Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, МилошБГ рече

Имамо и пример Јерусалима и силазак Благодатног огња само Православнима.

Dovoljan dokaz da katolici i ostali otpadnici od vere nemaju blagodat.I da je prevara odradili bi i oni ali neće da može.Duh diše gde hoće.Kod njih očigledno neće.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Августин рече

Врло би било занимљиво психијатријско истраживање одакле појава верског фанатизма у нашем народу који није склон томе.Пре 100 година и мало више  појавили су се назарени који су варијанта Веслијовог Методизма али су били тако да кажем пентекостални-ентузијасти.У Аустроугарској и у Краљевини Југославији робијали су јер нису хтели да служе војску.И писани су чланци и у црквеној штампи откуд код Срба верски фанатизам.У Краљевини је не само Николај него и цела СПЦ активно радила на ујеидњењу са англиканцима.Имала је комисије тела за то.Николај није радио са њима на своју руку него испред СПЦ.И сад ови фанатици говоре против екуменизма а то је у Краљевини био један од дугорочних циљева СПЦ.Глупи су и ништа не знају јер би например Акакаијевци то прогласили за отпад а не ступање у ССЦ.Сећам се например када су у своје време протестанти обнављали наше манастире порушене у Другом светском рату и то не само финансијски него и физички.Када би ови фанатици ишли например у Холандију и рмбачили и носили цигле.Али они правилно ИСПОВЕДАЈУ.Верујте ми да не знам шта то значи.у нашој Цркви ми се исповедамо код свештеника али никад аме нису питали шта мислим о другим конфесијама.Има и таквих који например говоре да јеретици нису хришћани.То је тешка патологија.Па јеретици и могу да буду само хришћани.Они који нису хришћани су иноверни.Причали су ми стари епископи који би да су живи имали преко 100 година какав је шок изазавала  Јустинова књига о екуменизму.Наиме од њега је наш Синод тражио књигу након Другог ватиканског сабора да знају како да се поставе.И Јустин је у свом стилу написао књигу кликтаја који не дају никакав одговор.То је ваљда њихово фамозно исповедање.И да кажем да је срамота дасе јављају људи без икаквог знања,смушени очито трауматизовани и као папагаји понављају да су они православни.Није то тема.Један ме пита да ли сам члан Православне Цркве.Зар су уведене чланске карте.Ужас.

Англиканци? Мислиш они што имају лезбо-бискупице, благосиљају истополне „бракове“, и тврде да је Христос био транџа, те да Бог заправо и не постоји? Нека хвала, радије ћу бити „фанатик“.

Знаш ли ти ко је још искрено верујуће људе називао фанатицима? Богоборни Јакобинци током Владавине Терора. Ако те ухвате да се молиш идеш на гиљотину, или ако баш имаш среће онда у лудару јер си „фанатик“. Нађу ти бројаницу - готово „фанатик“!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Августин рече

Врло би било занимљиво психијатријско истраживање одакле појава верског фанатизма у нашем народу који није склон томе.Пре 100 година и мало више  појавили су се назарени који су варијанта Веслијовог Методизма али су били тако да кажем пентекостални-ентузијасти.У Аустроугарској и у Краљевини Југославији робијали су јер нису хтели да служе војску.И писани су чланци и у црквеној штампи откуд код Срба верски фанатизам.У Краљевини је не само Николај него и цела СПЦ активно радила на ујеидњењу са англиканцима.Имала је комисије тела за то.Николај није радио са њима на своју руку него испред СПЦ.И сад ови фанатици говоре против екуменизма а то је у Краљевини био један од дугорочних циљева СПЦ.Глупи су и ништа не знају јер би например Акакаијевци то прогласили за отпад а не ступање у ССЦ.Сећам се например када су у своје време протестанти обнављали наше манастире порушене у Другом светском рату и то не само финансијски него и физички.Када би ови фанатици ишли например у Холандију и рмбачили и носили цигле.Али они правилно ИСПОВЕДАЈУ.Верујте ми да не знам шта то значи.у нашој Цркви ми се исповедамо код свештеника али никад аме нису питали шта мислим о другим конфесијама.Има и таквих који например говоре да јеретици нису хришћани.То је тешка патологија.Па јеретици и могу да буду само хришћани.Они који нису хришћани су иноверни.Причали су ми стари епископи који би да су живи имали преко 100 година какав је шок изазавала  Јустинова књига о екуменизму.Наиме од њега је наш Синод тражио књигу након Другог ватиканског сабора да знају како да се поставе.И Јустин је у свом стилу написао књигу кликтаја који не дају никакав одговор.То је ваљда њихово фамозно исповедање.И да кажем да је срамота дасе јављају људи без икаквог знања,смушени очито трауматизовани и као папагаји понављају да су они православни.Није то тема.Један ме пита да ли сам члан Православне Цркве.Зар су уведене чланске карте.Ужас.

