Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече То је апофатика, пријатељу, зато не разумеш... Ниси требао да правиш нови профил, могао си као човек да одговориш Немам појма о чему причаш. Буди конкретнији са апофатиком. Чему толика мржња? Чиме су људи то заслужили? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 1 минут, Finrod Felagund рече Хришћани су у јединству. Ја сам овде поставио конкретно питање. Ne, nisu u jedinstvu i to je velika razlika između Hristovog mene i tebe. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече То је апофатика, пријатељу, зато не разумеш... Ниси требао да правиш нови профил, могао си као човек да одговориш Ko , ja ? Finrod Felagund and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 44 минута, Zoran Đurović рече Ајде сада, лепо, Боксит, узми и пољуби и потпиши се испод ових речи св. Јована од Крста: Волите много оне који вам се супростављају и не воле вас. Зато што тако настаје љубав у срцу где је отсутна. Тако чини Бог са нама. Он нас воли, тако да би ми могли волети захваљујући љубави коју Он има за нас... На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави. Иван их је потписао, да видим сада тебе. И да ми објасниш како је филиокве упропастило душу овог свеца. Lepe reci koje izviru iz srca. Po onome sto je receno , ljubite neprijatelje svoje i ( po onome ) da je Bog ljubav. Mislim da se slazemo da je cilj hriscanskog zivota steci tu neku sto savrseniju hriscansku ljubav prema svima, cak i prema onima koji nas ne vole. Bilo bi lepo kada bi se recima opravdavali i kada bi na recima zadobijali ociscenje i svetost zivota. Borba sa samim sobom i strastima je ono sto nas cini bliskima Bogu. Duh je onaj koji daje konacno ociscenje i bestrasce. A, o tom Duhu i njegovoj blagodati pricamo vec mesecima na forumu. Ono, da li je kod nas ili kod njih. Tako da neki zakljucak se sam po sebi namece. Ja sam u svojoj crkvi, verujem u njenu Istinitost i njene ljude i svetitelje koje je ona iznedrila. Za pobozne i revnosne hricnane Zapadne crkve, ostavljam njenim hriscanima da ih slave kao svoje svetitelje i neka se mole njima. To je , sto se kaze, njihova stvar. Takav je moj stav povodom ovog pitanja. Ведран*, Ivan Marković, Finrod Felagund and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne, nisu u jedinstvu i to je velika razlika između Hristovog mene i tebe. Да јесу у јединству, јер ти то пише у Символу Вере, који ваљда исповедамо исти. Јел пише лепо: "И у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву. Где пише "подељена"? И чему толика мржња? Bokisd, Aleksandar Cvetkovic and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 часа, Ivan Marković рече Хуан де ла Круз или свети Јован Златоусти? Од каквог је значаја ко је шта од њих рекао ако то што је речено није њихова оригинална мисао већ парафраза Христове заповести:"Љубите непријатеље своје"...да је далај лама ово рекао, ја бих се са њиме сложио. Али то не мења чињеницу да исти греши по неким питањима. Исти принцип би требао да важи за све, ако имамо и мрву принципијелности, па тако и за Хуана и за Јована. Е сад, Хуан није са мном у литургијском јединству, а Јован Златоуст јесте. Ако ти тврдиш супротно, онда ћеш морати да ми објасниш разлику (у смислу у коме се овде говори) између Хуана и Артемија. Јер ни један ни други нису са мном у литургијском јединству. Знао сам да ћеш одабрати ову одбрамбену линију. Проблем који ти остаје, а нећеш да одговориш је како неко може да има хришћанско искуство а да нема Христа? Из њега говори посвећеност Христу. Зато си га ти препознао као хришћанина и пољубио те речи. Како те речи нису деформисане јересју филиокве и папизма? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne, nisu u jedinstvu i to je velika razlika između Hristovog mene i tebe. Danas si bas cudan. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Знао сам да ћеш одабрати ову одбрамбену линију. Проблем који ти остаје, а нећеш да одговориш је како неко може да има хришћанско искуство а да нема Христа? Из њега говори посвећеност Христу. Зато си га ти препознао као хришћанина и пољубио те речи. Како те речи нису деформисане јересју филиокве и папизма? Pazi, molim te, odgovori mi ti prvo na gomilu pitanja, koja ti postavih. Ja sam takve stvari slušao i od Artemija. Msm, ne lično, ali čitao ranije kod njega i slično? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Проблем који ти остаје, а нећеш да одговориш је како неко може да има хришћанско искуство а да нема Христа? Nemaju oni prosto taj duhovni svet, to za njih ne postoji to su izmišljeni svetovi to su izmišljene kategorije. Prepisao čovek od Hrista i pohvalio se Hristovom peticom na pismenom i eto tako ima to iskustvo. Pa šta ti misliš da je on živeo Hristom pa da može da prepiše? Ne to svako danas može da prepiše. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 6 минута, Finrod Felagund рече Да јесу у јединству, јер ти то пише у Символу Вере, који ваљда исповедамо исти. Јел пише лепо: "И у Једну, Свету, Саборну и Апостолску Цркву. Где пише "подељена"? И чему толика мржња? Артемит, ајде мало олади... једно туширање ти не би било наодмет... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 часа, Ivan Marković рече Хуан де ла Круз или свети Јован Златоусти? Од каквог је значаја ко је шта од њих рекао ако то што је речено није њихова оригинална мисао већ парафраза Христове заповести:"Љубите непријатеље своје"...да је далај лама ово рекао, ја бих се са њиме сложио. Али то не мења чињеницу да исти греши по неким питањима. Исти принцип би требао да важи за све, ако имамо и мрву принципијелности, па тако и за Хуана и за Јована. Е сад, Хуан није са мном у литургијском јединству, а Јован Златоуст јесте. Ако ти тврдиш супротно, онда ћеш морати да ми објасниш разлику (у смислу у коме се овде говори) између Хуана и Артемија. Јер ни један ни други нису са мном у литургијском јединству. Reci ko reci. Eto, da uzmemo one reci Upasinade o svetosti bozanstva i da poverujemo u Hrista. Tesko. Ivan Marković and Finrod Felagund је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Артемит, ајде мало олади... једно туширање ти не би било наодмет... Ја нисам артемит. Зашто ме клевећеш? Чиме сам то заслужио? Aleksandar Cvetkovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Управо сада, Finrod Felagund рече Ја нисам артемит. Зашто ме клевећеш? Чиме сам то заслужио? Ničim, nisi se ni predstavio ni rekao pomoz Bog ja sam novi član zovem se ime i prezime i rado bi se uključio u diskusiju itd.. Dakle ničim nisi zaslužio ama baš ništa, nisi pokazao ni elementarnu ljudsku i Hrišćansku vrlinu da se prvo upoznaš sa nama i da mi upoznamo tebe. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Finrod Felagund Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Није ли клеветање особина демона? Ја нисам артемит. Немам ништа са њима. Као ни са вашим папом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Nemaju oni prosto taj duhovni svet, to za njih ne postoji to su izmišljeni svetovi to su izmišljene kategorije. Prepisao čovek od Hrista i pohvalio se Hristovom peticom na pismenom i eto tako ima to iskustvo. Pa šta ti misliš da je on živeo Hristom pa da može da prepiše? Ne to svako danas može da prepiše. Па ако се заузме линија којом иде Иван, то онда значи да су св. Оци млатили безвезе и препричавали општа места. Писали без опита, исто као овај безбожни Јован од Крста!Тако се избија сваки објективни критеријум за просуду нечијег светитељства. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука