Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Бокси, ја сам те управо био похвалио да крећеш да употребљаваш разум. Немој да ме негираш. Какво предзнање у Бога? Какву манијачку категорију темпоралности хоћеш да уведеш у Бога? Јер предзнање је замишљање и промишљање нечега што ћеш урадити. И то захтева време. И ти тим немуштим и неспретним језиком би убацио време у Бога, а онда би то значило да је он променљив, да време није створено као ни свет и простор. Уопште ниси свестан импликација речи које изговараш. Уводиш време као апсолутну категорију, мада није јасно од када то време тече пошто је апсолутно, а онда је у једном моменту Богу пало на памет да створи свет јер се досађивао... Не хулите, људи.

Ne znam da li sam te dobro razumeo ?

Da li hoces da kazes, da ne postoji to' predznanje Boga o svim stvarima koje tek treba da se dese u vremenu nama ljudima ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Vedran рече

Шћедосмо да ти рекнемо да ти аналогије не ваљају.

Ma kako bre ne valjaju vidiš da je odigrao na Teslu i napravi ni iz čeg ništa :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Да ли човек који је несвестан своје несвести може бити свестан своје несвести? 

:)) Pa znaš kako je ako je svesno nesvestan onda može a ako je nesvesno svestan onda ne može ...

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Da li hoces da kazes, da ne postoji to' predznanje Boga o svim stvarima koje tek treba da se dese u vremenu nama ljudima ?

Види, друже, да ме се мало прођеш... код Бога не постоји предзнање нити неоствареност. 

Хајде сада ти мени, пошто си тако богодухнут човек, леп и паметан, реци ми како се то Логос променио кад је узео људеску природу и кад је пострадао, умро на крсту и кад је васкрсао. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Да ли човек који је несвестан своје несвести може бити свестан своје несвести? 

Ma svestan je bre on je nesvestan tek kad je svestan.

Tačno zna kojim redosledom ide nesvest vs svesti. On je bio nesvestan kad ga je hristos zamislio a kad je napisao knjigu i pečatirao on je postao svestan. Ali ne može Hristos da ga zna pre njegovog makar nesvesnog postanja :))

Подели на овим сајтовима

Тесла му је још и добар пример за оно што је замислио. Ближи него сви писци и скулптори чији рад замишља. Ал проблем јопет време.

Ма да је поменуо програмере одмах би му поверовао :sunce:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma kako bre ne valjaju vidiš da je odigrao na Teslu i napravi ni iz čeg ništa :))

Tesla je primer samo da ava lupa ko prazno lonče niz stepenice....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma svestan je bre on je nesvestan tek kad je svestan.

Tačno zna kojim redosledom ide nesvest vs svesti. On je bio nesvestan kad ga je hristos zamislio a kad je napisao knjigu i pečatirao on je postao svestan. Ali ne može Hristos da ga zna pre njegovog makar nesvesnog postanja :))

Ti si ustvari kao i ava nesvestan svoje eshatolške svesti proslavljenog tela....ava izbrko sve lončiće večeras....al nema veze samo ti lajkuj ko dijabola bez iole čitanja napisanog....

Подели на овим сајтовима

Лонче? А није отворени прозор? Или је прозор за мене резервисан?:cheesy3:

Ја волим прозоре! Са лепим погледом.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Тесла му је још и добар пример за оно што је замислио. Ближи него сви писци и скулптори чији рад замишља. Ал проблем јопет време.

Ма да је поменуо програмере одмах би му поверовао :sunce:

Kladim se da je ovaj tvoj post nastao u tvom umu i pre nego što si ga napisao na forumu.

Šta je vreme?Definiši mi vreme.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече
пре 14 минута, Bokisd рече

Види, друже, да ме се мало прођеш... код Бога не постоји предзнање нити неоствареност. 

Аво! Приземљи се!

Виђи, ође има нешто!

Бокисд је сад из есхатона скочио на земљу па вели за нас зар не постоји "предзнање" Божије. Постоји кад гледаш са камена испред куће Бокисд. А кад се јопет попнеш онда ништа од тога. 

Добро је ово што скачеш тамо амо. Кратоса још не виђо да скаче. 

Ал, да ти речем нешто Бокисд у вези питања "да ли сам добро разумео". Виђи вако.... Ниси.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kladim se da je ovaj tvoj post nastao u tvom umu i pre nego što si ga napisao na forumu.

Šta je vreme?Definiši mi vreme.

Vreme je stvorenje tako kažu svetitelji pravoslavne Crkve.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Хајде сада ти мени, пошто си тако богодухнут човек, леп и паметан, реци ми како се то Логос променио кад је узео људеску природу и кад је пострадао, умро на крсту и кад је васкрсао.

Kako da te prodjem, kada si ti prvo citirao moj post. Em, u svakom drugom postu me pominjes u negativnim kontekstima stvari. Nije lepo sa tvoje strane.

Za Bozije predznanje, zna se da postoji kao deo dogmatskog korpusa nase crkkve i da uvek sa Bozijem Predznanjem ide paralelno i Njegova Promisao o dogadjajima i ljudima , kojim putem  se sve te stvari lepo uklapaju i covekova sloboda izbora i Bozije Predznanje.

O tome pise Damaskin u svojoj knjizi Istocnik znanja. Tamo ima i ovo sto pitas za Logosa. Mogu da ti odgovorim sada iz glave, da ne citam, ali, ajde, da ne ispadne da nesto mnogo pametujem, moze svako da uzme knjigu i procita kako stoje stvari. Pozdrav.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vreme je stvorenje tako kažu svetitelji pravoslavne Crkve.

I kažu da je duša besmrtna al tebe to ne tangira.Tako da ne možeš to da mi daš kao svoj ,,argument,,.Al nebitno,definiši mi vreme pliz.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...