Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, Живана рече

Zasto bi varnice iskljucivale Hrista ili obratno? :)

Ја некако више Христа повезујем са Благодатним огњем, па тако и хришћанску, ону праву суштинску љубав. И ако бих је могла са нечим упоредити онда би то био Благодатни огањ. :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ana Bjelan рече

Pa nije ni meni sasvim jasno ni to kad Bog spaja onda se to teze rusi, a tu vidim po nekim komentarima kao sam biras itd... Pa nije bas da si sam izabrao, Bog je bio prisutan.

...Бог је био присутан и хватао се за главу када је видео кога (слободом вољом, од Њега дарованом) бираш. :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Anika рече

Bane, izvini, ne razumem sta si mi hteo reci. :)

Ма, ништа паметно. Нека се смишљају преваре, наше је да нам главе буду хладне, па уз Божју помоћ да и ми отрчимо нашу трку. ;)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Kuća i imanje nasleđuje se od otaca; a od Gospoda je razumna žena. (Priče 19:14)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, todor рече

Има и ово:

=) 

Жена лепа а без разума златна је брњица у губици свињи. (Приче 11, 22)

Ima i ovo

26 I nađoh da je gorča od smrti žena kojoj je srce mreža i pruglo, kojoj su ruke okovi; ko je mio Bogu, sačuvaće se od nje, a grešnika će uhvatiti ona.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Кратос рече

Kuća i imanje nasleđuje se od otaca; a od Gospoda je razumna žena. (Priče 19:14)

A od koga je razuman muž?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

A od koga je razuman muž?

Razuman muž je čist pleonazam.:smeh1: Sam muž je dar od Gospoda za ženu.:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ima i ovo

26 I nađoh da je gorča od smrti žena kojoj je srce mreža i pruglo, kojoj su ruke okovi; ko je mio Bogu, sačuvaće se od nje, a grešnika će uhvatiti ona.:D

:)

А и ово:

Вредна је жена венац мужу свом; а која га срамоти, она му је као трулеж у костима. (Приче 12, 4)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, todor рече

:)

А и ово:

Вредна је жена венац мужу свом; а која га срамоти, она му је као трулеж у костима. (Приче 12, 4)

I obrnuto naravno :).

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Razuman muž je čist pleonazam.:smeh1: Sam muž je dar od Gospoda za ženu.:))

E fala mu, vel'ko mu hvala. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Ne znam da li znam 5-10% ljudi koji cuvaju svoj brak. Ovo sto vidjam u poslednjih par god je haos...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Има и ова од св. Јована Златоустог:

Жена својим врлинским животом морално чува целу нацију, али је и уништава својим неморалом. 

Зато, жене, немате малу улогу, да се зна. :skidamkapu:

Сећам се својих форумских почетка, кад ме је Хуанито напеналио зато што сам рекао да ме не занимају девојке које висе до 5 ујутру по граду. Ми зором у пчелињак, оне госпојице из града. Има ту још пикантерије да се изнесе, али није за овај форум. 

@Ana Bjelan Интересантан ти је овај текст, баш ме занима како би био написан за мушкарце. У мојој средини, нешто таквих црквених девојака као у твојој причи нема. Не мислим да ти будући партнери сад морају обострано да буду литургијски хришћани, али ако је један атеиста, ту тешко да може да се скрпи како треба. Није немогуће, али тешко. Довољно је да су обоје верници, па полако. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...