Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 8 часа, о.Горан рече

Ипак, данас имамо неку врсту интелектуалног гулага у науци где се свако ко се не слаже са еволуционом псеудо догмом проглашава свим и свачим и части свим и свачим. Ово не кажем само ја већ многа звучна имена науке данас од којих сам и сам учио.

Jesi li naucio kako radi frizider i zasto je u njemu, pazi sad ovo, MANJA entropija, nego van njega, "protivno" drugoj zakoncini termodinamike? Ako znas odgovor, evo, ja cu da agitujem da te pustimo iz gulaga... Preskocicemo i onaj deo sa javnom samokritikom, direktno te primamo medj lizarde, imas mesto u pocasnoj lodji. Nema zackoljica, nema brijanje, kokakola iz ledare samo susti! Tebe kad obrlatimo, kao domine ima svi ostali da popadaju na nasu stranu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Апропо важности тема која је помињана овде... Форум је место дискусије, али није место одлучивања. То што је тренутно у реалном животу веома актуелна тема зетезања односа између Московске и Цариградске Патријаршије не значи да дискусије о томе на било ком форуму( па и овом) могу било шта променити када је однос ове две Патријаршије у питању, напротив. То Родни умишља да га неко нешто пита, то мњење су му импутирале ове његове улизице овде, али у стварности пискарање тог кова нема ама баш никакав утицај на реалност.

Форумска тема саму себе гради или оповргава, ова тема је вечна, питање Стварања, Бога, (не)тачности еволуционе бајке, односа науке и теологије, домета људског сазнања, односа науке и вере итд. су очигледно биле занимљиве и пре 10 година и сада. Дакле, то је једна од тема које ће увек бити занимљиве људима. Такође, за разлику од тема у којима форумске дискусије немају скоро никаквог уплива на реалност јер два Патријарха сигурно неће своје одлуке управљати према писањима чланова ЖРУ( или неког другог форума), кад је ова тема овде у питању могуће су промене код људи који прате оно што се износи. Добро, то зависи од спремности да се саслушају аргументи, а недоказанима је џаба причати јер јако споро капирају ствари. Као Ђура нпр. :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

On 11.10.2018. at 19:40, Branka62 рече

A ja zamišljam veroučitelja koji učenicima kaže da ne veruje u Boga ali, ništa deco ne brinite, ja ću pričati po planu i programu.

То поређење је неумесно, да не кажем неку другу реч. Не можемо упоређивати богонадахнуту тематику као што је веронаука и тематику која је везана за једну крајње сумњиву хипотезу која пали само код наивчина и оних које мрзи да размишљају.

Човек је лепо рекао да ће предавати бајку без обзира на његов став, али очигледно да то не смеш да доводиш у питање у тим круговима. Није ово усамљен пример.

Подели на овим сајтовима

Што се тиче година Адама, ја сам то одавно, као што рекох, потенцирао и нико није одговорио конкретно на то питање. Штавише, ту тему око година старозаветних Патријараха сам поставио ко зна кад на овом подфоруму. Дакле, ако је неко наивчина за златног Роднија свих времена овог форума то не значи да је неписмен.

Подели на овим сајтовима

On 11.10.2018. at 23:32, drvce рече

Jesi li naucio kako radi frizider i zasto je u njemu, pazi sad ovo, MANJA entropija, nego van njega, "protivno" drugoj zakoncini termodinamike? Ako znas odgovor, evo, ja cu da agitujem da te pustimo iz gulaga... Preskocicemo i onaj deo sa javnom samokritikom, direktno te primamo medj lizarde, imas mesto u pocasnoj lodji. Nema zackoljica, nema brijanje, kokakola iz ledare samo susti! Tebe kad obrlatimo, kao domine ima svi ostali da popadaju na nasu stranu.

Какав гулаг то помињеш црни ти, па ти си у интелектуалном гулагу и то добровољно :)):)):)). То је најжешћа фора, кад неко сам `оће у интелектуални гулаг, к`о ти :smeh1:. Ја сам слободан човек са слободним ставом за разлику од таквих к`о ти. По (не)размишљању које показујеш више ти одговара никнејм балван него дрвце...

Хахах, пази овај "аргумент". Ти никако да укапираш просту ствар као што је Други закон термодинамике. Да би бајка функционисала потребно је имати све време трајања исте потпуно спремне системе за претварање сунчеве енергије да би жива бића могла да их користе у пуном капацитету, као што је нпр. фотосинтеза. Фрижидер управо има уграђене системе и кад га искључиш он престане да ради. Јеси ли испробао то мајчин сине :smeh1:, искључи фрижидер па провери дал` хлади. О свему томе сам писао овде, али џаба кад је неко недоказан.

Подели на овим сајтовима

Ја се слажем са попом Гораном.

:)))

Ово је убедљиво најбоља тема на Поукама.

Рекао сам раније да нема боље дроге од ове теме. 

Опушта мозак, забавља, живахна је. 

:whackado:

Решава све животне проблеме. 

:navijanje:

Утиче позитивно на здравље. 

:dobro:

Они канони и јурисдикције смарају и убијају. Еволуција и гени, амебе, сисари, аспиде, лавови и хијене враћају живот у кости потрвене. 

:uraaaaaa:

Зато навалите на ову тему и све бриге ће вас проћи (макар привремено)

:kupanje:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Д`обновимо мало градиво пошто има доста понављача овде:

Он је један од 500 научника из неколико области који су се окупљали неколико година како би креирали Научно неслагање са Дарвинизмом.

Крис Вилијамс, доктор наука, са државног Универзитета у Охају, који је такође допринео овом револуционарном извештају, објашњава да је Дарвинова теорија еволуције “спекулција, са мало чињеница, ако их уопште има,“ и као таква мора бити уклоњена из наставних планова у средњој школи:

“Као биохемичар и развијач софтвера који ради на генетичком и метаболичком прегледу, стално сам изненађен невероватном комплексношћу живота. На пример, свако од нас има огроман “компјутерски програм“ од шест милијарди ДНК база у свакој ћелији која је водила наш развој од оплођеног јајета, одређује како направити више од 200 врста ткива, и све то повезује у бројне високо функционалне системе органа. Мало људи ван генетике и биохемије схвата да еволуционисти и даље не могу дати никакве значајне детаље о пореклу живота, а посебно о пореклу генетских информација у правом саморепликујућем организму. Који гени су то захтевали – или да ли су уопште имали гене? Колико су ДНК и РНК имали – или да ли су уопште имали нуклеинске киселине? Како су се велики молекули богати инфромацијама појавили пре природне селекције? Како је тачно генетски код повезао нуклеинске киселине са секвенцом порекла амино киселина? Јасно је да је порекло живота – основа еволуције – и даље практично спекулација, са мало или без икаквих чињеница.“

epeltzer.jpg

“Као хемичар, најфасцинантније питање за мене се врти око порекла живота. Пре него што је живот почео, није било биологије, само хемија – а хемија је иста све време. Шта функционише (или не) данас, функционисало је (или није) и на почетку. Дакле, наше идеје о томе шта се догодило на Земљи пре појаве живота се уистину може тестирати у лабораторији. А оно што смо видели до сада, када се реакције оставе без помоћи као што би биле у природном свету, није много. Тек када интелигентни агенс (као што је научник или дипломирани студент) интервенише и “измени“ реакције услове “правилно“ онда видимо некакав напредак, али чак и тада је то прилично ограничено и веома далеко од онога шта нам треба. Стога, сама хемија је та која говори о потреби за нечим више од само времена и шансе. А да ли је то само добро одређен сет иницијалних услова (фино подешавање) или нека врста континуалног вођења док се живот коначно не појави, још увек није познато. Али оно што знамо је да су случајне хемијске реакције и недовољне и да често раде против стаза потребних за успех. Из ових разлога ја озбиљно сумњам у то да ли ће тренутна Дарвинова парадигма икада начинити додатни напредак у овој области.“Едвард Пелцер, доктор наука океанографије, Универзитет у Калифорнији, Сан Дијего (Скрипс институт)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Ја се слажем са попом Гораном.

Ово је убедљиво најбоља тема на Поукама.

Рекао сам раније да нема боље дроге од ове теме. 

Опушта мозак, забавља, живахна је. 

:whackado:

Решава све животне проблеме. 

:navijanje:

Утиче позитивно на здравље. 

:dobro:

Они канони и јурисдикције смарају и убијају. Еволуција и гени, амебе, сисари, аспиде, лавови и хијене враћају живот у кости потрвене. 

:uraaaaaa:

Зато навалите на ову тему и све бриге ће вас проћи (макар привремено)

:kupanje:

5, седи :smeh1:...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

5, седи :smeh1:...

:cheesy3::cheesy3::cheesy3::cheesy3:

од кад то нисам чуо!

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ја одмах повратим расположење, када читам поједине коментаре. Расположење у распону " од ува до ува " Добра нам времена дошла...која су овде чашћавања...:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ја одмах повратим расположење, када читам поједине коментаре. Расположење у распону " од ува до ува " Добра нам времена дошла...која су овде чашћавања...:smeh1:

Ма да поп зна само како ме је обрадовао кад ми је рекао да сам аспида! 

12:smeha:

Као да ме благословио!

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Права наука иначе радује човека јер сведочи Бога.

Да се разумемо, немам ја ништа против дискусија о тренутно затегнутим односима две Патријаршије, напротив. Интензивно пратим дешавања на том пољу, рекох да сам звао игумана Драгојловића за кога сам сазнао касније да је члан овде да нам ускоро буде гост са предавањем о томе. Али чињеница је да форумске дискусије немају никаквог уплива на реални живот када је једна таква тема у питању, док је ово једна од тема које могу да утичу на личности.

Подели на овим сајтовима

Папа Горане, шта ти мислиш, да ли је могућа еволуција раскола, или су расколи створени за шест или мање дана?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Права наука иначе радује човека јер сведочи Бога.

Да се разумемо, немам ја ништа против дискусија о тренутно затегнутим односима две Патријаршије, напротив. Интензивно пратим дешавања на том пољу, рекох да сам звао игумана Драгојловића за кога сам сазнао касније да је члан овде да нам ускоро буде гост са предавањем о томе. Али чињеница је да форумске дискусије немају никаквог уплива на реални живот када је једна таква тема у питању, док је ово једна од тема које могу да утичу на личности.

Ајде! На личности? 

Свих ми акрапа, занимљиво. :ladan:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

форумске дискусије немају никаквог уплива на реални живот

:unbelieveble:

Што ми ово не рече јуче да се не мучим са оноликим текстом и коментарима на одлуке Цариграда, који малопре поставих! 

:D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...