiv, zao mi je jer ti "elitisti" Srbije ponovo zloupotrebljavaju mladost za ostvarivanje svojih ciljeva ... I tako ce verovatno ove danasnje opozicione i ne stranacke lidere za dvadesetak godina neki novi klinci na ulicama smenjivati i protiv njih protestvovati ... 

Ovo sto ti sad kazes, i sto - na zalost - vidim da ne mali broj njih isto kaze, je jedna obicna apatija.

Covek koji voli zivot - a covek i nije covek ako ga ne voli - ne podleze apatiji.

Covek hriscanin? O njoj prosto ne sme ni da misli.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

По дифолту ствари  злоупотребе се увек дешавају у политици. А  власт квари човека , свакомо је јасно , па она гарнитура што се борила за промене  и дошла на власт буде иста као и претходна . А  што се тиче  народног зрења,  презрели смо поодавно, труљење је на помолу . :ani_biggrin:  Да ли смо превише мисаоно близу Велике јабуке....а познато је да ако хоћеш да  воће  брже сазри метни га крај јабуке. :ani_biggrin:    

I jos jedna apatija...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam drugari, ali ja ne delim vase misljenje. Bila sam na protestima 90-ih. Ocekivala sam bolje. Razocarala se itd...

ALI mislim da smo dobru stvar uradili tj. jedino sto smo tada mogli. Pita li se iko sta bi bilo da nismo protestvovali, da smo "mudro" ostali kuci. Danas bi nam Mira Markovic sprovodila radne akcije... 

Mislim, razumem razocaranost ali ipak treba biti realan. Svaki pomak je bolji nego nikakav pomak, bar ja tako mislim.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

Па сад, они могу да траже и да Србија пошаље мисију на Месец :)  Можеш да тражиш шта 'оћеш, али реалност је једно, жеље друго.

Захтеви су сасвим ОК. Не траже ништа епохално - типа Вучићеву оставку, што би било много опасно јер би онда дотични вероватно покушао силом да их разбије - а захтеви су тако усмерени да га директ погађају у его. Ако би испунио све захтеве, његова фактичка власт не би била ни за једну јоту доведена у питање. Али његов его, бахатост и ароганција му неће дозволити да попусти њима или било коме ни за милиметар. Видећемо шта ће бити...

Ma brate koga boli vise uvo za Vucica i njegov ego! Njemu i svim tim politicarima treba uzeti pare pa da vidis kako se ego odmah lepo vrati gde mu je mesto!

I zahtev za smanjenje poreza je super legitiman zahtev. I ovako kroz javne usluge gradjani taman toliko dobiju dok se ovaj ostali deo pokrade. Tako da je i vrlo realan i izvodljiv!

I jos bi tim zahtevom otvorili vrata radnicima da im se pridruze.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, obi-wan рече

I jos jedna apatija...

Тачно; ал пази ово, скоро исти профил људи уватила апатија: православни, десничари, србенде (Жељко, Рапсоди, итд.) ... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

По принципу иди тамо где су људи, где је живо,   не можеш  бити сам

Нико не воли да буде са гадном особом, зато је тешко бити сам са собом.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

А  власт квари човека

Власт привлачи покварене људе, разне врсте психопата, социопата и каквих већ све патака има...

Овај наш је школски пример.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, florenntina рече

Ne znam drugari, ali ja ne delim vase misljenje. Bila sam na protestima 90-ih. Ocekivala sam bolje. Razocarala se itd...

ALI mislim da smo dobru stvar uradili tj. jedino sto smo tada mogli. Pita li se iko sta bi bilo da nismo protestvovali, da smo "mudro" ostali kuci. Danas bi nam Mira Markovic sprovodila radne akcije... 

Mislim, razumem razocaranost ali ipak treba biti realan. Svaki pomak je bolji nego nikakav pomak, bar ja tako mislim.

Мене су одушевили они протести крајем 90-тих, први пут сам видео Србе који су активни, разумни, боре се за нормалан живот. Таква лица нисам видео никад пре тога у Србији. А ни после...

Тад су ме за.....ли да останем још 10 година... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

PROTEST U BEOGRADU (DAN 3) Pred zgradom Vlade masa "PALA" U NESVEST

Dobrivoje Katanić, Maša Milojković | 05. 04. 2017 - 17:35h izmena vesti 20:20h

Protest nezadovoljnih izbornim rezultatima pod nazivom "Protest protiv diktature" ušao je u svoj treći dan. Sve što se dešava na beogradskim ulicama, kao i uvek, prvo ćete saznati na sajtu "Blica".

PRESTALA KIŠA, UPALJENE I BAKLJE

Protest_0504_makedonska_vesti_blic_safe

Kolona se kreće Ulicom kneza Miloša ka zgradi Vlade Srbije, zbog čega je zatvorena Nemanjina. Pred Vaznesenjskom crkvom upaljena je i baklja.

Kneza Miloša
Foto: RAS / RAS SrbijaKneza Miloša
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Masarikova ulica je prohodan za saobraćaj, ali zato su poremećaji na linijama 52, 53, 56, koje sada idu trasom preko Mosta na Adi. Veliki su zastoji na Salviji.

Takovska
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaTakovska

Kao i prethodnih večeri, jedna od stanica u Takovskoj ulici protestantima bila je zgrada RTS-a, gde su uzvikivali "Hoćemo uživo", "Hoćemo ostavke".

KIŠA OMELA SAMO NOVOPAZARCE Protestne šetnje širom Srbije (FOTO)

Skup se od samog početka šetnje uvećao na nekoliko hiljada ljudi.

A1GktkqTURBXy81MzU0ZTFkYzViNTM4MmFkZWRkY
Foto: RAS / RAS Srbija

Pojedini protestanti poneli su sa sobom i prskalice.

Baklje zapaljene kod "Politike"
Foto: RAS / RAS SrbijaBaklje zapaljene kod "Politike"

Za razliku od prethodne dve protestne šetnje kolona se ovoga puta nije zadržavala na Trgu republike, već je nastavila dalje Makedonskom ulicom ka Trgu Politike. Masa je skandirala "Onesvesti se", a upaljene su i prve baklje.

Svetogorska
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaSvetogorska

Okupljenima na ruku ide i činjenica da je kiša prestala da pada.

PROHODNI TRG REPUBLIKE I TRG NIKOLE PAŠIĆA

Transparenti

1 / 4

1rgktkqTURBXy80YjRiNGQzOTUwZGYwYmQzMjQ1NTMwNDAzNTg2ODg1Mi5qcGVnkZQCAM0BCMI
wvwktkqTURBXy8yZmUzM2UwMzYxNDk0YjA5M2RkOTM3MWU3YzJlZmU3Yi5qcGVnkZQCAM0BCMI
WOLktkqTURBXy83N2JkMjcwOWU1ODBhYTAzYmY0OWE3N2IyZGU0ZjdmOC5qcGVnkZQCAM0BCMI

Kako kolona prolazi, tako se normalizuje i saobraćaj u tom delu grada. Za automobile i autobuse ponovo je prohodan potez oko Trga republike i Trga Nikole Pašića. Međutim, potez oko Narodne skupštine ponovo će biti zatvoren oko 20.30 kada se kolona bude vratila ispred parlamenta.

Makedonska
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaMakedonska

PREKO TERAZIJA IDU KA TRGU REPUBLIKE

Protest_0504_polazak_vesti_blic_safe

Kolona u kojoj je sada par hiljada ljudi prolazi preko Terazija, a saobraćaj je obustavljen na potezu ka Trgu republike. Na čelu se nalaze kao i u prethodnim studentskim protestima - dobošari.

