Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Проблем је што Бог вели Адаму: Кад будеш ручкао овај плод, има да цркнеш тај дан. - А није цркао. Једино логичко решење је да је духовно умро и зато изгнан из Раја где Бог стави оно чудовиште од Керуба да витла мачем огњеним, али да би Адам једнако умро јер је имао смртно тело, или би се, што је једнако смрт коју ће имати они који ће бити живи на дан Другог доласка, преобразио кроз сједињење са Логосом Божијим, Сином и распао као чаура у којој су скривене споре свих оних који ће бити становници Небеског Јерусалима илити сутрелесници Христови. Дакле, нема шансе да не би умро.  

Ja mislim drugačije.

Bog je jednostavno čoveku otkrio kakvu prirodu čovek ima.

To je smrtna priroda.

Ili je Bog ostavljao čoveka u neznanju dok čovek ne umre i ne otkrije mu prirodu da će umreti?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ti bi nama kojima su date direktne tajne da pričaš u pričama?

To Hristos nije radio dečko!

Pa, nama hriscanima NZ, imamo direktne tajne.

Da li su Jevreji SZ imali pravog Hrista za Pashu, ili je tek sa dolaskom Hrista ustanovljenja Nova Pasha ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa, nama hriscanima NZ, imamo direktne tajne.

Da li su Jevreji SZ imali pravog Hrista za Pashu, ili je tek sa dolaskom Hrista ustanovljenja Nova Pasha ?

Pa izgleda da ga je Avram imao osim ako ne tražiš sada da ti kažem gde mu je Hristos ubacio svoje Telo i Krv u čorbu?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

nama hriscanima

Немој да употребљаваш захтевне речи. 

То није у контексту.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Немој да употребљаваш захтевне речи. 

То није у контексту.

Care :))

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

Untitled.jpg

Фали ти свевидеће око!

Сад ће нас прогласити за масоне 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa izgleda da ga je Avram imao osim ako ne tražiš sada da ti kažem gde mu je Hristos ubacio svoje Telo i Krv u čorbu?

Eno, sv. Ilarije se ne slaze sa tobom, kaze da je sve to kao u misteriji, u tajni buduceg Ovaplocenja. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Vedran рече

Да у праву си. Али мислим да ни ја нисам погрешио. Јер овде је опет реч о питању времена и перспективи. У времену је "недовршено" јер ми видимо умирање, трулеж, плач и муку свуда око нас. 

Pa zašto ti potrčiš na njihovo igralište i u delu spasenja uvodiš vreme kao ograničavajuću kategoriju?

Zar nije delo spasenja uključeno u već završeno stvaranje, dakle ne spada pod nikakvo dejstvo ograničavajućeg karaktera nikakvom stvorenju kao što je naprimer vreme?

Vreme je obično stvorenje. Pas, mačka....ovca.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Проблем је што Бог вели Адаму: Кад будеш ручкао овај плод, има да цркнеш тај дан. - А није цркао. Једино логичко решење је да је духовно умро и зато изгнан из Раја где Бог стави оно чудовиште од Керуба да витла мачем огњеним,

али да би Адам једнако умро јер је имао смртно тело, или би се, што је једнако смрт коју ће имати они који ће бити живи на дан Другог доласка, преобразио кроз сједињење са Логосом Божијим, Сином и распао као чаура у којој су скривене споре свих оних који ће бити становници Небеског Јерусалима илити сутрелесници Христови. Дакле, нема шансе да не би умро.  

Раздвојио сам цитат, први део сматрам тачним. Адам је умро сагрешивши, у греху је смрт, није одмах издахнуо, али је самим сагрешењем неисцељиво рањен смрћу, грехом.

У другом делу сматрам да не би неумитно умро, мислим да је његово тело било другачије, као тела која ћемо добити после коначног Суда.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Eno, sv. Ilarije se ne slaze sa tobom, kaze da je sve to kao u misteriji, u tajni buduceg Ovaplocenja. 

Pa onda postoji mogućnost da če misteriju čekati do kraja veka i nikada neće ući u realnost postojanja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

:945729:

VSB ti si vec puno puta setao tim igralistem. :)))

Nisam ja vam šutiram sve po tom igralištu zato ste i besni. :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Свакако.

E a misterija ostaje misterija ako si je tako zakrstio tu nema druge. Takvu je tvoje srce prihvatilo i um i duša.

Dakle ja u misterije ne verujem, ja se nosim otkovenjima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...