Дошли смо до фанатизма, да сматрамо да ако неко не верује и не поштује светост оних који нису у јединству са једном светом саборном и апостолском Црквом и који су по светитељима нашим у расколу и јереси, означавамо и називамо фанатицима. 

А сад вам смета и свети Ава Јустин, испред кога не иде као код КЦ светаца тај префикс св. и он је још приде писао књиге кликтаја, бескорисне и без икаквог одговора.

Ужас. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, МилошБГ рече

Свети Немањићи по мом мишљењу нису даровали КЦ него управо св.Николу на тај начин.

Па могли су Св. Николи да подигну храм у Србији и да тако дарују Св. Николу.

Шта се онда дешава са Јеленом Анжујском? Она је једнако даривала католике и православне, него, занима ме где се причешћивала? A њен муж Стефан Урош I? ;-) 

(Нe сећам се да ли јe на Поукама о. Зоран о томе писао раније...)

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GresniStanoje рече

Англиканци? Мислиш они што имају лезбо-бискупице, благосиљају истополне „бракове“, и тврде да је Христос био транџа, те да Бог заправо и не постоји? Нека хвала, радије ћу бити „фанатик“.

Ја уопште нисам говорио о Англиканцима него да је наша Црква радила на сједињењу са њима још у Краљевини Југославији.Видиш да ти учитаваш оно што Теби одговара.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Леон Професионалац рече

Па могли су Св. Николи да подигну храм у Србији и да тако дарују Св. Николу.

Шта се онда дешава са Јеленом Анжујском? Она је једнако даривала католике и православне, него, занима ме где се причешћивала? A њен муж Стефан Урош I? ;-) 

(Нe сећам се да ли јe на Поукама о. Зоран о томе писао раније...)

Па подизали су и у Србији, сад мало покушавате по мени безвезним начином.И заборављате чињеницу да се у Базилици код св.Николе у Барију служи и служила Православна литургија (не знам да ли је и данас то случај питах оца Зорана али ми он не одговори) , то некако заборављате или не знам шта. Ма јок, у ствари јесте, Немањићи су у ствари помагали КЦ и то је сведочанство нама Србима да морамо поштовати и молити се њиховим светитељима и веровати да су пуноверна и пуноправна црква.  Наравно, да није тачно. Базилика у Барију је место где се служи и Православна литургија и миса где једнако припада и Православнима и РКЦ. 

Занима ме и најчешће цитирана реченица св. Саве, Срби, народ мој Христов, а не Папин. Због чега је св.Сава направио отклон Христа и Папе или је и то погрешно, фатаморгана и доказ супротан очигледном.

Но, праштајте сви.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Августин рече

Врло би било занимљиво психијатријско истраживање одакле појава верског фанатизма у нашем народу који није склон томе.

пре 14 минута, Августин рече

И писани су чланци и у црквеној штампи откуд код Срба верски фанатизам.

Брате, Србин има неодољиву потребу да у свему буде најбољи, да буде први.Зако је у нас и највећих генија и највећих будала.

С једне стране код нас мора да стоји окорела комуњара а са друге верски фанатик. Обојица умиру за своје идеале.

А будале, по правилу, бежећи из једне крајности обавезно оду у другу.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Кратос рече

Dovoljan dokaz da katolici i ostali otpadnici od vere nemaju blagodat.I da je prevara odradili bi i oni ali neće da može.Duh diše gde hoće.Kod njih očigledno neće.

Колико сам упознат, Латинима је Папском Енцикликом забрањено учествовање у призивању Св. Огња. 

Иначе, када се већ бавимо чудима и сличним заврзламама, једанпут историји Огањ није сишао у служби призивања на Велику Суботу. То се десило када су га Латини призивали. То је историјскс чињеница.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Ава ти је својевремено навео, он је по тим критеријумима ван Цркве. Зато њега за почетак...

Ne, nije to poenta i kontekst naseg dijaloga.staniiiiiii

Jer, postoje jos mnogo drugih svetitelja i postoje mnoga druga svedocanstva otaca o tome gde su granice crkve i da li dosezu do neba, kako imaju obicaj da se izrazavaju u savremenom ekumenizmu. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

демони или ђаво могу да направе свакакву представу

Наравно, треба испитивати духове. 

пре 2 минута, МилошБГ рече

Понављам верујем да су се многи тамо спасили и да ће се многи спашавати без обзира на 1054.годину, али сматрам да је дискутабилно да их ми гледамо као светитеље и на тај начин поштујемо.

Сви који су спашени су свеци. Спашени живи у Богу и прикључен је на ту конзолу, а сада, различити су дарови као што су различити и станови у Очевом солитеру. Тако Павле назива хришћане у некој области, покрајни светима, а црквом конкретну локалну заједницу. Да нас не збуњује терминологија која се мења временом. Јер некада је блажени био исто што и светац. Сада казуисти праве разлике. Али, светац, тј. спашени је у само једном телу, а то је оно Христово. Зато можемо да целивамо католичке мошти и да се молимо и ексклузивно католичким свецима. Иначе морамо да кажемо: Сви католици су се стрмекнули у пакао. тако су Руси поклонили део Серафимових моштију католицима а ови нама од франциска. Сигурно не као украс. Исто је радио и наш св. Сава. Данашњи светосавци, када би се уверили да су сви ти извори за Саву тачни, узели би да славе Синан Пашу, јер је боље турбан него тијара!  :))

пре 9 минута, МилошБГ рече

у Барији и даље се служи и литургија православних у тој базилици код св.Николе, зар не? 

Да, тамо смо гостујући. Нису католици рекли: овим проклетим шизматицима нема приступа свецу! - Наравно да има тако "дивних" људи и у њиховим редовима, као што и ми овде имамо овог Грешног...

пре 11 минута, МилошБГ рече

Свети Немањићи по мом мишљењу нису даровали КЦ и њихову базилику него управо св.Николу на тај начин.

Има људи који замишљају да је земља равна, све је то легитимно. Јер Првовенчани пише у повељи католичком манастиру на Мљету: "I tako prebivajući, ako i druge dobrodetelji ne stvorih, o meni će se postarati Bog, jer gde bejaše manastir nekog svetitelja sa usrdnom željom svaku potrebu ispunih mu, i ovome manastiru Prečiste Vladičice naše Gospođe Bogorodice na Mljetu ovo darujem: ostrvo celo i Babino Polje, na drugom ostrvu u Krkri crkvu Svetoga Vida, Janjinu i s Popovom Lukom i Svetog Stefana i Svetog Georgija. A ovo su im međe: Žulijan od mora do mora i od druge strane od Motružnice od mora do mora; u Stonu crkvu Sv. Nikole. Ovo da budu metohije Svete Bogorodice mljetske crkve. I vinogradi koje je opat kupio crkvenim dobitkom da budu crkvi u Rijeci i u Žrnovnici pred Dubrovnikom. Ovi uvek da budu crkvi. I o ovim metohijama niko da se ne stara osim opata, koji je u tom mestu, a drugi ni jedan čovek da nema brigu niti vlast nad kim. Ko bude vladar posle mene ili moje dete ili blizak ko ili neko drugi, ovoga da ne razori ili kome učini neko nasilje. Ako li se ko, zavišću Sotoninom obuzet, drzne da razori nešto od onoga što prinosim Presvetoj Bogorodici Blagodetelnici, takav da bude proklet od Gospoda Boga Svedržitelja i Presvete Bogorodice, i sila časnog i životvorećeg krsta da porazi njega u sadašnjem i budućem veku, i od mene grešnog neka mu bude anatema. Ovoga radi pisah i potpisah.

