Jump to content

Снажна жена

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Веома често жена демонстрира мушкарцу своју снагу и слободу, дајући му до знања, да она о свему одлучује сама. Мушкарац, па и свo њено окружење виде у њој снажну жену.
Но њена унутрашња девојчица [„True Self“, „Child Within“  – унутрашње дете/дете у нама.] жуди за пажњом и бригом.
Ретко која жена ће са благодарношћу да прихвати речи мушкарца који ју је назвао снажном. Када то чује од партнера, жена може да падне духом. Зато што се у њој појачава осећање усамљености и незаштићености пред овим огромним и страшним светом. Зашто је то тако? Она је рачунала на подршку мушкарца, често и на нешто више: на то да сада уопште неће морати да решава никакве проблеме.
Жене жуде за мушкарцем, иза којега би се могле сакрити од света као иза каменог зида. И када се партнер понаша не онако, како се очекивало, многи се одлучују на 
развод: шта ће им неко ко се понаша као мало дете…
У очима клијенткиња често видим збуњеност, разочарење и питања: „Где су нестали снажни мушкарци?“, „Зар мушкарци у женама траже само брижну мајку?“, „Шта уопште происходи са односима у овом свету?“
Људи у савременом свету су заражени гордошћу. А горд човек… он не сме да буде слаб. Слабост се не прихвата, она се чак и презире од стране друштва.

Јасне границе улога мушкараца и жена данас се све више бришу. И у свет улази жена која се са једне стране стреми да буде снажна, самостална, независна и успешна, а с друге стране, страда од осећања одбачености и беспомоћности, који преплављују њену малену унутарњу девојчицу.
Жена демонстрира мушкарцу своју снагу и слободу, дајући му до знања, да она о свему одлучује сама. Но њено унутрашња девојчица жуди за пажњом и бригом.

silna-zena.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Клупко дечјих проблема

Нажалост, данас је честа појава да су женске линије породичног стабла изломљене конфликтима и унакаженим пројавама осећања: мајка не може ћерки да преда умеће да воли и прихвата себе и друге, зато што њу саму није волела нити прихватала њена мајка. И тај проблем се као црвена нит провлачи кроз многа и многа покољења.
Ћерка не прихвата своју мајку и зато не може да прихвати ни своју ћерку. А као разултат жене не прихватају и не схватају своју дубоку женственост, често се оне просто не могу пробити до ње.
Односи између мајке и сина се устројавају на мало другачији начин. Жени је лакше и једноставније да прихвата сина: у односу на њега код ње се не појављује та скривена завист и супарништво. Зато се на њега управља сва сила материнске љубави, а такође и нигде не нашавши излаз, стремљења к блискости и нереализована жеља да се о неком брине. И жене буквално преплављују синове својом суперзаштитом. И они одрастају инфантилни, навикли на подчињавање у породици. Осим тога, свесно или не, неретко маме не желе да отпусте од себе одрасле момке, чиме још више код њих успоравају формирање и реализацију мужевности, снаге, и умећа да носе одговорност за друге. Такви мушкарци често не могу да се брину, не само о жени и деци, него и о себи самима.
Девојчице које у детињству нису добиле толико потребну љубав, топлину, бригу, удаљују се од своје женствености и уче се да рачунају само на себе. Оне су принуђене да рано одрасту, губећи контакт са својим унутарњом девојчицом.
Наравно да на формирање карактера детета утиче и васпитање у непотпуној породици, живот само са мамом. Када је жена принуђена да прихвати улогу главе породице, испуњава  и женске и мушке функције, притом не добијајући уопште никакву подршку од мушкарца, она губи своју женственост и постаје жестока, ауторитетна, све контролише. Њена мекоћа, нежност, доброта и трпељивост одлазе у други план, а понекад и у трећи. Она је често принуђена да се буквално бори за преживљавање у друштву, решавајући све проблеме породице.
Пребивајући у таквој атмосфери, мушко дете навикава на снажну, независну маму, која свим управља и потом, да би саздао породицу, тражи за себе такве жене, с којима ће моћи да изгради тај модел односа, који је био присутан у његовој породици.
Девојчице узимају пример од маме и стреме се да постану као и оне: властне и одлучне. И у односима они реализују управо тај шаблон понашања – стреме да све контролишу и не умеју бити слабе. У исто време оне на такав начин желе да заштите од бола и страдања своје унутрашњу девојчицу.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Снажна жена. Прихватање слабости.

