Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Imaš mnogo duplih slčica oćeš da razmenjujemo malo, da ti dam ove što ja imam iz tog albuma, sigurno ih nemaš koliko vidim?

Pa kad popuniš album da se hvalih pred drugarima važi?

Popunio sam album jbga a višak sam poklonio.Zakasnio si....:sunce:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 24 минута, Кратос рече

Klanja se Bogu kao Trojici,ne anđelima.Oni mu se obraćaju kao Jedan.Samo je Bog Gospod,stvorenje to ne može da bude pa ni da je anđeo najvišeg reda.

Који си ти буквалиста. Теби је апсолутно неопходно да буду сва Тројица присутна уанђелени (или оваплоћени) да би ти могао да схватиш да се Авраму јавио Бог Отац Син и Дух Свети.

Али срећом нису сви тако уски.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

jer kako utvare da prime Oskar?

па у овој теологији то није проблем.

Штапићем такнеш оскара и "пуф!" дематеријализује се оскар. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Pa ti veruješ u Đurovićevu tezu da se klanja svecima Avram i proglašavaš ga za idolopklonika....Otac vere idolopklonik..cccc šta sve neću da pročitam

Kao i ti u Crkvu kad odeš, pa se pokloniš pred likom svetitelja Bogu.

Činiš li to o bezumniče?

Ali to se ne čini bezumniče ako Hristos nije tu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

па у овој теологији то није проблем.

Штапићем такнеш оскара и "пуф!" дематеријализује се оскар. 

Bacimo Oskara u vis neka poleti kao golub u fikcije i mašte u promisli i vizije makar one morale ponekad biti i Božanskog karaktera :))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Desiderius Erasmus рече

Dok zagovornici modela kratkoročnog Stvaranja smatraju da su patnja, propadljivost i smrt rezultat Adamovog greha.

Mozemo i ovako da preformulisemo:

"Dok zagovornici modela kratkorocnog stvaranja smatraju da su patnja, propadljivost i smrt rezultat adamovog grijeha, sto je dio Bozijeg plana da napravi tvorevinu koja se moze iskvariti jednim pogresnim djelom jednog covjeka". 

U cemu je razlika u odnosu na direktnu tvdnju da je svijet od pocetka stvoren sa prisutnoscu smrti? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Кратос рече

vidi trojicu,pominje jedno srce.

Ајме мајко! 

Ово је све боље и боље. То једно куца у сва три чоека?

:whackado:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

"Dok zagovornici modela kratkorocnog stvaranja smatraju da su patnja, propadljivost i smrt rezultat adamovog grijeha, sto je dio Bozijeg plana da napravi tvorevinu koja se moze iskvariti jednim pogresnim djelom jednog covjeka". 

U cemu je razlika u odnosu na direktnu tvdnju da je svijet od pocetka stvoren sa prisutnoscu smrti? 

Čekaj da upetljamo nauku malo.

Moće li materija biti sve mlađa i mlađa ?

Postoji u nauci mogućnost savršene regenerisane planete? dakle da mehanizam osvežavanja deluje toliko dobro da više ne pokauje znake starenja?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Mislim da je ipak prilično velika razlika između stvaranja sveta koji može da se iskvari i stvaranja iskvarenog sveta. ;)

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Mislim da je ipak prilično velika razlika između stvaranja sveta koji može da se iskvari i stvaranja iskvarenog sveta. ;)

Nauka vam ovakvo viđenje ne može zabraniti, osim ako nauka eksplicitno tvrdi da svet nije stvoren.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Кратос рече

To je više nego jasno u samom tekstu.

Да више него јасно, само кад тај текст уђе у твоју главу, то је јасно, и то само теби. А ван твоје главе није никоме јасно. 

Ти си млого паметнији од Св Иларија. Кад дођеш горе мораћеш да га поучиш, а онда и Господу да поднесеш петицију да избаце Иларија из Царства, јер је погрешно учио и извртао речи Писма.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

tri čoveka obraćaju kao Jedan?

хорски!

:choir: дааај нам да једееемо

:choir: да ноооге оперееемо

:choir: па у Содом да идееемо

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Кратос рече

On vidi njih i klanja im se do zemlje i naziva ih Gospode i oni mu se obraćaju kao Jedan.

A pošto je i meni nezamislivo da tri čoveka horski pričaju u glas i da Avram čuje Jedno obračanje.

Sad mene zanima kako se to tri anđela obraćaju kao Jedan, to nešto kao ninđa samuraji pa naprave transformersa uđu u metarfozu sastave jednog velikog ninđa samuraja sklopeći svoje tri celine u jednu celinu ili kako?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kao i ti u Crkvu kad odeš, pa se pokloniš pred likom svetitelja Bogu.

Činiš li to o bezumniče?

Па зар не знаш да су православци и католици идолопоклоници?:))

А иначе замисли какав хор: Сва тројица кажу Авраму шта да ради, и то углас! :cheesy3: Јер је Аврам био матор човек, наглув! 12:smeha:

На страну што у свом безбоштву пориче све доникејске оце који су тврдили да се Хр јавио Авраму, и тако држи страну Јеврејима и јеховама, него уводи и истинско идолопоклонство јер је било забрањено клањати се анђелима (Данило нпр.). А што је најгоре, безумник пориче да се Јахве јавио Авраму, јер анђели нису Јахве нити су три ипостаси божанске запосели тела анђела...

Уствари, проблем је што човек не зна одакле да почне да критикује Боксита и Кратоса јер они производе звуке као лонац кад га бациш низ степенице. Не пада им на памет да би Трифон пљунуо у око Јустина када би му рекао да се Аврам клањао Једном! Сами Јевреји су капирали да се клања Једноме, а онда долазе ова двојица јеховиних сведока да убеде и Јевреје и нас да смо у заблуди!   

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A pošto je i meni nezamislivo da tri čoveka horski pričaju u glas i da Avram čuje Jedno obračanje.

Брате, управо био написао! Нема Духа Светог!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...