Jump to content

Моји форумски почеци

Оцени ову тему

Препоручена порука

Форумаши моји драги, ево једне теме која ми је пала на памет.

Треба да наведете кога сте првог уочили на форуму када сте дошли, на којој сте теми прво писали, да ли вам неко недостаје из тог времена, шта је форум променио у вашем животу итд.

Ево онога што се ја сећам.

Регистровао сам се на форум августа 2015, мада сам тек негде у октобру писао на некој теми. Тад сам се пријавио и на подфорум.  Тема на овом јавном делу је била везана за мушко-женске односе, тако нешто. Тада сам уочио @Ћириличар . Некако у то време се појавила и @Рапсоди . Да, у то време теме о мушко-женским односима су баш биле актуелне. Често је тада на форуму била и @DankaM . Нешто је нисам видео скоро. Да, дивни људи су овде. Без фолирања. Свашта може да се научи, и да се размене мишљења и да се насмеје. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

veoma lepa tema....:ok:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Драго ми је да ти се свиђа! :sunce:

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

ja sam se registrovala 1.2.2010....i to sasvim slucajno....tada sam trazila linkove za pravoslavne radio stanice....ovde je bio ZRU 1 i 2, koliko se secam.....

i tako je pocelo....nakon mnogih postova dobrodoslice, pocela sam prvo da citam i pratim teme, a posle duzeg vremena i da otvaram teme....bilo je tu raznih iskustava....

mislim da sam prvo zapazila Mozarta....njegovi postovi su mi bili najinteresantniji....pa onda Medu....prvi kontakt napravila sam sa predivnom Milevom (Zoricom - ako se jos uvek tako zove, msm, ako se u medjuvremenu nije zamonasila) :)

mnogo sam saznala i naucila....dobila utehu....upoznala jako dobre ljude....i tako... sad je on postao deo mene i prosto disem sa njim....:D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Учланио сам се 5 априла 2016. године. Постављао сам неке песме на теми Песнички покушаји форумаша и  прва особа која ми се обратила била је Рапсоди. Одмах затим Гоку ми је послао приватну поруку мислећи да сам неки професор теологије или неки протојереј и рекао је да му пуно допадају песме. Интересантно, да је Рапсоди у прве две поруке покушала да ме "најури" са теме, рекавши да требам на неку од бољих тема да постављам песме јер очигледно је да нису за ову тему. Тако је све почело... Данас када јој то причам само се смеје и одмахује руком. :sunce:

Подели на овим сајтовима

Dijana, Jessy , VSB i Mocart... osobe koje sam primijetila čim sam se registrovala.
Kordun me je dočekao kao krvnik, sada je brat moj. Valjda sam mu bila previše svilena i gorda. Shvatio je nakon nekog vremena da stvari drugačije stoje...i tako 0703_read

Подели на овим сајтовима

Moji forumski poceci su davne 2011. Odma' sam krenula s pametovanjem i pridikama, naravno, sijevnule su varnice i raspravice, s Medom, (on je najpamentniji, a to ne moze biti dvoje), Jurisom, Protagorasom (hehehhe), jedan bivsi ateista sadasnji vjernik, drugi bio i ost'o ateisticki trol, pa s Nesicem, Zosimom. Moram da priznam da su svi oni ostavili najjaci utisak na mene. :)) Primijetila sam i Akvilija, ali sam ga uglavnom izbjegavala, nisam imala srca za megdan s njim :D. Nedostaje mi Ivica S. i Solomon iz te stare ekipe, i duhoviti Mocart. I Zeljko.

U pocetku sam bila odusevljena, opcinjena, (zaljubljenost), pa onda razocarana svim i svacim (naravno, to ide s tim), pa se povukla, pa se vratila. Uvijek sam ga citala, i u periodu kad nisam pisala. Uvijek privrzena forumu. Dragi su mi ljudi ovdasnji, stari i novi. I ja sam stekla ovde prijatelje, podrsku i utjehu... Trudila sam se i da pruzim savjet i utjehu ako je bilo prilike...

Подели на овим сајтовима

Prvi mi je na moj prvi post odgovorio Mocart

To je, bez šale bio melem na dušu, jer mi je bilo teško

Taša,  Ivan Ilić, Aleksandar Radovanović....Biljana...to su bili pozitivni likovi iz tog perioda

Kasnije sam skontao Jessy i ostalo je history

Forum je pre tih nepunih 5 godina bio sasvim drugačije mesto

Nije ovo kritika na sadašnjost već nostalgia nostalgia...canaglia

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ако база Форума "не лаже" (а не лаже), на Форум сам дошао, тј. регистровао сам се 27. маја 2009. године... Још увек сам био у активној служби, а истовремено сам приводио крају ванредне студије на богословији, па су ми требале неке књиге, заправо скрипте за поједине испите, јер је због пословних и породичних обавеза времена било све мање, те ми је требала "сажвакана" литература за неке испите који су ми тада остали...

Иако зннам тма људи из цркве, занимљиво ни од кога од њих нисам чуо био у периоду пре нареченог датума за Поуке. Једноставно, "гуглао" сам (убијте ме ако могу да се сетим коју) скрипту из неког предмета и Маунтин Вју ме "пребацио" са првим линком из претраге на Поуке.

Видех и тада да је то дбро место, где "добро нам је овде бити", али просто, нисам могао да ускладим професионалне обавезе са "вишењем" на Форуму... Тада сам "поскидао" литературу која ми је била потребна, летимично прегледао теме на Форуму и то је то...

Е онда кад ме "пензинис`ло", вишак времена је кумовао тиме да се сетим Поука, те да дођем на њих...

Беше то лета 2012-ог. Мој први пост је био коментар на тему "Религиозност српских владара", коју је покренуо поп са форумским именом Јаков, где сам гледе Врдољаковог филма о Титу који је тада "ишао" на Хрватској телевизији, дао мишљење да следсетвено чињеницама датим у филму, а гледано кроз призму Канонског права, Јосип Броз је био заправо православац, јер се, како је Врдољак тврдио, Броз са Пелагијом Бјелоусовом (Жарковом мајком), венчао у Омску 1916. године. Пошто је то било још увек време Царске Русије, чији закони нису познавали институт тзв. "грађанског" брака, следствено тој информацији могао се донети закључак да је Броз пре Свете тајне брака, морао "постати" православан како би "верификовао" пред Богом своју брачну заједницу са будућом мајком, сада већ покојног Жарка Броза... (стицајем лудачких околности, на почетку војне каријере, непосредно када сам у оквиру нишког хелокоптерског пука добио премештај из Ниш у Лађевце, као што је обичај према сваком новопридошлом колеги, другари из краљевачке ескадриле су ми у року од два дана пронашли стан у Краљеву у којем нисам наравно никога познавао. Заправо собу, код једне баке. И први викенд у том стану који сам провео, протекао је у "истраживању" те подстанасрке собице, где сам у гардеробном ормару, на дну, пронашао "шкрињу" у којој је било на стотине фотографија. Злоупотребљавајући гостопримство газдаричинои, без да је питам, узео сам да гледам те слике. И када сам узео прву са гомиле, ФЛЕШ!!! "Моја" баба Каћа, покојна газдарицам Бог да је прости, на слици она и Тито на Бријунима пуше и пију кафу... Друга, трећа, пета, десет, слика. Све такве. И шта ћу, морах је питати одакле том пре тога се извињавајући што сам без питања узео да гледам слике. И она се насмеј и исприча како је њена кћерка Мира у средњој школи била заљубљена и забављала се са Жарковим сином Јосипом Јошком Брозом, који је управо у Краљеву живео у интернату и завршио Шумарску школу, јер га деда Тито "спремао", да са том квалификацијом буде запослен у Карађорђеву... И Мира се загледала у Јошку, после су родили Небојшу, практично Титовог праунука, а током једног лета је Небојша дошао да обиђе своју бабу у Краљево; дошао је са женом и сином, тако да сам видео и то бепче које је Титов чукунунук :)) )

Да се вратим на тему.

Након тог мог првог коментара на тему који је био 1. јуна 2012. године,

уследила је и прва тема коју сам "бојажљиво" отворио 11 дана касније, а тицала се заједничког пројекта Милорада Томанића и фотографа Павла Рака, односно књиге "Српска црква у рату и ратови у њој".

Као што можете и сами видети, тема се није баш "примила", јер не беше расположених да коментаришу наводе из тог дела (а боље, јер би нам неке ствари, мишљења сам, данас можда биле јасније)...

Како год. Први ексцес и претњу да ће да ћу бити банован, имао сам када сам улетео у клинч са "двоструким колегом", Александром Милојковим (војно лице и теолог), а везано за, знате већ ону опскурну службу у Контраобавештајној служби наше војске, познатијој као "Група 69". Миља Вујановић, светлосна формула и јоги летачи... Драган Чичић и високи дужносници злочиначке организације зване ЈУЛ. Нешто је Милојков тада скапирао да је моје писање провокација, али смо на ПП то убрзо решили..

И тако. Након неку годину је "дошао" улазак у уреднички тим. Прво зелени, сада црвени... И то је то :)

Подели на овим сајтовима

Е, да, на подфоруму ми је први пожелео добродошлицу брат Милан. Аватар му је био онај чувени хеликоптер. Ива је тада био колико се сећам изабран за једног од администратора. Џеси, Данче и Дијана су имале теме које сам јако волео. То се није променило. Тада су лепе теме поред осталих имали и Ива и Ниџојла, па ми је њихово одсуство стварало празнину у форуму. Некако пред крај 2015. појавила се она легендарна Драшкова тема Мало шале на рачун форумаша. 

Прва моја тема била је Вук на овцу своје право има. Успели смо мало да разгонетнемо неке дилеме у њој. 

To be continued... само док се сетим још нечега. :)

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Милан Ракић рече

Како год. Први ексцес и претњу да ће да ћу бити банован, имао сам када сам улетео у клинч са "двоструким колегом", Александром Милојковим (војно лице и теолог), а везано за, знате већ ону опскурну службу у Контраобавештајној служби наше војске, познатијој као "Група 69". Миља Вујановић, светлосна формула и јоги летачи... Драган Чичић и високи дужносници злочиначке организације зване ЈУЛ. Нешто је Милојков тада скапирао да је моје писање провокација, али смо на ПП то убрзо решили..

Моје слоновско памћење каже да ти је тада написао  Не буди безобразан!  

:)

Подели на овим сајтовима

Divna tema, hvala ti za nju, Bane. :ok: Kad budem imala malo vise vremena, sa zadovoljstvom cu pisati na njoj. :drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Моје слоновско памћење каже да ти је тада написао  Не буди безобразан!  

:)

Врло могуће. Дапаче, када призовем "меморију", баш ј етако било. Онда сам га ја на ПП питап-што тако? Он је дао неки "генерички" одоговр, ја сам насатвио да инсистирам, тим пре што као припоадник војске сам био доста упућен у неке неславне моменте наше слване војске... Решили смо брзо то. Али да је `тео да ме банује-ЈЕСТЕ :)))

Подели на овим сајтовима

haha joj bilo je davno 2010

Ne znam koga sam prvo primetio, eto možda NANU Mirodjiju.

Sveštenik Ivan Cvetković i Obi su mi pomagali oko teoloških tema, bio sma pravo duhovno dete tipa zrelosti ne više od 4 godine hahha.

Milojkov nije imao strpljenja te sam stavljen jedno vreme na odobravanje hahaaha.