Stefan, po milosti Božjoj venčani kralj i samodržac sve srpske zemlje i pomorske".

Он се тим католицима препоручује у молитвама, а види да и сотона може да нападне католике тамо, па то запречује као фараони клетвама. Наравно да се дар врши увек Богу, односно Богородици и свецима, али те светиње одржавају официјални службеници, тј. легални калуђери. - Сети се зато да када св. Јелена и Драгутин доводе францисканце у Босну да обраћају бабуне на крстјанство, они их обраћају у католике, сигурно не у православце. Јер ове омразе није било и сматрали су се црквама. И то све пише Данило који не гледа добрим оком на Латине... Противприродни блуд је када срБски талибани проглазавају Немањиће непријатеље католика. Прича је сасвим супротна. Али зато треба читати књиге староставне, умарати тело, обучавати разум, култивисати се...  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Леон Професионалац рече

Брате, Србин има неодољиву потребу да у свему буде најбољи, да буде први.Зако је у нас и највећих генија и највећих будала.

С једне стране код нас мора да стоји окорела комуњара а са друге верски фанатик. Обојица умиру за своје идеале.

А будале, по правилу, бежећи из једне крајности обавезно оду у другу.

Tи што људе називају верским фанатицима су по правили богоборци - Јакобинци, Бољшевици и томе слично. Ван сваке памети је да неко ко је и сам верник другога назива фанатиком... међутим ако први и није верник, онда то већ има смисла.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Јер ове омразе није било и сматрали су се црквама.

Да видимо шта је беше оно Душанов Законик прописивао за латинску јерес?

6. О јереси латинској:
И за јерес латинску, што су обратили хришћане у азимство, да се врате опет у хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у хришћанство, да се казни како пише у закону светих отаца.

7. О јереси латинској:
И да постави Велика црква протопопе по свима градовима и трговима, да поврате хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у хришћанство.

8. О латинском попу:
И поп латински, ако се нађе, обративши хришћанина у веру латинску, да се казни по закону светих отаца.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Августин рече

Не знам како си то погрешно схватио да нисам припадник Правосолавне цркве.Јесам.Секташи су они који би да се деле и ограђују јер су несигурни, а Афанасјев лепо каже ми знамо где Црква јесте,али не знамо где није.Уосталом одакле Ти знаш да су они припадници правослвне Цркве а мени кажеш да нисам иако сам и рекао да јесам,например када сам говорио о разлици између нас православних и римокатолика у јелу.Свакако да нико сам себи не може да да светост али Дух Свети дише где хоће зар не.

Izvinjavam se, pomesao sam te sa nekim drugim, morao sam da pitam, nista nepristojno nadam se.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, МилошБГ рече

Занима ме и најчешће цитирана реченица св. Саве, Срби, народ мој Христов, а не Папин. Због чега је св.Сава направио отклон Христа и Папе или је и то погрешно, фатаморгана и доказ супротан очигледном.

Та реченица је фатмиоргана... дебејашка измишљотина на коју су се примиле незналице. Ти ми наведи извор, ја одмах постајем талибан! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Та реченица је фатмиоргана... дебејашка измишљотина на коју су се примиле незналице. Ти ми наведи извор, ја одмах постајем талибан! 

Беседа у Жичи, 1224. године. 

Мислим тај цитат се налази у неколико књига, са назнаком кад је тачно и где изговорена, ако треба видео снимак немам :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...