Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Није ме мрзело да прегледам почетак. Не занимам ме посебно став Терзина већ сам овај почетни део прегледао да чујем и видим о чему он то говори. Може ли ми неко коме је ова тематика блиска (о генима) објаснити укратко да ли ово о чемо говори Терзин (од 17:50 до 32:05 мин) стоји у науци или не и зашто?

Није ми блиско без обзира што нешто од раније знам али би ми било фасцинантно да је закључак такав (или бар врло сличан) каквим га износи Терзин.

Едит: брате како ви пеглате ову тему :unbelieveble: ... 611 страница, па не би их прочитао никада

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, ИгорМ рече

Није ме мрзело да прегледам почетак. Не занимам ме посебно став Терзина већ сам овај почетни део прегледао да чујем и видим о чему он то говори. Може ли ми неко коме је ова тематика блиска (о генима) објаснити укратко да ли ово о чемо говори Терзин (од 17:50 до 32:05 мин) стоји у науци или не и зашто?

Odgledao sam samo taj deo koji te interesuje. Odgovoriću ti svakako samo bih voleo da mi pre toga ti napišeš kako si ti to razumeo...

Pitam zato što mislim da je Terzin na jedan veoma vešt način pričao tako da ono što kaže bude manje-više tačno ali da nedovoljno upućeni slušaoci steknu potpuno pogrešan utisak... dakle, reci slobodno, ne možeš da pogrešiš, jer interesuje me samo kako si ga ti razumeo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

Pitam zato što mislim da je Terzin na jedan veoma vešt način pričao tako da ono što kaže bude manje-više tačno ali da nedovoljno upućeni slušaoci steknu potpuno pogrešan utisak... dakle, reci slobodno, ne možeš da pogrešiš, jer interesuje me samo kako si ga ti razumeo...

Управо тако, да би се можда могао стећи погрешан утисак па би ми значило да чујем још нечије мишљење ... као што сам рекао због недовољног познавања материје делује ми као да зна о чему говори. А са друге стране опет говори о молекуларној анализи генетичара... Ок  нема извора и сада овде може да ми прича бајке ("они") :) али контам да од неких извора вуче податке па би и то било исто упитно колико су валидни.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ИгорМ рече

Управо тако, да би се можда могао стећи погрешан утисак па би ми значило да чујем још нечије мишљење ... као што сам рекао због недовољног познавања материје делује ми као да зна о чему говори. А са друге стране опет говори о молекуларној анализи генетичара... Ок  нема извора и сада овде може да ми прича бајке ("они") :) али контам да од неких извора вуче податке па би и то било исто упитно колико су валидни.

Priča tako kao da su molekularni biolozi utvrdili da svi potičemo od jednog muškarca i jedne žene, para koji je u jednom trenutku činio sve ljude na zemlji. To ne kaže direktno, već samo implicira. Direktno kaže da je to neočekivano za evoluciju, jer evoluira populacija.

Zapravo tzv. Y-hromozomski Adam je poslednji zajednički predak (po očevoj liniji) svih ljudi koji su danas živi, i kao takav, naravno da postoji samo jedan. Kao takav, to nije jedan čovek koji je apsolutno fiksiran. Npr. ako bi se sutra desila neka katastrofa koju bi od celog čovečanstva preživeli ti, tvoj rođeni brat, sestra od strica i rođak sa kojim imaš zajedničkog čukundedu, tvoj čukundeda bi bio "Y-hromozomski Adam". Ako bi posle toga tvoj rođak umro, tvoj deda bi postao "Y-hromozomski Adam" (poslednji zajednički predak (po očevoj liniji) svih ljudi koji su danas živi), a ako bi umrla i sestra od strica, pa ste preživeli samo ti i tvoj brat, tvoj otac bi postao "Y-hromozomski Adam". Isto tako samo u drugom smeru, sutra možemo da sekvenciramo DNK nekog plemena u Africi i da rezultat (novo-otkrivena drevna drugačija verzija ovog gena) pomeri vreme u kojem se procenjuje da je Y-hromozomski Adam živeo za X desetina hiljada godina ranije (tj. za mnogo generacija pre onog Y-hrom. Adama za kojeg smo pre toga mislili da je taj), što se već i desilo 2013. godine (LINK).

Iz dosadašnjeg objašnjenja verovatno kapiraš još jednu stvar koju je u svojoj priči mr Tomislav vešto prikrio iako nije eksplicitno rekao ništa o tome: Y-hromozomski Adam po tvrdnjama naučnika (koji su i definisali taj pojam i koji se time bave) nije jedini muškarac koji je bio živ u to vreme.

