Lady Godiva Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 7 минута, Muramasa рече Rekao sam da to treba da bude šlag na tortu. Osnova je bitna, a osnove nema bez suprugicaste devojke. Sponzoruša po definiciji nije suprugicasta. Океј, видим сад и остале поруке. Новац је потребан, али је најмање битан за срећу, тако бар ја мислим. пре 8 минута, Neša_ рече Polazim od pretpostavke da nezasita glad za profitom zaslepi ljude, pa tim tzv. napretkom i novim tehnologijama koje donose veće pare, istovremeno izazivaju takve posledice da se dovodi u pitanje opstanak čovečanstva. Zato se u Evropi okreću održivom razvoju. Nije retkost da smanjenje ljudskog rada u proizvodnji uvođenjem mašina ide nauštrb kvaliteta, a povećava socijalne probleme. Технолошки напредак доводи и до тога да ти можеш да купиш јефтиније производе. Машинска производња не иде искључиво на уштрб квалитета. Она само производи велике серије генеричних производа. Тако се и стварају прилике за мале предузетнке који ће прозводити мали број, високо квалитетних, уникатних мануелних производа. Одрживи развој није комунистичка бајка. Он подразумева константан економски раст кроз раст удела индустријске производње у БДП уз очување животне средине, који се остварује сталним унапређењем технологије... Neša_, Кратос and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 23 минута, Neša_ рече Polazim od pretpostavke da nezasita glad za profitom zaslepi ljude, pa tim tzv. napretkom i novim tehnologijama koje donose veće pare, istovremeno izazivaju takve posledice da se dovodi u pitanje opstanak čovečanstva. Zato se u Evropi okreću održivom razvoju. Nije retkost da smanjenje ljudskog rada u proizvodnji uvođenjem mašina ide nauštrb kvaliteta, a povećava socijalne probleme. Tačno. Država mora imati pravu meru. Citaj malo o ljudima u SAD koji su jako bogati i kako su se obogatili. Vecinom je u pitanju bila nezasita glad za stvaranjem a ne za profitom. I upravo zahvaljujuci njima i njihovim talentima minmozemo sada sebi da priustimo slicne stvari po nizim cenama. To je sustinska razlika izmedju bogatih i siromasnih na Zapadu i ona se stalno smanjuje ali o tome niko ne prica nego drvene o nekoj socijalnoj pravdi i glupostima... Natasa., -Владимир- and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 6 минута, Lady Godiva рече Тако се и стварају прилике за мале предузетнке који ће прозводити мали број, високо квалитетних, уникатних мануелних производа. Управо. Овакви парадокси су ми најлепши део слободног тржишта. А има баш много примера. Кратос and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 2 часа, Lady Godiva рече Океј, видим сад и остале поруке. Новац је потребан, али је најмање битан за срећу, тако бар ја мислим. You are not just hot as hell you are smart as bee Novac je neophodno sredstvo.Sreću čine male stvari i trenuci sa dragim i milim osobama. Lady Godiva and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Као што сам писао раније на форуму, новац не мрзим и волим га да има за скроман живот. Много више волим искреност између двоје људи и да се искрено воле и са вољом и љубављу решавају све проблеме. То би било вредније од свог новца. Lady Godiva and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 4 часа, Kratos рече Sreća se ne kupuje. Управо тако.Срећа се добива и од Бога је дата. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Срећа, како то лепо звучи! Радујмо се , ситницама, радујмо се животу, радујмо се када помажемо другима, јер то што ми имамо многи други немају. Наташа, многи млади људи теже да оду у иностранство , неки је нађу, али неки не. Нигде није као у бајци јер лично знам такве људе који су трчали да иду па су се покајали. Сматрам да млади људи у већини случајева не размисле довољно добро и они би само да иду, а земљу где су рођени где им остају родитељи и све што имају, бацају под ноге. Да ли је то уреду? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 10 минута, Ненад Р. рече Управо тако.Срећа се добива и од Бога је дата. Sreća je kao i ljubav,davanje.Srećan čovek nosi sreću u sebi i deli je sa drugim.Ona kao ljubav mora da ispolji,da izađe iz sebe ka drugom biću.Novac to ne može da pruži,može privid sreće,ne i istinsku sreću.Čak šta više,ljudi sa mnogo para više i ne znaju šta je sreća,sve gledaju kroz novac pa onda kad shvate da i njih drugi tako gledaju,ne znaju više dal ih neko uopšzte voli kao ljude ili je to sve zbog para,padaju u depresiju,odlaze u alkoholizam,narkomaniju i na kraju čak i u samoubistvo.Ima dosta takvih primera u svetu ,,poznatih i slavnih,,. Рапсоди, Ненад Р. and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 11 минута, Kratos рече Sreća je kao i ljubav,davanje.Srećan čovek nosi sreću u sebi i deli je sa drugim.Ona kao ljubav mora da ispolji,da izađe iz sebe ka drugom biću.Novac to ne može da pruži,može privid sreće,ne i istinsku sreću.Čak šta više,ljudi sa mnogo para više i ne znaju šta je sreća,sve gledaju kroz novac pa onda kad shvate da i njih drugi tako gledaju,ne znaju više dal ih neko uopšzte voli kao ljude ili je to sve zbog para,padaju u depresiju,odlaze u alkoholizam,narkomaniju i na kraju čak i u samoubistvo.Ima dosta takvih primera u svetu ,,poznatih i slavnih,,. Постају робови код новца. Да ли је срећа да ниси апсолутно сигуран нигде због новца. Ја им уопште не завидим, лепше је мени овако опуштеном, а имам колико ми је довољно. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 15 минута, Neša_ рече Ne bih rekao. Oni su u stalnoj trci za novcem, da bi zadržali svoj status ili ga čak podigli na još viši nivo. Ja imam potpuno suprotna saznanja: da je jaz sve veći, a ljudi pod stresom i sve zaduženiji. Tako se drže u zavisnosti. Nisi u pravu. Da je tako ne bi ogromne svote novca davali u humanitarne svrhe. Kako si dosao do takvih saznanja? Razmisli i sam, vecina stanovnika Kanade ima ajfone istu ili jednu generaciju starije od ajfona milijardera. Vecina ima i dobra i lepa, sigurna kola kao i milijarderi iako ovi drugi imaju skuplja ali dobra su i sluze svrsi i jedna i druga i jedni i drugi mogu sebi da priuste pristojno lecenje i pristup jako dobrim lekarima iako milijarderi mogu boljim ali vecina stvari koje su otkrivene u nauci pristupne su i obicnim ljudima itd itd. Evo najskoriji primer, odusevila sam se. Lekari u Torontu su zeni (obicnoj, nije cak ni milionerka a kamoli miljarderka) presadili pluca i eno je srecna sa porodicom. Da li mozes da verujes?! Zamisli, 6 dana je zivela bez pluca i slava Bogu sve se dobro zavrsilo. Verovatno ti zvuci nestvarno, ali po pitanju materijalnih dobara potrebnih za neki ugodan i normalan zivot, jaz izmedju milijardera i obicnih sljakera nikad nije bio manji. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Да, сасвим је уреду то што си написао, ја само наглашавам да треба бити опрезнији и боље размислити. Нико нигде, никог не чека раширених руку. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 Veliko je pitanje da li je skloniji korupciji onaj koji nema nista ili onaj koji je bogat. Ja recimo smatram da je siromastvo mnogo vece iskusenje od bogatstva. Zao mi je kad vidim da ljudi po difoltu smatraju da su bogati ljudi zli, pohlepni i nesrecni a to je tako daleko od istine... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 57 минута, florenntina рече Verovatno ti zvuci nestvarno, ali po pitanju materijalnih dobara potrebnih za neki ugodan i normalan zivot, jaz izmedju milijardera i obicnih sljakera nikad nije bio manji. Ех, али јахте, рибе и Малдиви... florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 26, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2017 пре 1 сат, Kratos рече You are not just hot as hell you are smart as bee Пре ће бити, мудра као голуб и безазлена као змија. пре 1 сат, Kratos рече Novac je neophodno sredstvo.Sreću čine male stvari i trenuci sa dragim i milim osobama. 1 hour ago, Neša_ рече Bez novca muškarac uglavnom ne može poći u susret sreći. Ово има философски призвук, али никакво значење. Ако можеш, појасни. 1 hour ago, Neša_ рече a upotreba pojedinih ima čak i destruktivno delovanje na čoveka. Npr. šminka, solarijum, mobilni telefon, svakakve igračke, raznorazni aparati... Као што су жене некада носиле корсете који су им деформисали ребра,а мушкарци перике. Постојале су и разноразне играчке, да ти не идем у детаље, и то све пре индусктријске револуције. Ти од свега што се нуди изабереш оно што ти одговара. Нису потребе свих људи исте. пре 2 часа, Neša_ рече Veliku cenu tehnološkog napretka plaćaju nerazvijene zemlje, a o životnoj sredini da i ne govorimo. Zato se neke proizvodne grane vraćaju zaboravljenim tradicionalnim načinima. Sve ima svoje granice, a ljudi su ih već prešli. Ravnoteža se teško ponovo uspostavlja. А шта су традиционални начини, ораћемо земљу коњем и плуговима? То за загађење је тачно, зато ће савремени приступи довести до смањења загађења. Пре нафтне кризе седамдесетих, људи су улудо трошили тај ресурс. После су смислили како да смање потрошњу, тиме и загађење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука