Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 14 минута, Avocado рече

Loše ti je umovanje, nemoj da te Blagovesnik navodi na gluposti... formulisao si kao da ovo drugo zavisi od ovog prvog (ako... onda)... a to je sasvim očigledno netačno... ne samo Bog, nego štagod može da postoji ili ne postoji i to ne zavisi ni najmanje od nečijih želja...

Сад ћу још да закомпликујем ствар. :))

Бог и постоји и не постоји, и не постоји и постоји. То јест за Бога не важи ни категорија "постоји". Бог јесте!

:)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Јанко рече

Плашио се да му Кићу не дофати маца...

12:smeha:

Ти ниси нормалан!

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Ти ниси нормалан!

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Ја или аутор оригинала? :stadaradim:

Си прочит'о?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јанко рече

Зашто не макар Мића?!?

A zašto ne Stojko? Šta svi imaju protiv tog imena?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Ја или аутор оригинала? :stadaradim:

Си прочит'о?

Море чекај да се пресаберем. :))

Ти ниси нормалан у оном "луд си ко струја смислу" што ово наводиш. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ведран* рече

Море чекај да се пресаберем. :))

@Јанко бре иди у першун. 

Мене растужи почетак приче о Кићи!

Мени је као малом крепуцнуо мој Мики. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

@Јанко бре иди у першун. 

Мене растужи почетак приче о Кићи!

Мени је као малом крепуцнуо мој Мики. 

А да се звао Кића још би био жив... И ти би га волео и мазио... И чувао га од маце...

Знаш ли колико је све то било саблажњаво за саму децу, учитеље и њихове родитеље? А контекст је да је то писао владика. Ја разумем да човек бира како види ствари, али ако ЗНАШ да ће се већина око тебе саблазнити требало би променити начин писања. Хвала Богу па је најзад промењено. 

Прво сам мислио да је до мене и моје огреховљености, али сам схватио да практично сви нецрквени људи и деца (а и већина црквених) то тако виде (нелитургијски су огромна већина - овде на Литургију иде око 1 % популације). Ово је тек један од више детаља који су таквог типа у свим уџбеницима за млађе разреде (на другом месту су се момци посвађали, па кад су се на крају помирили отрчали су загрљени (sic!) и насмејани да се купају). И све то са потписом в. Игњатија а у доба прича о Пахомију, Василију... Превише ме притискало оно "потребно је да дођу саблазни али тешко оном КРОЗ кога дођу", па сам престао да их наручујем, набављам и да из њих читамо...

Доста спамовања теме, мада без веселог попа који је "издоминирао" све је некако пусто...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Доста спамовања теме, мада без веселог попа који је "издоминирао" све је некако пусто...

Поп се сада игра са Кићом...:))

Иначе, чини ми се да би мање штетно било предавати по Регули св. Бенедикта Нурсијског:

30. poglavlje

Kako se kažnjavaju mlađi dječaci

1. Svaka dob i svaki stupanj shvaćanja zahtijeva poseban postupak. 2. Kad god, dakle, pogriješe dječaci ili mladići ili odrasli koji ne mogu pravo shvatiti koliko je teška kazna izopćenja, 3. neka se kazne strogim postom ili dobro išibaju da ozdrave.:))

Били би здравији неки форумаши да се Регула примењивала...:dedica:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

А да се звао Кића још би био жив... И ти би га волео и мазио... И чувао га од маце...

1 hour ago, Јанко рече

Прво сам мислио да је до мене и моје огреховљености

Да што је! :))

......

Али искрено, дало би се са овим радити (кад се мора) само да није тих околности.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ana čarnojević рече

Исти је мој покојни Мики I (први)!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Исти је мој покојни Мики I (први)!

Мики Први је био патријарашки обучен - у зелено. :))

А Мики Други је био митрополијски обучен - у плаво. 

И Оги је исто био папагајски митрополит. Он је био најразмаженији. И крепао јадан кад сам га оставио код пријатеља на месец дана због пута. Пре тога се деценију није одвајао од мене на више од недељу дана. А и тада је са њим био неко од укућана. Овај пут су били њему непознати људи у питању.  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Мики Први је био патријарашки обучен - у зелено. :))

А Мики Други је био митрополијски обучен - у плаво. 

И Оги је исто био папагајски митрополит. Он је био најразмаженији. И крепао јадан кад сам га оставио код пријатеља на месец дана због пута. Пре тога се деценију није одвајао од мене на више од недељу дана. А и тада је са њим био неко од укућана. Овај пут су били њему непознати људи у питању.  

Аћим је папски обучен у бело, шта више мислим да му купим црвене патофнице, и требало је да се зое Бенедикт, знам да би се поп Ђуроић одушевио, али нисмо хтели да претерујемо баш.   :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Снежана рече

Аћим је папски обучен у бело

На крају има маскембал да буде на овој теми. Кад смо већ код ових црквених боја, једна анегдота.

Пре много година, док су се још писма писала руком. Пишем ти ја, што би поп рекао још као дјечарац, једном мом старијем другу, теологчићу (студенту). Имао сам неку оловку која је јако лепо писала, танко, глатко... И увек сам њу користио за писма. Тек ће ти он након неког трећег, четвртог писма да ми каже, "а што ти мени пишеш као патријарх, зеленом бојом!"  Ја кад у земљу нисам пропао! :)) Појма тада нисам имао да патријарси пишу зеленом бојом. :))

После сам набавио исту такву црне боје. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

На крају има маскембал да буде на овој теми. Кад смо већ код ових црквених боја, једна анегдота.

Пре много година, док су се још писма писала руком. Пишем ти ја, што би поп рекао још као дјечарац, једном мом старијем другу, теологчићу (студенту). Имао сам неку оловку која је јако лепо писала, танко, глатко... И увек сам њу користио за писма. Тек ће ти он након неког трећег, четвртог писма да ми каже, "а што ти мени пишеш као патријарх, зеленом бојом!"  Ја кад у земљу нисам пропао! :)) Појма тада нисам имао да патријарси пишу зеленом бојом. :))

После сам набавио исту такву црне боје. :))

битно је да на крају нисте отишли заједно загрљени и насмејани на купање 12:smeha:

А.М.

Подели на овим сајтовима

@Јанко а што се несрећног Киће тиче, па неким људима просто треба забранити да се баве децом, не сумњам у добру пишчеву вољу, али уметност је узрасти до нивоа детета, ја бих уместо мучног и на крају трагикомичног Киће нпр на овом месту искористила причу о малом принцу и његовој ружи, што мислим да је негде и била идеја, на жалост неуспешна.

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...