Sve ovo važi i za tzv. mitohondrijsku Evu. Inače, Y-hromozomski Adam i tzv. mitohondrijska Eva nisu živeli u isto vreme (po sadašnjim procenama).

Takođe, mr Tomislav je samo ukratko prokomentarisao kako su naučnici naravno dodali tu milione godina. Naučnici procenjuju vreme kada je Y-hromozomski Adam živeo (pre oko 200k-300k godina) uzevši u obzir neki prosečan broj mutacija koje se dese u jednoj generaciji ili 100 generacija... ako pokušaš to da sabiješ u par hiljada godina koliko mr Tomislav veruje da je prošlo od Adama, dobijaš broj mutacija po generaciji koji je prosto nerealan i koji bismo veoma lako mogli da primetimo u današnjim generacijama kada bismo toliko brzo mutirali.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Avocado рече

Npr. ako bi se sutra desila neka katastrofa koju bi od celog čovečanstva preživeli ti, tvoj rođeni brat, sestra od strica i rođak sa kojim imaš zajedničkog čukundedu, tvoj čukundeda bi bio "Y-hromozomski Adam". Ako bi posle toga tvoj rođak umro, tvoj deda bi postao "Y-hromozomski Adam" (poslednji zajednički predak (po očevoj liniji) svih ljudi koji su danas živi), a ako bi umrla i sestra od strica, pa ste preživeli samo ti i tvoj brat, tvoj otac bi postao "Y-hromozomski Adam". 

Ne znam sto ubacih sestru u primer... kasno je... racunaj brata od strica umesto nje... 

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Avocado рече

mutirali

Mutacije su uvek negativne i nista novo ne donose, ne moze od nezivog zivo, sav zivi svet je dizajniran "po vrstama svojim", zemlja je tepsija, vakcine su otrov, kokakola ima cedjene fetuse, Kjubrik je rezirao sletanje na mesec, kemtrejlsi su nervni otrovi, dzinovi su ziveli na zemlji pre nekoliko tisucleca, stari su cepali rakiju do svojih kasnih devetstotih i nije im bilo nista, a danas mladi samo bulje u svoje mobilne telefone i niko ne igra klikera.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, drvce рече

Mutacije su uvek negativne i nista novo ne donose, ne moze od nezivog zivo, sav zivi svet je dizajniran "po vrstama svojim", zemlja je tepsija, vakcine su otrov, kokakola ima cedjene fetuse, Kjubrik je rezirao sletanje na mesec, kemtrejlsi su nervni otrovi, dzinovi su ziveli na zemlji pre nekoliko tisucleca, stari su cepali rakiju do svojih kasnih devetstotih i nije im bilo nista, a danas mladi samo bulje u svoje mobilne telefone i niko ne igra klikera.

За земљу, кемтрејлсе, ракију и кликере ниси у праву. За кока колу и месец не знам, али више звучи као трула теорија завере. Остало ти је ок.

Подели на овим сајтовима

Дакле, по вама, вашем веровању, вашој вери, да ли је обо било након пада, након првог греха

или нема везе ни са падом анђела ни човека (што се по некима није ни десило, ни прародитљски, ни исконски грех палих анђела створених од светлости), већ је ово од Бога овако по почетка?

Дакле, још јасније, по вашој вери - грех или Бог?

human.jpg

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ma jok, Bog je stvorio dzinovske orlove sa predatorskim kandzama i kljunovima da po Basti jure odbegle dzinovske papaje.

Подели на овим сајтовима

Да ли је "по вашем веровању" Бог створио змију која је преварила Еву? Или је њу створио грех пре или после пада?

пре 14 минута, Благовесник рече

Дакле, још јасније, по вашој вери - грех или Бог?

:0426_feel:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Ma jok, Bog je stvorio dzinovske orlove sa predatorskim kandzama i kljunovima da po Basti jure odbegle dzinovske papaje.

Мени џиновски слепи мишеви поједоше папају!!

Па ти види шта ћеш с тим!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

:0426_feel:

Ниси одговорио на постљављено питање!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

"Змија" која прича? Симбол је "мудрости" која одваја човека од Бога, представља палог анђела Сатану,

који је након пада с Трећег неба на земљу остављен да се покаје, али навевши и човека на грех, утврдио се у злу.

Хајде сад ти (и остали) лепо нама одговор  на питање. Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...