Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 8 минута, Кратос рече

implicira spasenje pre stvaranja bilo čega.

Pa spasenje nije nikakvo delo koje se nametnulo, spasenje je samo jedan od delića OBOŽENJA ČOVEKA, koje se nesumnjivo imalo i moralo desiti.

Oboženje čoveka je razlog cilj i stvaranje sveta a ne nešto drugo!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Кратос рече

Pa po tebi se parusija već desila i svi su već vaskrsnuti na nadvremenskom nivou,a nadvremenski nivo je večni nivo što dalje implicira spasenje pre stvaranja bilo čega...i Crkva pojma nema šta ispoveda u Simvolu Vere kada kaže da čeka vaskrsenje,Hristos pojma nema šta priča kada govori o tom Danu koji će doći,čak i On ispada da živi u matriksu i da pojma nema da su svi već nadvremenski vaskrsnuti....

Sta za tebe znaci  Vaskrsao? Da li to znaci Njegovo fizicko telo je prevezeno ambulantom na nebu sa desne strane Oca? Ili to znaci da je vaskrsao u Bogu, da se ne moze odvojiti Bog i Hristos? Odgovori direktno na direktno pitanje.

(nedovrsena poruka!)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Па лепо каже Јероним: Није за чуђење оно што нам је обећано у васкрсењу, да ћемо сви ми, који живимо у телу, али не и по телу, имати држављанство на небу, и док смо овде на земљи речено нам је да је: царство небеско унутар вас. Дакле, живимо у матриксу! :)) 

Kaže meni jednom Milojkov poakaži mi Carstvo, pošto sam ja navaljivao da punoća Carstva već postoji....

A ja mu kažem... toliko sam već među vama zar niste videli da je Carstvo u meni i ja u Carstvu? :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da ali ja ne znam da li sam vaskrsao za Carstvo Božje ili za večnu pogibao.

Ti ne znaš ni da li si uopšte vaskrsao ni da li je iko sem Hrista uopšte vaskrsnut....Apostol Pavle govori da tek treba to da se zbije,da se preobraze oni koji se nađu živi i da vaskrsnu oni koji su umrli...a ne da se to već desilo a da mi o tome pojma nemamo.Hristos govori o tom budućem danu a ne govori o tome kao nečemu što već sada jeste...uostalom tela svetaca najvernije svedoče o tome...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Sta za tebe znaci  Vaskrsao? Da li to znaci Njegovo fizicko telo je prevezeno ambulantom na nebu sa desne strane Oca? Ili to znaci da je vaskrsao u Bogu, da se ne moze odvojiti Bog i Hristos? Odgovori direktno na direktno pitanje.

NE BI SE NI OVAPLOTIO DA NIJE PRE TOGA VASKRSAO :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ti ne znaš ni da li si uopšte vaskrsao ni da li je iko sem Hrista uopšte vaskrsnut.

i VASKRSNUĆE SVI I DOBRI I ZLI :))

Ja verujem da nema VASKRSENJA BEZ HRISTA a to se već desilo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Тања1 рече

Znači da je njegovo fizičko smrtno telo preobraženo u duhovno,nebesko telo kao što je bilo telo samoga Hrista po vaskrsenju.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

uostalom tela svetaca najvernije svedoče o tome...

Pa ona i jesu tu da ne polete kod bestelesnog Logosa (jer ne postoji), borba je brate ovde na zemlji, ovde se vezuje i svezuje nebo a koske ne ograničavaju svoje kretanje ili msiliš da Sveti Vasilije ne ustaje sa njegovog odra? Mora da oni u Ostrogu gadno nešto lažu da se svetitelj šeta toliko da i ne stignu da mu napletu čarapa koliko je ovaj u stanju da ih pocepa?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ti ne znaš ni da li si uopšte vaskrsao ni da li je iko sem Hrista uopšte vaskrsnut

Ја и ВСБ то знамо, јер ти лепо Мт рече да су васкрсли са Хр. Ти немој да верујеш, као што Матеју не верујеш ни да је Хр васкрсао на крсту. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mora da oni u Ostrogu gadno nešto lažu da se svetitelj šeta toliko da i ne stignu da mu napletu čarapa koliko je ovaj u stanju da ih pocepa?

Наравно да лажу! :))

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Ево да нам Кратос објасни како су мушко и женско слика богова?

Пост 1, 26. Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити  господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи. 27. И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их.

Ne znam ajde ti objasni pošto je za tebe Božije obličije telo,znači ako bi bio dosledan toj svojoj inepretaciji da bi onda neko od božanstva morao da ima žensko telesno obličije?Za mene je obličije stvar duha a ne tela...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Znači da je njegovo fizičko smrtno telo preobraženo u duhovno,nebesko telo kao što je bilo telo samoga Hrista po vaskrsenju.

Trebas imati na umu da mozes poreci vaskrsenje pogresno razumevajuci Isusovu srmtnu telesnost, iz koje Lazar vrati se u zivot, i zato to "telo" sedi na tronu. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Наравно да лажу! :))

Da uzme lepo Kratos vunicu u ruke i da plete čarape za Svetoga Vasilija Ostroškog, to bi mu bila najbolja teologija, razumeo bi kad bi ga Sveti Vasilije toliko zaposlio da onaj ne bi mogao da naplete toliko čarapa koliko bi ih svetitelj svojim šetanjem umeo da pocepa :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ne znam ajde ti objasni pošto je za tebe Božije obličije telo,znači ako bi bio dosledan toj svojoj inepretaciji da bi onda neko od božanstva morao da ima žensko telesno obličije

I Hristos stvori neraspadljivo vaskrslo telo i muško i žensko stvori ih.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Trebas imati na umu da mozes poreci vaskrsenje pogresno razumevajuci Isusovu srmtnu telesnost, iz koje Lazar vrati se u zivot, i zato to "telo" sedi na tronu. :mahmah:

Lazarevo vaskrsenje nije Hristovo vaskrsenje.Inače trebao bi sad VSB da ti objasni da Hristos nije umro telesno,nego ipostasno....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...