Milan Nikolić me je ubijao sa trijadologijom i to toliko da nisam danima spavao, iščitavao sam posle toga dosta knjiga sa bogoslovskog fakulteta i sam Milan Rakić mi je posla neke skripte iz Patrologije.

Posle tih izleta prebacio sam se na razbibrigu sa divnim ljudima poput Ayle, Mocarta, Ogla, deki992, itd... stvarno nas je bilo puno i nećete verovati ali tu smo vežbali istinsku duhovnost, preplitali smo svoja znanja ponekad ih i prilagodjavali sa pravoslavnim nasledjima, ponekad rekli nešto sasvim svoje i neponovljivo, imali smo ljubav jedni za druge zaista zaista vam kažem .....

Okršaje koje sam imao su bili ponekad žestoki, prvi medju njima je bio grizli adams hahha ubijao me je sa svojim pogledom na kosovo i metohiju, te njegove stavove nijesam baš dobro razumevao. Inače sam bio dosta krut i štur u svojim stavovima, jedno veoma tvrdo i nefleksibilno izražavanje svojim misli..... Kasnije sam se sa svima po malo kačio što je dobro jer tako u suštini porodice i žive no srećom radost nam je bila važnija od sujete, pa smo svi zajedno nastavili da se družimo :)

Nedostaju mi svi. A vi koji ste ovde vi ste i dalje moja najbliža porodica.

O sadašnjosti ne bi da pišem mnogo znate je već. :) love u all

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

haha joj bilo je davno 2010

Ne znam koga sam prvo primetio, eto možda NANU Mirodjiju.

Sveštenik Ivan Cvetković i Obi su mi pomagali oko teoloških tema, bio sma pravo duhovno dete tipa zrelosti ne više od 4 godine hahha.

Milojkov nije imao strpljenja te sam stavljen jedno vreme na odobravanje hahaaha.

Milan Nikolić me je ubijao sa trijadologijom i to toliko da nisam danima spavao, iščitavao sam posle toga dosta knjiga sa bogoslovskog fakulteta i sam Milan Rakić mi je posla neke skripte iz Patrologije.

Posle tih izleta prebacio sam se na razbibrigu sa divnim ljudima poput Ayle, Mocarta, Ogla, deki992, itd... stvarno nas je bilo puno i nećete verovati ali tu smo vežbali istinsku duhovnost, preplitali smo svoja znanja ponekad ih i prilagodjavali sa pravoslavnim nasledjima, ponekad rekli nešto sasvim svoje i neponovljivo, imali smo ljubav jedni za druge zaista zaista vam kažem .....

Okršaje koje sam imao su bili ponekad žestoki, prvi medju njima je bio grizli adams hahha ubijao me je sa svojim pogledom na kosovo i metohiju, te njegove stavove nijesam baš dobro razumevao. Inače sam bio dosta krut i štur u svojim stavovima, jedno veoma tvrdo i nefleksibilno izražavanje svojim misli..... Kasnije sam se sa svima po malo kačio što je dobro jer tako u suštini porodice i žive no srećom radost nam je bila važnija od sujete, pa smo svi zajedno nastavili da se družimo :)

Nedostaju mi svi. A vi koji ste ovde vi ste i dalje moja najbliža porodica.

O sadašnjosti ne bi da pišem mnogo znate je već. :) love u all

И не треба заборавити наше упознавање, када кажем наше, не мислим само на тебе и мене, на ЖРУ Сабору у Умачрима... тада смо се баш оно упознали и те везе, без обзира на дисонанцу по многим питањима-не бледе...

Беше тад поп Иван и попадија, наш домаћин, свештеник из Умчара и попадија му, који је неактиван нажалост на Форуму. Па Драле, Данијела, Бокиша, Гоци, Милан николић, Деки са Аљаске, Иван, пмози ми брате ко је још био. Убиј ме, плава она девојка не могу се сетити мена, па професорка Јелина, па колега теолог Недић са својом женом рускињом, па ко је још био помагај... :))) Баш беше лепо...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...