Jump to content

Расправе о бесмртности душе и о свесности душе након смрти

Препоручена порука

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Care, zivi organizmi jesu sacinjeni od materije!

Posto si ti toliko pametan zasto niste stvorili zivot nego vam propadose svi ti experimenti?Ne shvatas ti mico sta je zivot uopste i naravno da je Svemudri Gospod tajnu Zivota sakrio od ljudi jer ko zna sta biste radili ...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

.

Pa ako kazes da je materijalizam mrtav zasto onda objasnjavas pojave na taj nacin?

Mrtva je i bezlicna za razliku od zivih organizama.

Примјер са шољама није материјализам. Материјализам уопште не бенда какав ће психолошки ефекат изазвати врућина или хладноћа. Нити са материјалистичког аспекта постоје механизми који ће то објаснити. Материјализам је становниште да је материја у основи читавог свијета, и да је кретање материје у свијету детерминисано и према томе и предвидиво физичким законима. По материјализму, свијет, и све што је у њему понаша се као обична индустријска машина. Од њихања траве, кретања човјека, до обратања планета итд..Све ово је пало у воду. Материја није суштина свијета, већ енергија. Свемир није детерминисан јер је откривен хаос. Зато се уопште не може правити разлика између камена и човјека по питању тога од чега су саздани. Дијамант је чист угљеник рецимо, а и основни градивни елемент организама је гле парадокса угљеник. Међутим дијамант, и живи организми се разликују драстично. Дијамант је мртав, живи организми нису. Нису зато што имају одређен ниво свијести. Међу живим организмима човјек је једино биће које испоава и свијест и самосвијест. Свејстан је и себе и околине и у складу с тиме се и понаша. То га чини јединственим и невидим разлога да је ово нешто лоше, а нема никакве везе са материјализмом.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Posto si ti toliko pametan zasto niste stvorili zivot nego vam propadose svi ti experimenti?Ne shvatas ti mico sta je zivot uopste i naravno da je Svemudri Gospod tajnu Zivota sakrio od ljudi jer ko zna sta biste radili ...

To je uslov da bih bio u pravu da je zivi organizam sacinjen od materije? Treba da stvorim zivot? Znaci treba da stvorimo planetu ako tvedimo da je sastavljena od stena i lave? Dobar ti rezon nema sta.

Auuu pa sad su meni neke stvari jasnije u vezi tebe. Zato od tebe onolika povika na paradu. Frojd je ponekad ipak bio u pravu. :D

Подели на овим сајтовима

pa brate pricali smo o dusi a oni neuroni hormoni,topla solja,hladna solja.....

То је битно, јер за ове појаве некад људи нису знали. Ми нема разлога да их одбацујемо, а много нам говоре о природи и понашању човјека, а то има везе и са душом.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Примјер са шољама није материјализам. Материјализам уопште не бенда какав ће психолошки ефекат изазвати врућина или хладноћа. Нити са материјалистичког аспекта постоје механизми који ће то објаснити. Материјализам је становниште да је материја у основи читавог свијета, и да је кретање материје у свијету детерминисано и према томе и предвидиво физичким законима. По материјализму, свијет, и све што је у њему понаша се као обична индустријска машина. Од њихања траве, кретања човјека, до обратања планета итд..Све ово је пало у воду. Материја није суштина свијета, већ енергија. Свемир није детерминисан јер је откривен хаос. Зато се уопште не може правити разлика између камена и човјека по питању тога од чега су саздани. Дијамант је чист угљеник рецимо, а и основни градивни елемент организама је гле парадокса угљеник. Међутим дијамант, и живи организми се разликују драстично. Дијамант је мртав, живи организми нису. Нису зато што имају одређен ниво свијести. Међу живим организмима човјек је једино биће које испоава и свијест и самосвијест. Свејстан је и себе и околине и у складу с тиме се и понаша. То га чини јединственим и невидим разлога да је ово нешто лоше, а нема никакве везе са материјализмом.

Ali energija je bezlicna mi pricamo licnosti coveka pa i Bog koji je po meni sustina svega je licnost a neka bezlicna energija.

Sta je za tebe svest?Sta to znaci biti svestan?

To je uslov da bih bio u pravu da je zivi organizam sacinjen od materije? Treba da stvorim zivot? Znaci treba da stvorimo planetu ako tvedimo da je sastavljena od stena i lave? Dobar ti rezon nema sta.

Auuu pa sad su meni neke stvari jasnije u vezi tebe. Zato od tebe onolika povika na paradu. Frojd je ponekad ipak bio u pravu. :D

Ti si patoloski materijalista a sto se tice seksa mogao bi da ti drzim predavanje i ocigledan si dokaz Darvinove teorije samo si izgledao ostao na nivou primata

Подели на овим сајтовима

Ti si patoloski materijalista a sto se tice seksa mogao bi da ti drzim predavanje.

A ti si lazov. Evo i dokaza https://www.pouke.org/forum/topic/18275-da-li-je-dusa-besvesna-ili-svesna-nakon-smrti-tela/page__st__444#entry622230

Nemoj molim te. Ja sam strejt i te tvoje gej/bi teorije i iskustva me uopste ne zanimaju.

Подели на овим сајтовима

i ocigledan si dokaz Darvinove teorije samo si izgledao ostao na nivou primata

A ultramegagiga si smesan kad pokusavas duhovito da doskocis sagovorniku a nemas znanja, ni stila za to.

Vidi bato, svi ljudi spadaju u primate. Jer primati su u taksonomiji red(http://en.wikipedia....Order_(biology)) a ne vrsta. A ovakvi padovi sami po sebi tebe stavljaju na jedan stupanja daleko nizi od bilo kakve bioloske taksonomije.

Подели на овим сајтовима

A ultramegagiga si smesan kad pokusavas duhovito da doskocis sagovorniku a nemas znanja, ni stila za to.

Vidi bato, svi ljudi spadaju u primate. Jer primati su u taksonomiji red(http://en.wikipedia....Order_(biology)) a ne vrsta. A ovakvi padovi sami po sebi tebe stavljaju na jedan stupanja daleko nizi od bilo kakve bioloske taksonomije.

Ti si ocigledno medju primatima,to mi je bilo jasno od kad sam dosao ovde nego pokusavm da te izvucem iz tog copora da pocnes malo da razmisljas kao covek a ne kao majmun

Подели на овим сајтовима

Ti si ocigledno medju primatima,to mi je bilo jasno od kad sam dosao ovde nego pokusavm da te izvucem iz tog copora da pocnes malo da razmisljas kao covek a ne kao majmun

Pa i ti si nedokazani covece zato sto svi ljudi spadaju u red primeta.

A ja tebe svo vreme tvog boravka na forumu pokusavam da naucim da razmisljas uopste, jer nisi do sada pokazao nicim da posedujes moc zakljucivanja uopsteno, a posle cemo videti dokle ti doseze potencijal. Za sada ne znam jer ne razmisljas uospte ni ko majmun ni kao covek.

Подели на овим сајтовима

Ali energija je bezlicna mi pricamo licnosti coveka pa i Bog koji je po meni sustina svega je licnost a neka bezlicna energija.

Sta je za tebe svest?Sta to znaci biti svestan?

Немој ствари посматрати из редукционистичког угла. Редукционизам је био саставни дио материјализам и ту је материјализам био слијеп. То је као кад би узео точак из аута, и рекао, па шта ауто може да иде, види точак се само обрће и не може брже од 10 на сат да се котрља.

Кад би смо човјека посматрали на тај начин, онда би га могли само да посматрамо као скуп угљеника, фосфора, азота, кисеноника итд...Посматрај човјека холистички. Не од чега је човјек састављен, већ бивајући састављен, шта може да ради и како се понаша. То је битно. Гледати у дрво и викати, хеј гдје је шума, не ваља. Треба изађи на брдо и погледати на шуму, и рећи јој, како је лијепа и велика, са разноврсним дрвећем.

Свијест је начин како се реагује на подражај с вана и са каквим образцима понашања се узвраћа на подражај с вана, тј сигнале. Кад је у питању човјек, човјек је свјестан и околине, и самог себе, или просто "самосвјестан", и као такав уникатан. Узрок људске самосвијести је свакако, сам мозак, његова величина и начин функционисања заједно са комплетним тијелом, као и неуронска активност која се одвија у њему, јер само људи имају фронтални режањ доста велик, и испупчен према напријед.

Подели на овим сајтовима

Pa i ti si nedokazani covece zato sto svi ljudi spadaju u red primeta.

[/background][/size][/font][/color]

A ja tebe svo vreme tvog boravka na forumu pokusavam da naucim da razmisljas uopste, jer nisi do sada pokazao nicim da posedujes moc zakljucivanja uopsteno, a posle cemo videti dokle ti doseze potencijal. Za sada ne znam jer ne razmisljas uospte ni ko majmun ni kao covek.

Takvu moc zakljucivanja koju ti imas nemaju ni oni u lazi lazarevicu ali potrudicu se da te vratim u normalu ako mi Bog da snage za taj sizifov posao...

Подели на овим сајтовима

Аквилио, само једно онако можда мало бзвз питање. Да ли мислиш да је та твоја ектоплазма заправо сачињена од „тамне” супстанције (материје и енергије), или је нешто друго у питању?

darkmatterpie.jpg

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Takvu moc zakljucivanja koju ti imas nemaju ni oni u lazi lazarevicu ali potrudicu se da te vratim u normalu ako mi Bog da snage za taj sizifov posao...

Pa ta grupa nema sigurno a nazlost ima jos mnogih grupa ljudi u kojima si i ti koji takdoje imaju odsustvo opsteg koje poseduju ljudi prosecne inteligencije.

Ako me ti "vratis" u normalu to znaci da cu biti na nivou ovih sa tvog univerziteta levo od dragstora sa pivom u ruci a to je ipak neka hvala.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...