Да би вратили равнотежу у своје односе жене би требало да науче да прихватају своју слабост, постепено померајући се са главне позиције своје мушке пројаве. И то треба радити мудро: Не само да моле мушкарца за помоћ, него и да формирају такве услове, када ће мушкарац бити приморан да на себе узме решавање разних задатака.
Овде је важно ваше душевно стање и спремност да прихватате бригу другог, а не да то буде само просто изговарање прозби. Требате се научити да прихватате своју беспомоћност и незаштићеност.
imagesПослушајте на крају крајева своје унутрашње дете, окрените се к њему, поласкајте му и огрејте га. Њему је тако потребно ваша пажња и прихватање. Док не подарите подршку свом рањеном „ЈА“, ви ћете као и раније у свет да емитујете мушки начин понашања. И треба ли се онда чудити што партнери просто не виде неопходности да вам помажу?
Схватите да, ако свом мушкарцу изјавите да сте слаби и да имате потребу за подршком, а кроз неколико тренутака опет изнова почнете заповедничким гласом давати команде, ништа нећете моћи да измените. Овде је потребно трпљење и умеће чекања. Ако мушкарац није испунио то што је обећао, немојте сами то радити уместо њега. Дајте му до знања да ви очекујете обећано. Иначе ће мушкарац као и раније да беспосличи.
Ако вам се не свиђа, када вас партнер назива снажном женом, зауставите свој бег и „погледајте“ у очи своју незаштићену, малену, унутарњу девојчицу. Осетите зоне вашег душевног дискомфорта и напетости. Где је овде конфликт и унутрашње противречење? Научите се да постепено одмотавате то клупко напетости.
Истински успешних, самоуверених, снажних мушкараца нема много. И тешко да их ви можете привући у свој живот, зато што они неће дуго ни да трпе поред себе жестоку и жену од ауторитета. Они траже меке, женствене сапутнице.
Сила женске душе је огромна. Но та је сила – женска. О таквој партнерки мушкарац може да каже, да је она самоуверена и снажна, но он ће свеједно стремити да је подржи и укаже јој помоћ, мушку помоћ.

https://poznajsebe.wordpress.com/2017/01/13/snazna_zena/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Nikome ne treba neko ko se ponaša kao malo dete i traži da se zakloni iza supružnika 'od ovog strašnog sveta kao iza kamenog zida'.

A opet, svi imamo potrebu pred voljenim bićem da budemo ranjivi i slabi i da dobijemo podršku, nežnost i ljubav. Jedno nema veze sa drugim. Podrška kod kuće ne znači stalna zaštita od spoljnjeg sveta.

Samo dok ukapiram kakve veze bilo šta od ovog ima veze sa polom. 

Kome smeta da ga zovu snažnim, bez obzira na pol - zna li neko tu osobu? Ja ne.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2017. at 18:52, Paradoksologija рече

Expand  

баш сам чекала твој одговор....;) знала сам да ћеш реаговати....:D

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Moj osećaj je da duša nije ni muška ni ženska a ni dečija. Piše, da duša naša sve pamti, ne zaboravlja, i kajanje bude na rate, priča o pokajanju, utešna je. Čuh nedavno od jedne gospođe: - Znate, ostala sam rano bez roditelja. U roku od nedelju dana umrloii su oboje. Prvo mama zbog bolesti, a onda tata zbog tuge...I ništa ja, završila školu, zaposlila se, udala se, rodila decu, deca odrasla, imaju svoje porodice, uskoro unučad....i Sve tako izdržah ja, hrabra i uz podršku dragih...I odnedavno počnem da se sećam..groblja, onog dana kada sam ostala sasvim sama..sećam se živo, kao da se danas sve dešava,,sammo što to danas traje uvek..i zauvek. Nije određeno poimanjem vrmenskog sleda.

Mislim da nisam snažna žena. I to što sam sama mislim da je samo posledica jednog trenutka, jedne odluke koja je bila projekcija mojih zamišljaja na nekog drugog. Taj drugi je otac mog deteta, a ona, moja ćerka je toliko puna ljubavi, koliko ja ne mogu ni zamisliti da bih ikada mogla posedovati.  <Ako je moj pogrešni izbor bio takav, to je iz moje perspektive, jer nisam ostvarena kao nečija žena po sistemu, dok nas smrt ne razdvoji. Ali greh je pomisliti da je trebalo drugačije da se desi..Zbog moje Simonide..Onda nje ne bi bilo na ovom svetu..

Gospod pruža nama ono što možemo da izdržimo..ono što svedoćimo drugima...da svet nije ono što mišljasmo, nego ono što jeste...Jasam svoj život prihvatila..A vi?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  On 18. 1. 2017. at 19:06, Биљана 1234 рече

Jasam svoj život prihvatila..A vi?

Expand  

такође...нема друге....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:29, Neša_ рече

A što se onda kriju

Expand  

не крију се, већ ЖУДЕ за таквим мушкарцем иза кога би се могле сакрити...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 18. 1. 2017. at 18:23, JESSY рече

Жене жуде за мушкарцем, иза којега би се могле сакрити од света као иза каменог зида.

Expand  

На страну феминизам и све, али да ли се ви, жене форумске, стварно слажете с овим цитираним? И да ли су вама, мушкарцима форумским, привлачне овакве жене?

Мени нису. Волим женственост, али истовремено волим (ментално) јаке жене. Наравно, сви смо ми слаби и треба да будемо слободни да ту слабост искажемо и да имамо коме да побегнемо у загрљај у тренуцима слабости, али у чему је драж живљења са женом која се стално ”крије од света иза каменог зида”?  Зар није такво скривање знак некаквог психолошког проблема?

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:38, Juanito рече

Волим женственост, али истовремено волим (ментално) јаке жене.

Expand  

i ja....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:38, Juanito рече

Зар није такво скривање знак некаквог психолошког проблема?

Expand  

Јесте, исто као кад мушкарци траже мајку у жени.

Иначе тај појам "јака жена" ми је јако одбојан, шта значи то "јака жена", "јак мушкарац", постоје људи који се суоче са животом и живе га, онај ко има среће има и неког ко иде поред њега, распадају се и састављају заједно уз Божију помоћ...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:36, JESSY рече

не крију се, већ ЖУДЕ за таквим мушкарцем иза кога би се могле сакрити...

Expand  

Daj bre Jessy 7896634

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:50, Neša_ рече

Zašto za takvim muškarcem žude iz naručja muškaraca iza kojih se ni druge nisu uspele sakriti?

Očigledno da ta žudnja nije baš ubedljiva.

Expand  

Ja ne žudim :D, meni super rame uz rame.

Kako si ti inače?

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:50, Natasa. рече

Daj bre Jessy 7896634

Expand  

pa tako pise u tekstu....:smeh1:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 6. 2. 2017. at 21:49, Снежана рече

Иначе тај појам "јака жена" ми је јако одбојан, шта значи то "јака жена", "јак мушкарац", постоје људи који се суоче са животом и живе га, онај ко има среће има и неког ко иде поред њега, распадају се и састављају заједно уз Божију помоћ...

Expand  

Слажем се. Лоше сам се изразио. Не волим жене које уживају у својој слабости, мисле да тако треба (да је то некаква позитивна одлика сваке жене) и траже мушкарца да се сакрију иза њега. Ако има проблем, нека ми отворено каже и  да га онда заједно решавамо. И обрнуто, наравно. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...