Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Рапсоди рече

Онда читајте мало више св.Николаја да упростите писање да вас сви разумеју.:D

Када сам вам наводио Николаја или Јустина, уредно сте их одбацивали. Зато немој да ми се кунеш у њих. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Напокон хах! Забринуо сам се био за твоје здравље!:))

Приметио сам био код тебе, Боксита и сличних да заступате вулгарни материјализам, где је материја нешто неживо. Писмо вели да није. Не постоји абиогенеза као таква, јер не постоји нежива материја. Постоји материја која је организована у различитим структурама, а сложеније су животињер, које су од исте те материје. Кроз заповест Божију, материја се организује у сложене живе организме. Зато она пушта из себе жива бића. И то ти је еволуција. Никакав Бог није створио директно лава Симбу пре 6000 година. Тада ови лафови нису постојали. Дакле, кроз исту заповест земља наставља да производи жива бића која се другачије структуришу. Тако имаш еволуцију у Библији, јер ни на коју фору из неживог може да настане живо, као што ни ни из чега не настаје нешто. То су ти још елејци лепо објаснили. 

Ти и твоји компањони замишљате да је стварање живих бића натприродни процес. Није. Бог је створио овај свет као живи и дао му законе по којима ће се развијати. Зато еволуција никако не може да буде нешто што би било безбожно. Куцамо сада на компјутеру, а то значи да смо еволуирили у односу на средњовековног човека. Он би помислио да је овај екран ђаво и да је немогуже да 2 попа на оволикој даљини се одмах чују и виде. То је акумулација научног знања које се организовало у средствима за комуникацију. Некада човек није знао за писмо. Из науке знамо да је оно настало око 3.500 пре Хр. Већ појава кодекса је била еволуција у односу на ротоле. Наравно, кодекси нису нова врста у односу на ролне, него су другачије сечени, али електронски запис је друга врста у односу на текст записан на стени, зиду, дрвету, хартији... Иако садржи мисли, нова је врста. 

Тако ти и палеонтологија говори да модерни лав није створен пре 6000 година, нити су лавови били створени на почетку стварања. Некада није било лавова, али је било тираносауруса. И одакле су настали лавови? Пали су са неба? И зашто се стари лавови физички разликују од модерног лава? Стари (Panthera leo spelaea) су нестали.   

Uf, ne mogu da pohvatam bas sve na pocetku, jel' materija neziva ili ziva ?

Abiogeneza je od nezive materije, kakvu sad zivu materiju ( ...jer ne postoji neziva materija kod abiogeneze, kako kazes ) imamo kod same abiogeneze ? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

Књига је у домену апологетике . Још је ниси прочитао, штета, отац Оливер је отворен за сугестије, питања, итд. Мени је најзанимљивија подела односно класификација атеиста, као и порекло и узроци атеизма. :)

Inicijalno si me zainteresovala ali sam posle ove dve pričice izgubio svo interesovanje... za takvo štivo mogu da pitam bilo koju bakicu ispred Crkve: "Staramajko, de mi ispripovedaj neke priče o ateistima koje si negde nekad čula"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Када сам вам наводио Николаја или Јустина, уредно сте их одбацивали. Зато немој да ми се кунеш у њих. 

Стварно се не сећем у ком сам их посту одбацила. Но праштајте, сутра почиње пост, па да се измирим са вама са Авокадом и осталима.Ја авам праштам и Авокаду праштам што је атеиста....:smeh1:

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Inicijalno si me zainteresovala ali sam posle ove dve pričice izgubio svo interesovanje... za takvo štivo mogu da pitam bilo koju bakicu ispred Crkve: "Staramajko, de mi ispripovedaj neke priče o ateistima koje si negde nekad čula"...

Додирни ми колена, то бих баш волела...:))

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Пише св.вл.Николај у посланици хришћанској омладини Европе 1939. г. говорећи о Дарвину, Ничеу и Марксу као 3 авети цивилизације од којих је Дарвин највећа јер је он отац два близанца који се не подносе-Ничеа и Маркса. Обе звери јуре да прогутају Јагње Божије, то им је заједничко-то смо и имали на примеру нацизма и комунизма.

Дарвин је, каже св.вл.Николај, замислио свет у коме "постоје све могуће силе и фактори изузев Бога, духа и морала". Итд итд., ово су све познате чињенице, ако неко није био пажљив на часовима нека пита у приватној поруци да се не понављамо овде.

Св.ава Јустин( е то је прави ава за разлику од којекаквих!) је заједно са проф. Велимиром хаџи Арсићем написао књигу Тајне вере и живота која је једна пријемчива догматика-апологетика за почетнике. У истој се износи проблематика дарвинизма, наравно у потпуности критична и супротстављена истоме као што је и логично. Јако симпатична и препоручљива књига коју су многи пропустили и сад је тешко објаснити им неке основне ствари.

