Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Вема дирљив текст и прелепа икона.Много боље него равна земља и сличне ствари.Ово је добро запажање да постоје култови светаца без обзира на конфесију.У крају одакле је моја мајка наши су се заветовали св.Антуну падованском чак и после другог светског рата без обзира на све што се десило.Наиме били су свесни да их није он терао у логоре.То је радила и моја мајка.Иначе не једу се тамо крвавице међу нашима за разлику од римокатолика.Али наших више и нема.Ја сам се често молио св.Жан Вианеу сада више св.Фаустини Ковалској чије дневнике и писма и читам. и волим онај пољски филм о њој..Имам једну другарицу православну доста млађу од мене овде у Београду која се баш моли св.Анти Падованском,чита житија и слично.Мислим да ови ловци на јеретике и фанатици не верују у Бога јер би се иначе плашили да не увреде Светог Духа који увек може да се пројављује и кроз римокатолике.Ево овај грешни Станоје нема ни љубави Божије,а камо ли страха Божијег.Написао сам пример моје мајке која је са једанаест година била у усташком логору па се ипак после рата заветовала једном католичком свецу.Ја не разумем неки људи као да немају никакво религиозно искуство.Шта их држи у Цркви уопште.Моја мајка има 87 година и ништа и не ради него се моли највише св.Ксенији петроградској.

Подели на овим сајтовима

lep ,zanimljiv ,pa i poucan tekst za radoznale made bez poente ,,,,za sebe mogu da kazem da solidno poznajem delovanje rkc na srpskom balkanu pa i njihove vajne svetitelje doduse za ovog graciju nisam cuo al sam upoznat sa pomenutim u tekstu leopoldom mandicem mislim da je taj jedno vreme bio i papin ispovednik i da je skoncao u padovi ! Postujem ,slavim i klanjam se svim rimokatolickim Svetiteljima do 1054 posle raskola svi ostali njihovi proglaseni sveci su mahom bili prozelitisti ko ovaj lepold dominik mandic ( voleo je sve slovene al je voleo i papu pa iz te njegove velike ljubavi svi smo trebali da budemo rimokatolici ,izem ti ljubav ) pa je verovatno i taj gracia takvog kova ! Sa pripadnicima rkc treba odrzavati bratske odnose i ekonomske naravno al i cekati dan i snevati san da ih proteramo sto dalje od srpskog balkana nek oni budu sveci al u juznoj americi tamo zive jedini pravi i dobri katolici !!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Nikola Cuprilic рече

nek oni budu sveci al u juznoj americi tamo zive jedini pravi i dobri katolici

Koliko dobri, koliko pravi i koliko Hristovi svetitelji?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Nikola Cuprilic рече

sta fali juzno americkim katolicima ,,dobar ,veseo i namucen narod pa sigurno da ima tamo i pravih svetitelja 

Znao sam ja da smo mi jedno Telo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Nikola Cuprilic рече

lep ,zanimljiv ,pa i poucan tekst za radoznale made bez poente ,,,,za sebe mogu da kazem da solidno poznajem delovanje rkc na srpskom balkanu pa i njihove vajne svetitelje doduse za ovog graciju nisam cuo al sam upoznat sa pomenutim u tekstu leopoldom mandicem mislim da je taj jedno vreme bio i papin ispovednik i da je skoncao u padovi ! Postujem ,slavim i klanjam se svim rimokatolickim Svetiteljima do 1054 posle raskola svi ostali njihovi proglaseni sveci su mahom bili prozelitisti ko ovaj lepold dominik mandic ( voleo je sve slovene al je voleo i papu pa iz te njegove velike ljubavi svi smo trebali da budemo rimokatolici ,izem ti ljubav ) pa je verovatno i taj gracia takvog kova ! Sa pripadnicima rkc treba odrzavati bratske odnose i ekonomske naravno al i cekati dan i snevati san da ih proteramo sto dalje od srpskog balkana nek oni budu sveci al u juznoj americi tamo zive jedini pravi i dobri katolici !!

Промашили сте тему. И веру и Цркву.

Класично размишљање једног неофита.

Знате ли да је Св. Сава поштовао папу? 

Видели сте у тексту да се Св. Василије молио за папу?

Али Ви ипак имате кључ Раја и теразије да измерите коме ћете откључати. Аман!

Познајем мноштво добрих католика у Србији, Хрватској, Ц. Гори и у Италији. Да ми је њихово праштање и милосрђе већ бих био узнет на Небеса. Код многих сам приметио савршенство у једној врлини. Рецимо живчан је и срди се до бола али зато све раздаје сиромашнима и стара се око болесних. И заиста, кад све то види, потресен, не може да буде смирен, губи смирење, али зато ће на Небо због савршенства једне једине врлине. Решио је да сваког од оних малих нахрани, обуче, да их прими, напоји и најбоље је што и успева у томе.

Замислите Ђоковића да је губио време са соло певањем кад је савладао основе тениса.

Или замислите Паваротија да је, кад је научио да тачно отпева октаву, и увидевши да то зна, почео да се доказује у фудбалу.

Не! Један дар су усавршили и постали то што јесу.

Коначно, помиримо се да неке ствари можемо да научимо од католика.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Nikola Cuprilic рече

naravno da smo sa njima jedno Telo al nismo sa slovenima rimo katolicima hrvati,slovenci,montenegrini,cesi ,slovaci ,poljaci e sa tim nato katolicma nemamo nista dok nam se ne pokore il ne poklone 

То би било идолопоклонство.

Проспите све што сте написали, обавестићу Вас да нема више Јудејина ни Грка, сви смо једно у Христу. Обавештавам Вас и да Бог није Србин и да Срби немају тапију на Бога. А ни православци.

Дефектни сми и ми без католика а и они без нас. У најбољем случају, једни без других смо као роба са грешком.

Подели на овим сајтовима

brate ja neofit nisam ,,i istoriju veoma dobro znam ,,znam i od koga je krunu dobio stefan prvovencani i to je pravi dan srpske drzavnosti koji treba da slavimo jer u to vreme kruna iz rima je ekvivalent danjasnjem priznanju u ujedinjenim nacijama !  ja nisam rekao da nema dobrih rimo katolika na balkanu naravno da ih ima ,to su nasa braca al neka rimo katolika bude sto manje na srpskom balkanu to je moja zelja i za to cu uvek da se borim ,,ko god bude rusio rimo nato katolicku evropu treba ga podrzati ,,,,da je Sveti Car Lazar pustio murata danas bi kamo srece minaret bio u sred rima i sred pariza mesto one kule ajfelove ,mozda ni nas Srba nebi bilo  u ovakvom obliku al bar nebi postojala ni ova zveuro nato gamad 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, kopitar рече

Obradovao se mnogo zbog ovog teksta jer su mi omiljeni sveci iz tog kraja: bl. Gracije , bl. Ozana , sv. Leopold Mandić ,:sunce:koji svoj život posvetio za jedinstvo Crkve.

Ikona je prekrasna...

Муо, Прчањ, Столив...

Његош је јако волео Прчањ а Св. Јоаникије Липовац је рођен у Столиву.

Немојте њих заборавити. :-) 

Скоро да помисли човек да је oђе лако свет бити. :ok:

Подели на овим сајтовима

je bez rimo katolika nisam defektan ni najmanje i nemam nista protiv njih dok se drze dalje od balkana ,,da nema katolika koji govore srpskim jezikom a nece da budu Srbi mozda bi imao jos i lepse misljenje o njima ,,da prvo medje postavimo dokle je nase a posle mozemo da se i bratimimo i divanimo 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Nikola Cuprilic рече

brate ja neofit nisam ,,i istoriju veoma dobro znam ,,znam i od koga je krunu dobio stefan prvovencani i to je pravi dan srpske drzavnosti koji treba da slavimo jer u to vreme kruna iz rima je ekvivalent danjasnjem priznanju u ujedinjenim nacijama !  ja nisam rekao da nema dobrih rimo katolika na balkanu naravno da ih ima ,to su nasa braca al neka rimo katolika bude sto manje na srpskom balkanu to je moja zelja i za to cu uvek da se borim ,,ko god bude rusio rimo nato katolicku evropu treba ga podrzati ,,,,da je Sveti Car Lazar pustio murata danas bi kamo srece minaret bio u sred rima i sred pariza mesto one kule ajfelove ,mozda ni nas Srba nebi bilo  u ovakvom obliku al bar nebi postojala ni ova zveuro nato gamad 

А нека их брате, добродошли су сугде.

Опречна су ту мишљења, постоје мишљења да Мурата није занимала Лазарева Србија.

Свакако су убрзо Турци нас прегазили нам минарет на Дорћолу не смета. Нису били баш шмекери ти Турци, нису били баш толике џуџе.

Него, нас би више било да се посадио тада неки минарет у Паризу. А паметни Французи би од неког минарета бизнис направили. Сад је Париз пун муслимана а нас нема.

Није баш то тако.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Nikola Cuprilic рече

je bez rimo katolika nisam defektan ni najmanje i nemam nista protiv njih dok se drze dalje od balkana ,,da nema katolika koji govore srpskim jezikom a nece da budu Srbi mozda bi imao jos i lepse misljenje o njima ,,da prvo medje postavimo dokle je nase a posle mozemo da se i bratimimo i divanimo 

Свуда је земља Господња. :-) 

Католици су дефектни без нас и ми без њих такође. Ди сте Ви - то не знам.

,,Tајна је ово велика a ja говорим о Христу и Цркви."

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милан Ракић рече

Аво краљино. Ово за рубрику: Читајте и уживајте

Осим што Василије Острошки није био у унији. Опростићете што више верујем Никодиму Милашу I'm reading Nikodim Milas Sveti Vasilije Ostroski on Scribd. Check it out: https://www.scribd.com/doc/26855397. Наравно, нити је свет Фрања, нити Леополд. И да ...римокатолици су јеретици...

Подели на овим сајтовима

medju Srbima dobro dosli nisu mislim na rimo katolike jer su zlo i naopako napravili gore nego turci !  ja kroz zivot moram da koracam i sa perunom i sa Hristosom jer sam sloven Srbin Pravoslavac i to mi je i obaveza i pozvanje da se borim za opstanak svog roda i svoje pravoslavne civilizacije jer mi smo ta treca pored zapadne katolicko protestanste i istocne islamske ! nikakve simpatije nemam prema balkanskim rimokatolicima srpskog jezika osim prema katolkinjama al to je drugo 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...