Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 5 минута, Kratos рече Pa el Hristos onda bio platoničar s obzirom da i on priča isto? Да ли је Христос рекао да ће разбојникова душа бити у рају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 15 минута, Жика рече Јустин објашњава да платоничари сматрају да је душа бесмртна и нерођена и да је то погрешан став. Јустин не мисли као они. Јасно се види у тексту. Ah, kolega , da li mi citamo isti tekst ? Kaze Justin pri kraju razgovora: "Је ли то, "рекох", измакло Платону и Питагори?" - ти мудри људи беху за нас попут зида и тврђаве философије." I, kada se zavrsio razgovor, kaze : "Кад он то и много другога рече - о чему сада није тренутак да говорим - оде, подстакавши ме на истраживање тога. Више га не видех." Ne razumem, cemu totalno pogresno predstavljanje smisla razgovara Justina sa hriscaninim Trifunom ? Justin je filosof po opredeljenju i sa tih pozicija se suprostavlja Trifunu koji zastupa hriscanski stav . I, VSB jos kvotuje post,....a, nije ni procitao tekst ? Moze covek da pogresi, ali, treba da se ispravi ako nesto, slucajno previdi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 2 минута, Жика рече Читао сам да се Василије Острошки многима јављао у телу. U telu koje leži u Ostrogu il on to ima dva neka tela?Duša i jeste telesna u smislu da ima oblik,nije amorfna. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 2 минута, Жика рече Да ли је Христос рекао да ће разбојникова душа бити у рају? Jeste. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 6 минута, Жика рече Код многих. Уопште не помињу Васкрсење. Ovo ti je odlično zapažanje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече Ah, kolega , da li mi citamo isti tekst ? Kaze Justin pri kraju razgovora: "Је ли то, "рекох", измакло Платону и Питагори?" - ти мудри људи беху за нас попут зида и тврђаве философије." I, kada se zavrsio razgovor, kaze : "Кад он то и много другога рече - о чему сада није тренутак да говорим - оде, подстакавши ме на истраживање тога. Више га не видех." Ne razumem, cemu totalno pogresno predstavljanje smisla razgovara Justina sa hriscaninim Trifunom ? Justin je filosof po opredeljenju i sa tih pozicija se suprostvlja Trifunu koji zastupa hriscanski stav ? I, VSB jos kvotuje post,....a, nije ni procitao tekst ? Moze covek da pogresi, ali, treba da se ispravi ako nesto, skucajno previdi. Јустин је хришћанин, а Трифон Јудејац ако добро схватам. Зар не видиш да га Трифон наговара да се обреже. Не видим да је Трифон хришћанин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 11 минута, Kratos рече Jeste. Рекао је да ће разбојник бити са Њим у рају, а не његова душа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 12 минута, Kratos рече U telu koje leži u Ostrogu il on to ima dva neka tela?Duša i jeste telesna u smislu da ima oblik,nije amorfna. Мислим да има друго, духовно тело. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Жика рече Рекао је да ће разбојник бити са Њим у рају, а не његова душа. El Stefan Gospodu predao u ruke dušu ili telo?Šta kaže Hristos na Krstu Oče u ruke tvoje predajem.... Nije ni imao potrebe da posebno istakne tvoja duša će danas biti sa mnom u Raju.To se podrazumevalo. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 1 минут, Жика рече Мислим да има друго, духовно тело. Duša ili Vasilije? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 11 минута, Жика рече Јустин је хришћанин, а Трифон Јудејац ако добро схватам. Зар не видиш да га Трифон наговара да се обреже. Не видим да је Трифон хришћанин. Stvarno nema logike. Justin sam kaze, TOKOM razgovora , da su : " Је ли то, "рекох", измакло Платону и Питагори?" - ти мудри људи беху за нас попут зида и тврђаве философије." Platon i Pitagora su mu zvezde vodilje, a vi kazete, da je Justin hriscanin. Valjda je merodavno, ono sto on sam, kaze o sebi. Drugo, Trifon je Judejac po rodu. Kaze se : ""Зовем се Трифон и по обрезању сам Јеврејин..." Po verovanju je bio clan hriscanske grupe. "Нешто касније, шетајући пољем близу мора, Јустин је неочекивано наишао на старца који је био члан дотичне ( hriscanske ) заједнице." https://sr.wikipedia.org/wiki/Јустин_Филозоф Mislim, da je sve jasno i razumljivo. Tako da, ne stoji Vasa prica i tumacenje ovog razgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Stvarno nema logike. Justin sam kaze, TOKOM razgovora , da su : " Је ли то, "рекох", измакло Платону и Питагори?" - ти мудри људи беху за нас попут зида и тврђаве философије." Platon i Pitagora su mu zvezde vodilje, a vi kazete, da je Justin hriscanin. Valjda je merodavno, ono sto on sam, kaze o sebi. Drugo, Trifon je Judejac po rodu. Kaze se : ""Зовем се Трифон и по обрезању сам Јеврејин..." Po verovanju je bio clan hriscanske grupe. "Нешто касније, шетајући пољем близу мора, Јустин је неочекивано наишао на старца који је био члан дотичне ( hriscanske ) заједнице." https://sr.wikipedia.org/wiki/Јустин_Филозоф Mislim, da je sve jasno i razumljivo. Tako da, ne stoji Vasa prica i tumacenje ovog razgovara. Зар не видиш да Трифон не признаје Христа? Јасно се види. Ако, дакле, хоћеш да ме послушаш - јер те већ сматрам за пријатеља - најпре се обрежи, потом обрати пажњу на обичаје који се држе за Сабат, празнике и Божје младине и, једноставно, чини све што је написано у Закону, па ћеш, вероватно, задобити милост од Бога. А Христос, ако се и родио и негде постоји непознат је и нити сам себе зна нити какву моћ има, док Илија не дође, помаже Га и свима покаже. А ви, прихвативши криву вест, измислисте себи некаквога Христа и због њега сада несмотрено пропадате." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 18 минута, Kratos рече Duša ili Vasilije? Василије. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Žiko kako stojiš sa podpitanjima? Жика је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 42 минута, Жика рече Зар не видиш да Трифон не признаје Христа? Јасно се види. Ако, дакле, хоћеш да ме послушаш - јер те већ сматрам за пријатеља - најпре се обрежи, потом обрати пажњу на обичаје који се држе за Сабат, празнике и Божје младине и, једноставно, чини све што је написано у Закону, па ћеш, вероватно, задобити милост од Бога. А Христос, ако се и родио и негде постоји непознат је и нити сам себе зна нити какву моћ има, док Илија не дође, помаже Га и свима покаже. А ви, прихвативши криву вест, измислисте себи некаквога Христа и због њега сада несмотрено пропадате." Da, ipak je Trifon judejac po verovanju.Nisam citao tekst do kraja. Moja greska. Hvala na odgovoru. Кратос, Жика and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука