Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Ivan Marković рече

Da daš ime Jevađelja, broj knjige i stiha i postaviš link da mogu da proverim ovo što si napisao.:D

A to.Pa evo :

Reče mu Isus: Ti kaza. Ali ja vam kažem: odsele ćete videti Sina čovečijeg gde sedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskim. (Matej 26:64)

A ovaj prvi što sam naveo:

A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim. (Marko 14:62)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Heraklit рече

A to.Pa evo :

Reče mu Isus: Ti kaza. Ali ja vam kažem: odsele ćete videti Sina čovečijeg gde sedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskim. (Matej 26:64)

A ovaj prvi što sam naveo:

A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim. (Marko 14:62)

Ko kaže da on ovde misli na Oca (a i da misli, može biti metonimija ili neka druga stilska figura, recimo metafora).?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ocu. Ali se čestonađe i meni s desne strane kad Ga ručkam (pre nego priđem putiru).:D

E sad...:smeh1: U svakom slučaju sila je jedan od opisa Boga u Bibliji,sila,oganj,ljubav,svetlost.I za Carstvo Nebesko se kaže da je sila i slava...kakav Car takvo i Carstvo.;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Heraklit рече

E sad...:smeh1: U svakom slučaju sila je jedan od opisa Boga u Bibliji,sila,oganj,ljubav,svetlost.I za Carstvo Nebesko se kaže da je sila i slava...kakav Car takvo i Carstvo.;)

Друже, упао си у руке Ивана Инквизитора Марковића!:))

Подели на овим сајтовима

Иако гр динамис није беспоговорно "сила", него је изворно била потенција/лност, нешто што је могуће за остварење и оно што се у акту врши у енергији, ипак је Хераклит овде близак истини. Означава моћ, ауторитет, силу у наших аутора, а у једном Лидском натпису је "велики Небески Човек велика сила (динамис) бесмртнога Бога".  

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Лидском натпису је "велики Небески Човек велика сила (динамис) бесмртнога Бога".  

Јел то натпис из Лидије на грчком или пак на лидијском (анадолском) језику. Било би ми занимљиво да окачиш ако си у могућности.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Ја не знам, јер је још у слободном лету...:)) Да је облетео земљу са спејс шатлом, не би идиот веровао својим очима. Ни кад би га неко инсталирао на месец па да гледа земљу. Онда би замишљао да само није четвороугаона, него је као тањир:))

Samo se ti avvo smej! Kako aviJon leti 'pravo' i preleće 'vremenske zone' (što je izmišljotina masonska), a nikada ne kasni?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Samo se ti avvo smej! Kako aviJon leti 'pravo' i preleće 'vremenske zone' (što je izmišljotina masonska), a niokada ne kasni?

Ти преваранту што стално спушташ авијон да не би одлетео у свемир, односно ударио у зид, да ћутиш!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Јел то натпис из Лидије на грчком или пак на лидијском (анадолском) језику. Било би ми занимљиво да окачиш ако си у могућности.

Брате, на гр. 

Autore: Keil, Josef Visualizza persona
Titolo: 2.: Bericht nber eine zweite Reise in Lydien / von Josef Keil und Anton von Premerstein Visualizza cluster
Pubblicazione: [Wien] : [Alfred Hölder], [1914]
Descrizione fisica: 161 p., 1 tav. f.t. ; 31 cm
Persona (resp. second.): Premerstein, Anton von <1869-1935>
Titolo autorizzato:

2.: Bericht nber eine zweite Reise in Lydien  Visualizza cluster

str. 110 мегали динамис ту атханату тхеу... мрзи ме да чукам на гр... А почетак је: Постоји један Бог на небесима - и оно даље што наведох... 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Ти преваранту што стално спушташ авијон да не би одлетео у свемир, односно ударио у зид, да ћутиш!12:smeha:

Колико год га снижавао, у сразу са ентелехијским принципом нашег ПреЦедника, тежи ка горе!

Подели на овим сајтовима

Бог није СИЛА? Откад то? ,,Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Свевишњега осениће те" (Лк 1, 35). У овом стиху Свети Дух и сила су поистовећени. Бог је највиша СИЛА од које већа не може да се замисли, и од које већа не постоји, вечна и неусловљена, тиме и непроменљива (немења се, стога - апсолутна), која је створила оно што има почетак (условљено и променљиво), СИЛА коју смо кроз Христа спознали да је СИЛА која исходи од Оца тј. као ЉУБАВ Оца према Сину (у том смислу - од Оца и Сина). 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Благовесник рече

Бог није СИЛА? Откад то? ,,Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Свевишњега осениће те" (Лк 1, 35). У овом стиху Свети Дух и сила су поистовећени. Бог је највиша СИЛА од које већа не може да се замисли, и од које већа не постоји, вечна и неусловљена, тиме и непроменљива (немења се, стога - апсолутна), која је створила оно што има почетак (условљено и променљиво), СИЛА коју смо кроз Христа спознали да је СИЛА која исходи од Оца тј. као ЉУБАВ Оца према Сину (у том смислу - од Оца и Сина). 

@Ivan Marković Ево ти га нови филиоквиста!:)) Каштигај га, мени неће веровати!:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...