Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Пази, ја појма немам шта заступају ти људи појединачно - и наравно да не подржавам комуњаре и фанове масовних убица.

Само покушавам да разумем и артикулишем генерално сентимент тог народа што се буни. Мада можда ни они не знају да објасне, ал` можда прочитају форум па укапирају... ;)

E ali meni je od elitista mnogo lose. Kao sto da sa kupljenim diplomama budu tu i tu zaposleni, tu treba da radimo mi dobra deca bla bla. Alo jel moguce da nema niko normalan ko se zalaze za sistem gde ti kupljena diploma ne znaci nista, jer bas nekog zabole da li imas ili nemas diplomu vec samo da li znas ili ne znas da radis. Ovde se po obicaju protestuje jer hoce samo da se menjaju karike u sistemu i neke debilne elitisticke fore kao mi intelektualci bla bla, a pola jednu knjigu u zivotu nije procitalo!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

А Вучић све то одлично зна и зато је самог себе понудио Западу да буде њихов човек који ће све то да испуни

Тако је, то сам данас причао мојој фрапираној госпођи. Колико ће да мрзе себе ускоро ови што се бусају у Вучићево српство  ...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

E ali meni je od elitista mnogo lose. Kao sto da sa kupljenim diplomama budu tu i tu zaposleni, tu treba da radimo mi dobra deca bla bla. Alo jel moguce da nema niko normalan ko se zalaze za sistem gde ti kupljena diploma ne znaci nista, jer bas nekog zabole da li imas ili nemas diplomu vec samo da li znas ili ne znas da radis. Ovde se po obicaju protestuje jer hoce samo da se menjaju karike u sistemu i neke debilne elitisticke fore kao mi intelektualci bla bla, a pola jednu knjigu u zivotu nije procitalo!

Шта је то уопште "елитиста"?

Људи изгледа за "елитисту" сматрају било кога ко не жели да прихвати то срање и живи као нормалан човек. То није "елитиста" него разумна особа.

Ја капирам да они не знају тачно ни шта `оће, ни шта треба. Али протест је бољи од безвољности и депресије. Буните се бре људи. Кад ти није добро буниш се. Ако нећеш да се буниш онда иди одатле. Ако нећеш ни да одеш ни да се буниш - онда немаш права ни да се жалиш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Grizzly Adams рече

Што се Русије тиче, и за нас је боље да немају никакав (политички) утицај јер од тога немамо никакве користи. Само можемо да имамо штету.

Tačno tako, ruski politički uticaj je potpuno loš za nas...

Dovoljno je pogledati ovdašnje "ruske ljude".

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

А онда се тиме покрене политичка машинерија и све даље иде својим током.

Да, да, у праву си за лобирање. Међутим, то лобирање, само по себи, нема ефекат таквих размера. Оно је само почетак, након којег следи ово што кажеш "покреће се политичка машинерија". А она је покренута зато што су уочили одређене интересе, разрадили стратегију, и држали се плана до остварења. Зато ја у свему овоме не видим лобирање као кључно (иако је било иницијално и неопходно), него управо ове интересе који су све што се десило усмеравали. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

А Вучић све то одлично зна и зато је самог себе понудио Западу да буде њихов човек који ће све то да испуни

Nije bas da se samo Vucic nudio Zapadu, bilo je njih jos, mada sa razlicitim rokovima trajanja. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Шта је то уопште "елитиста"?

Људи изгледа за "елитисту" сматрају било кога ко не жели да прихвати то срање и живи као нормалан човек. То није "елитиста" него разумна особа.

Ја капирам да они не знају тачно ни шта `оће, ни шта треба. Али протест је бољи од безвољности и депресије. Буните се бре људи. Кад ти није добро буниш се. Ако нећеш да се буниш онда иди одатле. Ако нећеш ни да одеш ни да се буниш - онда немаш права ни да се жалиш.

Ajde bre, znas o cemu pricam. Radi se o klasicnom drzava duradi nesto, samo se meni trenutno ne svidja sta i kako radi pa cu da se bunim, al u sustini nemam nameru da prekinem sa time i tim glupostima

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Да, да, у праву си за лобирање. Међутим, то лобирање, само по себи, нема ефекат таквих размера. Оно је само почетак, након којег следи ово што кажеш "покреће се политичка машинерија". А она је покренута зато што су уочили одређене интересе, разрадили стратегију, и држали се плана до остварења. Зато ја у свему овоме не видим лобирање као кључно (иако је било иницијално и неопходно), него управо ове интересе који су све што се десило усмеравали. 

Па нешто нисам сигуран. Ти видиш да су они нас бомбардовали само док се војска није повукла са Косова и потписано примирје.

А Слобу су оставили на власти и нису га даље дирали. За разлику од, на пример, Садама ког су гањали по пећинама док га нису средили. И успут прегазили милион ирачких лешева. Да су такав план имали за нас вероватно нас двојица не би сад били живи да о томе причамо...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Аурор рече

Ponovo napadi na porodicu...

Саша Јанковић, досовски НАТО  кандидат хоће да руши човека који се на дан бомбардовања љубака са Шредером у сред Београда на предизборном митингу своје странке, уплаћује паре у Клинтон фондацију, Блер му је саветник, хвали се како спава на поду у Бриселу док трају преговори, и церека се док хлебом и сољу дочекује Генералног Секретара НАТО кад овај дође у Србију. Значи, loodiloooo           :navijanje:  :)):))  12:smeha:12:smeha:12:smeha:  :aplauz:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Па нешто нисам сигуран. Ти видиш да су они нас бомбардовали само док се војска није повукла са Косова и потписано примирје.

А Слобу су оставили на власти и нису га даље дирали. За разлику од, на пример, Садама ког су гањали по пећинама док га нису средили. И успут прегазили милион ирачких лешева. Да су такав план имали за нас вероватно нас двојица не би сад били живи да о томе причамо...

Не разумем те. 

Престали су да бомбардују кад су постигли циљ а не кад је престало лобирање. Ако конкретно причамо о бомбардовању.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

Не разумем те. 

Престали су да бомбардују кад су постигли циљ. Ако конкретно причамо о бомбардовању.

Па одговор је био на твоју тезу да је њихова интервенција била мотивисана и "вишим интересима", а не да је било само лобирање.

Ја на то одговарам чињеницом да су после интервенције оставили Милошевића на власти. Значи, није им био циљ његово свргавање с` власти - што је била претпоставка било какве значајне промене у Србији. Одатле закључујем да им је једини циљ био да зауставе конфликт и наравно испуне захтеве "поручилаца".

И успут увале војну базу, ал` то се подразумева... Мислим, нема ништа за џабе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...