Terazije

1 / 4
5RYktkqTURBXy8zNzJlZmU5OTMxZjliNjliNjUxNmE4OTgyYjQ1MjUwYy5qcGVnkZQCAM0BCMI
3JsktkqTURBXy81ODlhMDRkMTJmNzhkMDI5OTNhMjFlNTRkZTM3ZDE2OC5qcGVnkZQCzQHWAMI
CGOktkqTURBXy9hMWU5OTRjZTYwZjJjODRlN2IxYzczZjQ1ZWUxMGNlMi5qcGVnkZQCzQHWAMI
hE6ktkqTURBXy83M2M1MTI2MGI4ZWVhMDQ4OTBkYTc1OTA2MjY1ZmQ1NS5qcGVnkZQCzQHWAMI

KRENULA ŠETNJA UZ - SRPSKU HIMNU

Kolona na Trgu Nikole Pašića
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaKolona na Trgu Nikole Pašića

Fomirala se kolona od oko hiljadu ljudi i krenula je protestna šetnja. Okupljeni su se uputili ka Trgu Nikole Pašića i Terazijama, peva se himna Srbije i skandira "Izlazite napolje".

ZAUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ KOD SKUPŠTINE

Broj okupljenih Beograđana se lagano povećava, trenutno ih je prisutno nekoliko stotina koji su izašli i blokirali ulicu ispred Narodne skupštine. Automobili, ali i autobusi javnog gradskog prevoza na linijama 24, 26, 27, 37, 44, 58, Eko1, sada saobraćaju izmenjenim trasama. Pored pištaljki obavezan rekvizit danas su kabanice i kišobrani.

Parole i srpske zastave
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaParole i srpske zastave

"KAKO SE PONAŠATI NA PROTESTU"

Među građanima se pojavio i list sa preporukama "kako se ponašati na večerašnjem studentskom protestu". U njemu se kaže da je "protest dostojanstven i nenasilan", "da nam policajci nisu ništa krivi", "da je moguća pojava provokatora", "da se ne dira spomen pano sa kosovskim žrtvama", "da svi budu ljubazni sa novinarima"...

Uputstvo za ponašanje
Foto: RAS / RAS SrbijaUputstvo za ponašanje

KIŠA POČINJE SVE JAČE DA PADA

Kiša počinje sve jače da pada u centru Beograda, a prema prognozama meteorologa padavine, jačeg ili slabijeg intenziteta, najavljene su sve do 20 časova.

Poziv na protest i spreman kišobran
Foto: RAS / RAS SrbijaPoziv na protest i spreman kišobran

RUTA PROTESTNE ŠETNJE

I za danas je najavljena protestna šetnja. U prethodna dva dana kolona se kretala pravcem Trg Nikole Pašića - Terazije - Kolarčeva - Trg republike - Makedonska, Svetogorska - Takovska - Kneza Miloša - Slavija - Kralja Milana - Narodna skupština.

STOTINAK LJUDI U 18 ČASOVA

Treći dan protesta nezadovoljnih ljudi zbog izbornih rezultata započeo je okupljanjem u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine. Zbog kiše, trenutno je prisutno tek stotinak uglavnom mlađih ljudi, a saobraćaj se na potezu od Trga Nikole Pašića do Takovske, za sada, odvija normalno.

Foto: RAS / RAS SrbijaSaobraćaj se odvija normalno

U okolini Trga Nikole Pašića prisutan je veći broj policajaca.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Grizzly Adams рече

Мене су одушевили они протести крајем 90-тих, први пут сам видео Србе који су активни, разумни, боре се за нормалан живот. Таква лица нисам видео никад пре тога у Србији. А ни после...

Тад су ме за.....ли да останем још 10 година... :)

Па Срби масовно протестују још од '91. Никад нама није фалило активности, разума и борбе за нормалан живот. Проблем је фукара која све то злоупотреби и унереди се по свему за шта су се људи борили да би се дочепали фотеља и после појео вук магарца, као да се никад ништа није десило. Где су данас Вук Драшковић и жена му, где је Чедомир Јовановић, где су лидери Отпора и студентских протеста из деведесетих? О томе се ради.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Где су данас Вук Драшковић и жена му, где је Чедомир Јовановић, где су лидери Отпора и студентских протеста из деведесетих? О томе се ради.

Па на Ибици... :)

То је бре за њих цело време био само бизнис и ништа више. Ми смо се палили као млади мајмуни...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, GeniusAtWork рече

Где су данас Вук Драшковић и жена му, где је Чедомир Јовановић, где су лидери Отпора и студентских протеста из деведесетих?

The language is that of Mordor, which I will not utter here.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...