florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Btw. mislim da su ljudi u Srbiji depresivni jer trpe nepravdu a ne bore se protiv nje. Zasto, ne znam. Neki od vrlo mogucih razloga su kontrolisani mediji (koji laznim informacijama manipulisu masom) ili strah ili sirimastvo (ljudi razmisljaju kako da dodju do vecere pa ne stizu da se "pozabave" politikom). Evo da dodam, svesna rizika "kamenovanja" da je jedan od mogucih razloga i pogresno shvaceno pravoslavno ucenje koje KAO propagira siromastvo i zrtvovanje kao neki ideal (sam po sebi) i time anestezira prirodnu potrebu coveka da ustane i bori se protiv nepravde, za svoja prava i slobodu. Upravo ta "anestezirana" energija se posle javlja u obliku samodestrukcije bilo kroz poroke, agresiju, depresiju... Аурор and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 4 часа, uros рече Sta to znaci uzda? I da li iko moze da "zivi za bogatstvo"? Mislim da ne. Moze da zivi za satisfakciju sujete eventualno ali ni to ne moze iskljucivo. U svakom slucaju, ako pomaze drugima stvarajuci bogatstvo ne cini nikakvo zlo, a ako ne cini zlo ne moze ni da propadne duhovno, dobro ne moze da rodi zlo. Постоји циљ и постоји средство. Циљ сваком хришћанину треба бити уподобљавање Христу и улазак у Царство Божије. Ако је теби богатство циљ а не средство или ако ти је богатство средство за циљ да лако и удобно проведеш живот онда "живиш за богатство" и машиш циљ, чинио или не чинио зло. Значи, не везивати се за новац. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 9 часа, Аурор рече Mislim da se odnosilo na bilo koga ko se uzda u bogatstvo ili živi za njega. I ne može da se odvoji od njega i zbog njega se gordi i uznosi. Iglene uši bile su jedna od kapija u Jerusalimu koja je bila tako tesna da je kroz nju kamila mogla proći samo ako se sa nje prvo skine sav tovar, a ona klekne. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 12 часа, kordun рече zene su simbol potrosackog drustva, zato nemoj na ovu temu pisati jer si kriva) Крива што сам жена? пре 11 часа, uros рече Dobar/los covek je moralna kategorija, i jedino moralna. Bogatstvo je samo posledica ponasanja. Sto je covek moralno losiji to je gori. Iz toga proizilazi: ako do bogatstva dolazi imoralno onda je sve gori sto se vise "bogati". Ali ako se bogati bez nasilja, on je bolji jer je jedini nacin da zaradi novac to da pomogne drugim ljudima. Istinski kapitalizam omogucava coveku da se obogati iskljucivo ako pomaze drugim ljudima. Sa druge strane socijalizam omogucava ljudima koji imaju veze sa nasilnom drzavom da se obogate tako sto stete drugim ljudima. Хтедох рећи да нам апетити расту. Што више имамо, више и желимо, расту амбиције. Не мислим да је неко ко има више новца гора особа од неког сиромашнијег. пре 11 часа, Ћириличар рече И да и не. Када људи живе на богатијем, да не кажем већем нивоу квалитета живота, онда се и њихове реалне потребе мијењају. Номади и пастири немају пуно ствари и та немаштина ограничава њхове домете да нешто постигну. Зато им заузврат и не треба пуно. Образовање? Рачуни за струју, комуналије? Висока политика? Јок, њему довољно, јер ионако и нема могућности доста да на више циља. Сходно његовим околностима обликује своје жеље и обликују се његове потребе. А чим се живи на вишој нози, чим се зађе у неку нижу средњу класу или близу томе, образовање је неопходно за послове којима се тај слој људи бави ( макар неко основно до средње ), одређене културне и духовне потребе се саме јављају, економске такође и све то узима више времена. Заузврат домети за постигнућа су већи. А опет има и оно да се највише смију они којима је најтеже ( и обрнуто, да се највише жале они који су релативно добростојећи, јер су осјетљивији на мање проблеме јер теже од њих нису у животу ни искусили ). Тако да се мени не чине такве приче како су неки тамо пастири насмијани и срећни некакав аргумент овдје. Да је нашим старим било добро као сточарима и земљорадницима, не би се масовно сјатили у градове када су комунисти масовно индустријализовали Југославију. Па наравно да нам је потребно више него пастирима. Не могу ја да одем на посао у ицепаној мајци, не могу ни да пријавим испит без интернета... Мој осећај је да ме новац више зароби него што ме ослободи. Ово је лични утисак, кад имам више новца јављају се нови расходи, нове жеље. Када те жеље не може да испуни, човек може постати незадовољан. