Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A Isus koji kaže da me zna i pre nego li sam postojao sigurno misli na sličice iz njegovog pamćenja?

Vajar poznaje skulpturu i pre nego što ona nastane u realnosti,vidi je u svom umu.Glup primer ali Bog kao kreator sigurno zna šta će stvoriti i pre nego što se to u vremenu i prostoru desi.To je Božija perspektiva,nadtvorevinska je.Da li zna početak i kraj,zna,da li se početak i kraj dešavaju na nivou njegove perspektive,ne,oni se dešavu opet u prostorno-vremenskoj dimenziji,samo je i isključivo Bog izvan kategorija vremena i prostora,sve ostalo nije.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Кратос рече

Vajar poznaje skuplpturu i pre nego što ona nastane u realnosti,vidi je u svom umu.Glup primer ali Bog kao kreator sigurno zna šta će stvoriti i pre nego što se to u vremenu i prostoru desi.To je Božija perspektiva,nadtvorevinska je.Da li zna početak i kraj,zna,da li se početak i kraj dešavaju na nivou njegove perspektive,ne,oni se dešavu opet u prostorno-vremenskoj dimenziji,samo je i isključivo Bog izvan kategorija vremena i prostora,sve ostalo nije.

A ti znaš kako te Hristos zna i pre nego si postao, znači kao vajar koji radi skulpturu?

Kad ti je Sveti Duh otkrio tu veličinu saznanja kako Hristos poznaje čoveka pre nego li čovek postane?

Si imao viđenje neko ili šta?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Vajar poznaje skuplpturu i pre nego što ona nastane u realnosti,vidi je u svom umu.Glup primer ali Bog kao kreator sigurno zna šta će stvoriti i pre nego što se to u vremenu i prostoru desi.To je Božija perspektiva,nadtvorevinska je.Da li zna početak i kraj,zna,da li se početak i kraj dešavaju na nivou njegove perspektive,ne,oni se dešavu opet u prostorno-vremenskoj dimenziji,samo je i isključivo Bog izvan kategorija vremena i prostora,sve ostalo nije.

Ово је ипак велики помак!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Ово је ипак велики помак!

Ja to pričam sve vreme.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ti znaš kako te Hristos zna i pre nego si postao, znači kao vajar koji radi skulpturu?

Kad ti je Sveti Duh otkrio tu veličinu saznanja kako Hristos poznaje čoveka pre nego li čovek postane?

Si imao viđenje neko ili šta?

Isto kao što pisac zna likove iz knjige pre nego što je napiše,knjiga postoji  u umu pisca pre nego što je baci na papir i da nekoj štampariji na štampanje,i zamisli on zna dal knjiga ima hepi holivudski end ili nema...jer on obitava na nadknjižnom nivou postojanja.Knjiga-svet,pisac-Bog al cela knjiga i svi likovi i događaji nose pečat pisca.:idea:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Isto kao što pisac zna likove iz knjige pre nego što je napiše,knjiga postoji  u umu pisca pre nego što je baci na papir i da nekoj štampariji na štampanje,i zamisli on zna dal knjiga ima hepi holivudski end ili nema...jer on obitava na nadknjižnom nivou postojanja.Knjiga-svet,pisac-Bog al cela knjiga i svi likovi i događaji nose pečat pisca.:idea:

Da, da razumem ma prosto i jednostavno kao pasulj.

Подели на овим сајтовима

@Ivan Marković сада сигурно са болом посматра тлапње Кратоса и Боксита... Јер, како рекох, он је конструктивно допринео расправи, али ови неће да се разговеде. Понеле су их страсти. Истини за вољу, Боксит је мало покушао да се искоригује, Картос нимало. Кратос у свом делиријуму наставља да негира васкрсење тела. Лик у свом јеретичком лудилу исправља Исуса који вели (Лк 24, 39): Видите руке моје и ноге моје, да сам ја главом; опипајте ме и видите; јер дух нема тела и костију  (ὅτι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει) као што видите да ја имам. Колико треба да скренеш са памећу па да Христов аргумент негираш? И он после једе. Једе јер је тело и кости, има крв. Није васкрсло тело као нека птица што је видех да прогута рибу и одмах је избаци на дупе ако је сита и не вари је. Тако та прогутана риба остане жива. Нека врста чапље. Васкрсло тело је наше тело. Није дух и фантазам који би живео и без јела. Кратосу је мозак флипер, па мисли да Бог тако замењује тела на пола сата, дад ће да једе, а после искаки вишак несварене рибе, или пак да ту рибу и мед инкорпорира у себе и да постане деб'о као сумо рвач. Не, нема никаквог чуда. Јер када би било чудо, онда не би био доказ на коме Хр инсистира да има желудац. Када би било чудо, онда бисмо могли да кажемо и да електронска форма Кратосових лупетања може да свари рибу и мед, јер Бог то може да уради, али то онда није доказ да је васкрсли Ис имао реално тело. Дечко је само јеретик докет и ништа више. Замолио бих Ивана да му скрене пажњу и да не хули на Васкрслог. Мене неће послушати, јер колико год да га крстим, он ће настравити да прди.    

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

knjiga postoji  u umu pisca pre nego što je baci na papir i da nekoj štampariji na štampanje

Ти ово из искуства говориш? Или замишљаш да је тако? 

Ја се дивим сваком писцу који овако пише књигу, ако такав постоји на овом бијелом дуњалуку :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Ја се дивим сваком писцу који овако пише књигу, ако такав постоји на овом бијелом дуњалуку :D

Ja mislim da Kratos ovde misli na nešto slično Božijim idejama ili logosima stvari.Tako ga ja razumem. Bog nas je poznavao pre nego smo nastali. Valjda je na to mislio. Inače, ne postoji knjiga u umu, ali postoje ideje za istu. Razumeo sam tako Kratosa.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Сере као грлица или као фока, шта му милије! Ја сам човек уметник и гарантујем вам да не постоји та визуализација. Постоји само идеја, а после имамо дело које је настало у складу са 100.000 других услова. Дечко нема појма шта прича, јер није стваралац.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Колико треба да скренеш са памећу па да Христов аргумент негираш?

A koliko trebaš da skreneš s pameti da pišeš nešto što ja nigde nisam ni rekao ili da budeš nečovek da tako bezočno lažeš?Ja s bolom posmatram kolko ti projektuješ gomilu gluposti koje ja nigde nisam ni rekao...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Verujem da Bog ima takve sposobnosti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Verujem da Bog ima takve sposobnosti.

Da smisli knjigu zapamti i upiše na papir?

A je li možda ima po tebi i neku veću sposobnost ili bi da se ograničiš na tom savršenstvu?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...