Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Не дави. Сава каже нема животиња, исто и Јанко. 

Ти се моли Герасиму и прави религију око тих лавова, али не натежи. И не разумем што се секираш око животиња, а можеш да се молиш за људе? Пусти Бога да ради свој посао...

E bas ima da postavim jos ovo. :ani_biggrin:

Psalm 35 Људе и животиње спасићеш Господе.  Ili Jov 12:10 Kojemu je u ruci dusa svega zivoga i duh svakog tela covecijeg.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 56 минута, Zoran Đurović рече

Грегори, ја сам управо прочитао коментар о. Саве који те негира. Али, иако ми се Јанко свиђа по оштрини мисли, верујем да греше. Неће васкрснути све животиње које су живеле до данас, али не верујем да неће бити наших љубимаца. А они су негде и вечни јер су сви залеђени у Божијој меморији. Јер ништа што је створено није пропало, са божанске тачке гледишта, али јесте за нас. Не видим разлога што не би и наши љубимци били са нама. А теолози воле да препрдају...  

Због болдованог сам тако и наступао. 

Са овим волим да се сложим.

Доказе немамо, али бих и ја волео видети оне љубимце које смо љубављу везали за себе.

И даље стојим настановишту да неће ући у тај вртић све животиње.

Али, сад очекујем да ће да се јаве заштитници животиња: " А што је лошији онај пас луталица кога нико није усвојио, који је сам и тужан лутао..."

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Због болдованог сам тако и наступао. 

Са овим волим да се сложим.

Доказе немамо, али бих и ја волео видети оне љубимце које смо љубављу везали за себе.

И даље стојим настановишту да неће ући у тај вртић све животиње.

Али, сад очекујем да ће да се јаве заштитници животиња: " А што је лошији онај пас луталица кога нико није усвојио, који је сам и тужан лутао..."

Ali ipak dajes mogucnost da neke udju :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, о.Горан рече

Ја сам питао тебе, ваљда имаш неки лични став или за све мораш да консултујеш литературу. То ти не пише у Постанку врста веруј ми...

Имам.

Да си протестантског менталитета.

Задовољан? Ниси? Нисам ни ја. Јер:

Написао сам ти. Добићеш одговор кад одговориш: одакле православном теологу протестантски порив да научно доказује Бога?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, grigorije22 рече

Ali ipak dajes mogucnost da neke udju :ani_biggrin:

Имам и ја љубим(а)ца.

Само се плашим пилића-осветника да не заискају моју душу...

;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Имам.

Написао сам ти. Добићеш одговор кад одговориш: одакле православном теологу протестантски порив да научно доказује Бога?

To je stvar apologetike. Najbolji primer je prota Lazar Milin. A i Sveti oci su isto koristili nauku i filozofiju svoga vremena kada su propovedali o Bogu.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, grigorije22 рече

E bas ima da postavim jos ovo. :ani_biggrin:

Psalm 35 Људе и животиње спасићеш Господе.  Ili Jov 12:10 Kojemu je u ruci dusa svega zivoga i duh svakog tela covecijeg.

Grigorije, ovaj sistem navodjenja delova i recenica pisma bez ikakvog konteksta , primenjuju protestanti da bi opravdali svoje pogresne stavove.

Verovatno se u psalmu kaze, misleci na ovozemaljsko spasenje od fizickog stradanja i nepravde. I za Jova, ono, valjda Bog sva ta Svoja stvorenja odrzava u postojanju i brine o njima itd.

Mozda ce da bude neka zivotinja u nekom obliku u buducem carstvu,.... ako ne bude okey, ako bude, jos bolje.....:grouphug123:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

Имам и ја љубим(а)ца.

Само се плашим пилића-осветника да не заискају моју душу...

;)

Po nekim Crkvenim teorijama postojanje ljubimaca u vecnosti je zasnovano na komunikaciji sa besmrtnom ljudskom dusom. Time su one dotakle vecnost. Vec sam rekao da je Sveti teofan Zatvornik pisao o mogucnosti da je Bog stvorio neku vrstu svetske duse u koju se stapaju duse uginulih zivotinja. A ovaj stav je delio i cuveni asketa,vizionar i duhovnik Arhimandrit Boris Holcev. Neki pak misle da se nakon telesne smrti duse ljubimaca sjedinjuju sa ljudskom besmrtnom dusom. Ali to su samo teorije.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Grigorije, ovaj sistem navodjenja delova i recenica pisma bez ikakvog konteksta , primenjuju protestanti da bi opravdali svoje pogresne stavove.

Verovatno se u psalmu kaze, misleci na ovozemaljsko spasenje od fizickog stradanja i nepravde. I za Jova, ono, valjda Bog sva ta Svoja stvorenja odrzava u postojanju i brine o njima itd.

Mozda ce da bude neka zivotinja u nekom obliku u buducem carstvu,.... ako ne bude okey, ako bude, jos bolje.....:grouphug123:

Ne davi, u pitanju je Eshatoloski psalm.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Јанко рече

Им ам.

Нисам ни очекивао конкретан одговор од тебе, знао сам да ће да врдаш. Јасно је као дан да код мене нема никаквих неправославних ставова и ни п од протестантизма те да не "доказујем Бога" већ сведочим стварање.

Бесмислено је да ја и ти идемо овде у круг, зато питање постављам свима. Да ли је Ноје имао или није имао 600 година за време Потопа?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Bokisd рече

Само што не може да буде "још боље" у смислу (ако-онда), АКО буде љубимаца ОНДА још боље. Јер ће да буде тако да не може боље, без обзира на све. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...