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече E, ovde je prava sprega sreće i ekonomije. Ako je srećna suprugica, onda će sigurno biti srećna i cela porodica. Ako ja mogu da zaradim i da kupim nešto što suprugica voli i ako nju obraduje pažnja sa moje strane, onda smo svi srećni. "Супругица" није неко инфантилно биће које ћеш да задовољиш тиме што му купиш нешто кад се дури, као да је дете. Жена којом се ожениш је човек као и ти, са својом личношћу, жељама, склоностима, страховима, љубавима, прошлошћу и свиме што поседујеш и ти. Ако инфантилизујеш партнера, можеш и да нађеш само неку инфантилну, а мораш да будеш посебан ментални склоп личности да би ти се тако нешто свидело. Danijela, Lady Godiva, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 35 минута, Paradoksologija рече Iglene uši bile su jedna od kapija u Jerusalimu koja je bila tako tesna da je kroz nju kamila mogla proći samo ako se sa nje prvo skine sav tovar, a ona klekne. I know. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 39 минута, Muramasa рече E, ovde je prava sprega sreće i ekonomije. Ako je srećna suprugica, onda će sigurno biti srećna i cela porodica. Ako ja mogu da zaradim i da kupim nešto što suprugica voli i ako nju obraduje pažnja sa moje strane, onda smo svi srećni. 'Oćeš ovako nešto u životu? To je supwugica kad nije swechna. RYLAH and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 50 минута, Muramasa рече E, ovde je prava sprega sreće i ekonomije. Ako je srećna suprugica, onda će sigurno biti srećna i cela porodica. Ako ja mogu da zaradim i da kupim nešto što suprugica voli i ako nju obraduje pažnja sa moje strane, onda smo svi srećni. Jedan moj drugar koji je odličan programer i zarađuje par hiljada evra mesečno je isto tako razmišljao.Bilo Kuba medeni mesec,ovo ono,sve što suprigica oće.Brak mu nije trajao ni godinu dana a nju navatao lik preko face dok je on zarađivao za ,,njihovu sreću,,.Sreća se ne kupuje. Tumaralo., Natasa., Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Upravu si ti Muramasa, al ti ja opet govorim kako su se ljudi u Srbiji obogatili cast izuzecima. A onda nema govora o fer odnosima. I tu ne mislim samo na Miskovica i kompaniju jer da bi stvorio tako jake firme bez obzira sa spregama u drzavi moras biti pametan i mislim da bi vecina tih ljudi uspela i bilo gde drugde jednostavno su bili ,,sposobni" i nisu videli moralnih problema da iskoriste situaciju. Evo ti pogledaj npr Altinu ili neko prigradsko naselje sa kucama od po 500 kvadrata nelegalno izgradjenim, ti ljudi se bave ugl nekim svercom i preprodajom. vecina na minimalcu zvanicno i muzu drzavu. E sad ako i lupam dodje neko i kaze ljudi dosta mora da se zivi po zakonima, nema vise socijale i toga nego sve mora da se radi normalno i legalno. Sta mislis ko ce imati bolje preduslove i da udje na to slobodnije trziste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 4 минута, Muramasa рече Suprugicasta žena je zrela, a ne infantilna. Sve što je u deminutivu je detinje. Ja sam protiv izraza sekretarica, doktorica, profesorica, zvuči kao mini sladak sekretar, doktor i profesor...ali ovo nije tema o feminizmu . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 27 минута, Kratos рече Jedan moj drugar koji je odličan programer i zarađuje par hiljada evra mesečno je isto tako razmišljao.Bilo Kuba medeni mesec,ovo ono,sve što suprigica oće.Brak mu nije trajao ni godinu dana a nju navatao lik preko face dok je on zarađivao za ,,njihovu sreću,,.Sreća se ne kupuje. Онда није била супругичаста. Супругичасте девојке не раде такве ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 29 минута, Muramasa рече Poenta slobodnog tržišta je da su ista pravila za sve i da država nikoga ne favorizuje, niti više poreski opterećuje nego druge. Ako neko muftari i zaobilazi porez, on je favorizovan, a ostali su budale što ga plaćaju. Porez u svakom slučaju treba da bude minimalan, jer dobra država treba minimalno da košta. Matori znam ja sve to i slazem se u potpunosti. Ali ja kazem/pitam nesto drugo. Da sutra preko noci Srbija nekim cudom postane drzava sa slobodnim trzistem i gde bi zakoni morali da se postuju i da ne moze vise da se muftari kako ti kazes, ja konstatujem da bi i dalje bolju startnu osnovu imali oni koji su muftarili bez obzirs sto bi sad morali legalno da rade nego ljudi koji su posteno radili. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 29 минута, Филозоф рече Matori znam ja sve to i slazem se u potpunosti. Ali ja kazem/pitam nesto drugo. Da sutra preko noci Srbija nekim cudom postane drzava sa slobodnim trzistem i gde bi zakoni morali da se postuju i da ne moze vise da se muftari kako ti kazes, ja konstatujem da bi i dalje bolju startnu osnovu imali oni koji su muftarili bez obzirs sto bi sad morali legalno da rade nego ljudi koji su posteno radili. Фора је у томе што су највеће муфтаре до једног трговци. Слабо ту има некога ко нешто производи, а и ако их има, нису иноватори. Слободно тржиште би дало крила иноваторима. Бољу стартну позицију би имале муфтаре, али то је све што би имали. Србија је иначе убедљиво најгора земља на свету за пословање и рад (не за живот), не рачунајући Северну Кореју и пар сличних лудара. Понекад ми стварно није јасно како смо догурали до тог нивоа корупције и разрушености земље. Једино је могуће објаснити тиме да оних неколико стотина хиљада вишка запослених у јавној администрацији активно свакога дана смишљају нове начине како да нешто зезну. Не функционишу ни многе ствари које се подразумевају у доста неразвијенијим земљама. Lady Godiva, Justin Waters and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 2 часа, Muramasa рече E, ovde je prava sprega sreće i ekonomije. Ako je srećna suprugica, onda će sigurno biti srećna i cela porodica. Ako ja mogu da zaradim i da kupim nešto što suprugica voli i ako nju obraduje pažnja sa moje strane, onda smo svi srećni. Не видим како си ти успео да повежеш срећу супругице и поклоне. То може да упали понекад, с времена на време чисто да је изненадиш, као и кад она теби нешто купи за рођ, Нову Годину... Ало ако мислиш да ће новац да ти обезбеди срећу у породици, брзо ћеш попуњавати папире за развод. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 56 минута, Филозоф рече Matori znam ja sve to i slazem se u potpunosti. Ali ja kazem/pitam nesto drugo. Da sutra preko noci Srbija nekim cudom postane drzava sa slobodnim trzistem i gde bi zakoni morali da se postuju i da ne moze vise da se muftari kako ti kazes, ja konstatujem da bi i dalje bolju startnu osnovu imali oni koji su muftarili bez obzirs sto bi sad morali legalno da rade nego ljudi koji su posteno radili. Tacno, imali bi (nesto malo vise od pola milijarde ako se ne varam) ali to im uopste ne bi bio garant uspeha u novom okruzenju. Naprotiv, trziste bi jasno razlucilo u kojoj meri su zaista sposobni i nagradilo/kaznilo ih u odnosu na to. Lepo si primetio da legalnost poslovanja nije njihova glavna nocna mora (jer su i do sada velikim delom poslovali "legalno"). Njihova najveca opasnost je konkurencija! To je izuzetno vazno da se razume. Medjutim, glavni benefit uredjenog sistema nije kaznjavanje Miskovica i ekipe, vec stvaranje jednakih i fer uslova u kojima svako moze da gradi i stvara ako hoce, sistem u kome bi Nesa mogao da se obogati i ozeni , hocu reci, ovi drugi-gradjani su bitni a ne Miskovic i ekipa. -Владимир- and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука