Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znam ja šta ti pišeš.

Naravno stvoren je smrtan, jer i da je stvoren sa mogućnošću da zgreši i umre, znači da je stvoren smrtan.

Ali, smrt nema svoju prirodu postojanja, nema ipostas, postoji samo u potenciji i nepostoji u real vermenu i prostoru itd.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 минута, Bokisd рече

To su te slike i praobrazi SZ o

Наравно, заклао му је нацртаног вочића, ко то негира? Нисам био пажљив на контекст... Опрости. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече

" Сматрам да је створен смртан. "

Може се разумети на два начина, један да је створен слаб да се одупре смрти, други да му смрт извесно следи. Други није тачан, за први не знам.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Otuda imamo taj gubitnički izraz nedovršenog stvaranja.

Stvaranje je dovršeno ali ono uključuje i da se čovek po slobodi opredeli za večnu zajednicu.

Nije večni život nešto što je kao moguća posledica stvaranja, nego je potpuno stvaranje.

Да у праву си. Али мислим да ни ја нисам погрешио. Јер овде је опет реч о питању времена и перспективи. У времену је "недовршено" јер ми видимо умирање, трулеж, плач и муку свуда око нас. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ivan Marković рече

Питај га. @Жика. Питање за тебе: да ли би Адам умро и да није сагрешио?

Adam je stvoren smrtan.

Si se nekad zapitao zašto Bog govori čoveku, ako pojedeš sa drva poznanja dobra i zla umrećeš?

Da li zbog toga što Bog želi da stvori polsušnog ili neposlušnog čoveka?

Ili zbog toga da čoveku kaže i otkrije kakvu prirodu čovek ima?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ivan Marković рече

Питај га. @Жика. Питање за тебе: да ли би Адам умро и да није сагрешио?

Написао сам на тој теми да би умро и да није сагрешио, али већ смо расправљали о томе. Нема потребе да преносимо то овде.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Да ли је то "веома добро"?

Jeste to je veoma veoma dobro!

Zaista vam kažem ima nekih od vas koji će živeti večno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Наравно, заклао му је нацртаног вочића, ко то негира? Нисам био пажљив на контекст... Опрости.

Konteks je, sta predstavlja jadni vocic i koju sliku predstavlja u perspektivi NZ itd. Kao ono za neupalimuju kupinu, koja predstvalja sliku i praobraz zaceca Presvete Bogorodice, ono, ne moze da izgori kupina , kao sto je i Bogorodica mogla u svojoj materijalnoj utrobi da nosi nestvorenog Stvoritelja sveta itd. :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jeste to je veoma veoma dobro!

Zaista vam kažem ima nekih od vas koji će živeti večno.

Добро је, помислио сам да тражимо кривца.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, елТорнеро рече

Добро је, помислио сам да тражимо кривца.

Pa onda ne bi ispovedali Hrista!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, елТорнеро рече

Може се разумети на два начина, један да је створен слаб да се одупре смрти, други да му смрт извесно следи. Други није тачан, за први не знам.

Проблем је што Бог вели Адаму: Кад будеш ручкао овај плод, има да цркнеш тај дан. - А није цркао. Једино логичко решење је да је духовно умро и зато изгнан из Раја где Бог стави оно чудовиште од Керуба да витла мачем огњеним, али да би Адам једнако умро јер је имао смртно тело, или би се, што је једнако смрт коју ће имати они који ће бити живи на дан Другог доласка, преобразио кроз сједињење са Логосом Божијим, Сином и распао као чаура у којој су скривене споре свих оних који ће бити становници Небеског Јерусалима илити сутрелесници Христови. Дакле, нема шансе да не би умро.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Konteks je, sta predstavlja jadni vocic i koju sliku predstavlja u perspektivi NZ itd. Kao ono za neupalimuju kupinu, koja predstvalja sliku i praobraz zaceca Presvete Bogorodice, ono, ne moze da izgori kupina , kao sto je i Bogorodica mogla u svojoj matreijalnoj utrobi da nosi nestvorenog Stvoritelja sveta itd. :945729:

A ti bi nama kojima su date direktne tajne da pričaš u pričama?

To Hristos nije radio dečko!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Жика рече

Написао сам на тој теми да би умро и да није сагрешио, али већ смо расправљали о томе. Нема потребе да преносимо то овде.

Па изгледа да та врста учења које је без сумње хетеродоксно, вама не смета уопште. Па што онда цедите комарца овде?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...