Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja uopšte ne shvatam kako se priča o milostivom samarićaninu nije primila u narodu.

Samarićani su bili nevernici za jevreje.

Šta je uradio samarićanin? Samarićanin je ranjenog "Hrista" podigao,oprao,previo,nahranio,smestio na sigurno da odspava dok ne ojača i otišao...

Gde su granice Crkve koju Bog postavio na Petrovoj veri koja dođe odozgo? Gde? do kraja brate do "nevernih" samarićana

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da dobronamerno sam ti rekao da si pogazio prvi princip logike a to je da si stao na stranu gde ograničavaš Svetoga Duha a mi ti govorimo da to ne činiš.

I sada umesto van teološke rasprave da se zapitaš prvo šta mi govorimo ti sedaš u ringišpil i povedeš svete oce sa sobom a oni su materijal večnosti, mnogi nikada ne sidju sa tog ringišpila i vide raj teoretski a ne iskustveno praktički što ih svrtava u uživaoce pakla.

Sad ovo mirne glave pročitaj i videćeš da nije strašno ali je bitno.

Ali, nisi meni spocitavao te stvari oko pitanja Duha koji dise gde hoce. Nema veze, odgovoricu na to pitanje.

Moja logicka postavka i logika stvari jeste, .... ako su oci  tumacili pismo i bozanske stvari Duhom, ne moze taj isti duh protivreciti samom sebi ako kaze da je Istina i vera  i Crkva  samo jedna. To su reci recene duhom kroz pisma i ne mogu da se menjaju time sto taj isti duh dise gde hoce. Zbog toga sigurno sintagma duh dise gde hoce ima svoj kontekst tumacenja.

Dise gde hoce, moze znaciti mnogo toga, jer se kaze :

" А ово све чини један и тај исти Дух раздељујући по својој власти свакоме како хоће."

Razdeljuje svakome kako hoce, ali, iz konteksta price iz koje sam uzeo ovaj stih ( 1Kor. 12, 4 - 13 ), ...razdavanje se daje samo u jednoj istinskoj  Crkvi.

A, to je upravo logika koju zastupam.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja uopšte ne shvatam kako se priča o milostivom samarićaninu nije primila u narodu.

Šta je uradio samarićanin? Samarićanin je ranjenog "Hrista" podigao,oprao,previo,nahranio,smestio na sigurno da odspava dok ne ojača i otišao...

Gde su granice Crkve koju Bog postavio na Petrovoj veri koja dođe odozgo? Gde? do kraja brate do "nevernih" samarićana

Зато се код нас прима само пакао и огањ. Јер смо непоправљиви мазохисти.

Дође лик и понови 20 пута оно ,,под мач, под мач бато" и скрене људима пажњу. Тако то иде.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Ено, видим, неки се причешћују на чисти петак пре подне. По монашки... (упс, то је поподне, ал` шта смо ми за пар сати...). Биће да су доследно испоштовали и тримирје и сухоједеније једном дневно - па могу... Добили благослов...

Ово брате ништа не разумем. О чему овде велиш? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Незналице, седи један!

Самарићанин се треба САМО волети као ближњи.

То ипак не значи да ће се спасти. Мислиш да ће се спасити свако кога вежеш љубављу за себе? Јеретиче! Под мач бато!

И где ти видиш везу између прве и друге највеће заповести?

Чак се и онај Павле зезнуо. Лаже нас да ће се некрштени спасити кроз крштеног ако га овај воли до краја живота и обратно.

Гриша додаје: Нарочито ако је некрштени папуанац/ка.

За @Juanito-ву сињориту не вели ништа... 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Леон Професионалац рече

Зато се код нас прима само пакао и огањ.

Pa ti misliš da je malo sledbenika večnoga ognja u svetu pa tako i u srbiji?

I to je jedna velika "crkva" nastala kad i magija a magija je stara onoliko skoro koliko i religija. Možda neki sekund kasnije.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Незналице, седи један!

Самарићанин се треба САМО волети као ближњи.

То ипак не значи да ће се спасти. Мислиш да ће се спасити свако кога вежеш љубављу за себе? Јеретиче! Под мач бато!

И где ти видиш везу између прве и друге највеће заповести?

Чак се и онај Павле зезнуо. Лаже нас да ће се некрштени спасити кроз крштеног ако га овај воли до краја живота и обратно.

Гриша додаје: Нарочито ако је некрштени папуанац/ка.

За @Juanito-ву сињориту не вели ништа... 

Care :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Care :)

:skidamkapu:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жичанин рече

Boksid, пошто видим да познајеш добро Светоотачку литературу, ко је од светитеља ово рекао..... :coolio:

Каква је корист од уплетене косе безумниче, чему служи груба кожна хаљина када си чист само споља, 
а испод свега тога и даље пун страсти? 

Као што јасмин отреса са себе увеле цветове, тако и ви, монаси, отресите са себе страсти и мржњу. 

Naravno da je tesko reci, slazes se ?

Mozes da navedes.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Jeste jedna brate VSB, slazemo se, ali, je takodje odlika crkve i da je i jednoj istini i jednoj veri, zar ne ?

tačno

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жичанин рече

Boksid, пошто видим да познајеш добро Светоотачку литературу, ко је од светитеља ово рекао..... :coolio:

Каква је корист од уплетене косе безумниче, чему служи груба кожна хаљина када си чист само споља, 
а испод свега тога и даље пун страсти? 

Као што јасмин отреса са себе увеле цветове, тако и ви, монаси, отресите са себе страсти и мржњу. 

Шумадинац, Ти ли си?  :-D 

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жичанин рече

Вероватно мислиш да је неко од Египатских монаха из 4. века или... ?

Buda... ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...