Jump to content

Препоручена порука

Управо сада, Kratos рече

Pa?Imamo i vidljivu dušu Presvete u Njegovom naručju  dok telo spava smrtnim snom.

Da, kao što rekoh na početku pa ćeš ti ponovo u krug, vidi se iz aviona da je to duša.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da, kao što rekoh na početku pa ćeš ti ponovo u krug, vidi se iz aviona da je to duša.

Vidi se sa Alfa Kentauri sazvežđa.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Naravno. A gde beše Marijino telo?

S desne strane Hrista.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

A duša u naručju?

Sve duše svetih  su u naručju Božijem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Sve duše svetih  su u naručju Božijem.

I Marija ako može da bude sa desne strane Hrista može biti i u naručju njegovom ili ne? Dakle pitao si me koga drži Hristos u naručju a ja ti kažem Mariju. 

Skupljaj bre sličice fudbalera a ne da mi sada freskom vrtiš mozak.

Подели на овим сајтовима

А после тога разболе се син жени домаћици, и болест његова би врло тешка, тако да издахну. И она рече Илији: шта је теби до мене, човече Божији? Јеси ли дошао к мени да споменеш безакоње моје и да ми умориш сина? А он јој рече: дај ми сина својега. И узев га из наручја њезина однесе га у горњу клијет где он сеђаше, и положи га на постељу своју. Тада завапи ка Господу и рече: Господе Боже мој… нека се поврати у дете душа његова. И Господ услиши глас Илијин, те се поврати у дете душа његова, и оживе. А Илија узев дете снесе га из горње клијети у кућу, и даде га матери његовој, и рече Илија: види, жив је син твој. А жена рече Илији: сада знам да си човек Божији и да је реч Господња у твојим устима истина (1. Цар. 17; 17 – 24).

Neću više da pišem.Nek se jave teolozi.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Жика рече

Свети Јустин Мученик говори да је смртна.

5. "Дакле, ти философи о овим стварима ништа не знају, јер не могу да кажу шта је душа?" "Не изгледа ми тако." "И не треба рећи да је она бесмртна јер, ако је бесмртна, онда је, јасно, и нерођена?" "Нерођена је и бесмртна по онима који се називају платоничарима."

Procitao sam ovaj deo iz teksta, Razgovor sa Judejcem Trifonom ( 5.odeljak ).

Justin razgovara sa hriscaninim Trifinom. Justin u razgovoru nastupa sa strane filosofskih sistema ucenja stare Grcke. Dakle, sve sto Justin govori, prica iz pozicije PRE nego sto je primio hriscanstvo. Dakle, ovo je sasvim dovoljno , da se razume, da nije to njegovo misljenje kao hriscanina, nego filosofa i potpuno je svejedno, sta je mislio u tom trenutku.

Drugo. Moze se cak videti, da i u samom tekstu, Justin zatupa misljenje , da dusa JESTE besmrtna. Sto je i kogicno, jer je bio i platonicar po opredeljenju.

"Dakle, ti filosofi.....Trifon

Ne izgleda.....Justin

I ne treba reci.....Trifon

Nerodjena je i besmrtna po onima koji se nazivaju platonicarima.....Justin.

Dakle, ovako prica Justin, dok je bio filosof, a ne hriscanin.

Подели на овим сајтовима

Не знамо тачно шта ће бити са душом после смрти. Најважније је да верујемо у Васкрсење. Погрешно је што су приче о бесмртности душе засениле Васкрсење.

Постоји неколико ставова о томе шта ће бити са душом после смрти. Већина сматра да је бесмртна и свесна. Неки сматрају да умире као и тело. Постоји и став о Васкрсењу одмах након смрти. Мени је најближе учење о Васкрсењу након смрти. Сматрам да је душа смртна као и тело и да одмах наступа Васкрсење. Најбољи пример за то су јављања светитеља у телу подвижницима. Они су их додиривали или целивали. Како је то могуће ако нису васкрсли? Такође, добар је и пример разбојника на Крсту.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Не знамо тачно шта ће бити са душом после смрти. Најважније је да верујемо у Васкрсење. Погрешно је што су приче о бесмртности душе засениле Васкрсење.

Постоји неколико ставова о томе шта ће бити са душом после смрти. Већина сматра да је бесмртна и свесна. Неки сматрају да умире као и тело. Постоји и став о Васкрсењу одмах након смрти. Мени је најближе учење о Васкрсењу након смрти. Сматрам да је душа смртна као и тело и да одмах наступа Васкрсење. Најбољи пример за то су јављања светитеља у телу подвижницима. Они су их додиривали или целивали. Како је то могуће ако нису васкрсли? Такође, добар је и пример разбојника на Крсту.

Fantastično odmeren i prelep post za svaku pohvalu. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Procitao sam ovaj deo iz teksta, Razgovor sa Judejcem Trifonom ( 5.odeljak ).

Justin razgovara sa hriscaninim Trifinom. Justin u razgovoru nastupa sa strane filosofskih sistema ucenja stare Grcke. Dakle, sve sto Justin govori, prica iz pozicije PRE nego sto je primio hriscanstvo. Dakle, ovo je sasvim dovoljno , da se razume, da nije to njegovo misljenje kao hriscanina, nego filosofa i potpuno je svejedno, sta je mislio u tom trenutku.

Drugo. Moze se cak videti, da i u samom tekstu, Justin zatupa misljenje , da dusa JESTE besmrtna. Sto je i kogicno, jer je bio i platonicar po opredeljenju.

"Dakle, ti filosofi.....Trifon

Ne izgleda.....Justin

I ne treba reci.....Trifon

Nerodjena je i besmrtna po onima koji se nazivaju platonicarima.....Justin.

Dakle, ovako prica Justin, dok je bio filosof, a ne hriscanin.

Јустин објашњава да платоничари сматрају да је душа бесмртна и нерођена и да је то погрешан став. Јустин не мисли као они. Јасно се види у тексту.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жика рече

Најбољи пример за то су јављања светитеља у телу подвижницима.

Znači Sveti Vasilije Ostroški nije vaskrsao?I kod koga je to bemrtnost duše zasenilo Vaskrsenje?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Жика рече

Јустин објашњава да платоничари сматрају да је душа бесмртна и нерођена и да је то погрешан став. Јустин не мисли као они. Јасно се види у тексту.

Pa el Hristos onda bio platoničar s obzirom da i on priča isto?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Kratos рече

Znači Sveti Vasilije Ostroški nije vaskrsao?I kod koga je to bemrtnost duše zasenilo Vaskrsenje?

Читао сам да се Василије Острошки многима јављао у телу.

Код многих. Уопште не помињу Васкрсење.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...