Tajne-vere-i-zivota_slika_O_18393745.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Само ти наводи  воду на своју воденицу, у томе си прилично успешан .  Зар те не интересује ништа о пореклу и узроцима атеизма као и о класификацији атеиста. И зар те не интересује којој грани припадаш .

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Стварно се не сећем у ком сам их посту одбацила. Но праштајте, сутра почиње пост, па да се измирим са вама са Авокадом и осталима.Ја авам праштам и Авокаду праштам што је атеиста....:smeh1:

Нема шта да прашташ. На темама о васкрсењу и еклисиологији сте одбацивали ове. Рецимо, кад Николај пише да човек васкрсава у телу чим умре. То ти никад нећеш прихватити. Дискурсе Јустинове о вечној Цркви такође... 

Не треба мени никакво упрподобљавање са ваше стране, него да будете одговорни хришћани, да живите хришћанство, а не да се надате да ћете некако улетети у Рај. Не треба да губите време, јер живот овде почиње.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Напокон хах! Забринуо сам се био за твоје здравље!:))

Приметио сам био код тебе, Боксита и сличних да заступате вулгарни материјализам, где је материја нешто неживо. Писмо вели да није. Не постоји абиогенеза као таква, јер не постоји нежива материја. Постоји материја која је организована у различитим структурама, а сложеније су животињер, које су од исте те материје. Кроз заповест Божију, материја се организује у сложене живе организме. Зато она пушта из себе жива бића. И то ти је еволуција. Никакав Бог није створио директно лава Симбу пре 6000 година. Тада ови лафови нису постојали. Дакле, кроз исту заповест земља наставља да производи жива бића која се другачије структуришу. Тако имаш еволуцију у Библији, јер ни на коју фору из неживог може да настане живо, као што ни ни из чега не настаје нешто. То су ти још елејци лепо објаснили. 

Ти и твоји компањони замишљате да је стварање живих бића натприродни процес. Није. Бог је створио овај свет као живи и дао му законе по којима ће се развијати. Зато еволуција никако не може да буде нешто што би било безбожно. Куцамо сада на компјутеру, а то значи да смо еволуирили у односу на средњовековног човека. Он би помислио да је овај екран ђаво и да је немогуже да 2 попа на оволикој даљини се одмах чују и виде. То је акумулација научног знања које се организовало у средствима за комуникацију. Некада човек није знао за писмо. Из науке знамо да је оно настало око 3.500 пре Хр. Већ појава кодекса је била еволуција у односу на ротоле. Наравно, кодекси нису нова врста у односу на ролне, него су другачије сечени, али електронски запис је друга врста у односу на текст записан на стени, зиду, дрвету, хартији... Иако садржи мисли, нова је врста. 

Тако ти и палеонтологија говори да модерни лав није створен пре 6000 година, нити су лавови били створени на почетку стварања. Некада није било лавова, али је било тираносауруса. И одакле су настали лавови? Пали су са неба? И зашто се стари лавови физички разликују од модерног лава? Стари (Panthera leo spelaea) су нестали.   

Чиста лаж, овде би требало доста писати, а ја немам времена да се бакћем. Нема везе ни са чиме.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

jel' materija neziva ili ziva ?

Лепо сам ти рекао на основу Писма: Жива је јер не би могла из себе да пусти жива бића да није жива. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

Чиста лаж, овде би требало доста писати, а ја немам времена да се бакћем. Нема везе ни са чиме.

Знам, Писма лажу, а ти уместо да си проучавао Писма, јер она говоре о Христу, ти си се бавио будалаштинама Јелене Вајт. И ово све је за тебе новина, јер Библију не читаш. Терзин-сан и МП ти је тумаче. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Рецимо, кад Николај пише да човек васкрсава у телу чим умре

Само ме подсетите у ком то делу св.Николај пише да поново прочитам.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Heraklit рече

.I ovde je tema biblijsko stvaranje a ne darvinistička bajka o svetoj slučajnosti.Otvorite neku svoju temu pa tamo pišite pa nek čita ko hoće.

И ја бих, али многи касне са капирањем и то дебело.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

jel' materija neziva ili ziva ?

Лепо сам ти рекао на основу Писма: Жива је јер не би могла из себе да пусти жива бића да није жива

Materija je ziva ? 

Ali, onda ispada kao neki zivotodavac, jer je ziva i moze da daje ziva bica.

Mislim, kako (bre) ziva,u kom smislu. Pa, i kod abiogeneze se govori o nezivoj materiji, to je fakticko stanje, prirodno. 

Подели на овим сајтовима

Знам, Писма лажу, а ти уместо да си проучавао Писма, јер она говоре о Христу, ти си се бавио будалаштинама Јелене Вајт. И ово све је за тебе новина, јер Библију не читаш. Терзин-сан и МП ти је тумаче. 

А ово још већа лаж. Наравно, очекивана.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...