Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

2 hours ago, Срђан Шијакињић рече

Прихватити моћ једне земље да одлучује шта је диктатура а шта не

Diktatura (Authoritarian regime) je nesto sto svoje okvire i definiciju ima u politickim teorijama odavno. Tako da kada se govori o diktatorskim rezimima, svakome ko iole misli i promislja je kristalno jasno o cemu se tu radi. I tu se ja i ti razilazimo, cini mi se. Ja iskreno ne znam u kojem pravcu bih mogao dalje da vodim diskusju sa nekim kome su neki ocigledni diktatorski rezimi 'mozda'  diktatorski:

2 hours ago, Срђан Шијакињић рече

Сирија и Либија нпр. су биле можда диктаторске али свакако куд и камо функционалнија друштва пре у односу на после интервенција.

Dakle, to su skolski primjeri diktatura. Znaci, to je nesto sto se u civilizovanom slobodnom svijetu prepoznaje iz aviona. A to omiljeno postmoderno kukanje o stanju i funkcionalnosti nakon intervencije, za nijedan nanomentar ne mijenja niti moze da umanji ugrozenost ljudskih prava i sloboda, politicke kulture, izbornog procesa i pluralizma, politickog ucesca i funkcionisanja vlade koju su drzave imale pod diktaturom.

3 hours ago, Срђан Шијакињић рече

Ја мислим да није свако друштво у сваком тренутку спремно за демократију западног типа. Она јесте идеал и циљ, али је питање само шта је веће зло, толерисати диктатуру или направити пакао на земљи, коме се крај не види, само да би се успоставила демократија, кројена по мери неких другачијих људи у односу на оне племенске ратнике који пуцају из митраљеза на крову тојоте.

Niko nije pominjao demokratiju 'zapadnog tipa'. Sta ce biti posle pada diktatura da li ce se okrenuti demokratiji, anarahiji, ili necem drugom to je upitno, ostavljen je prostor za izgradnju bolje budunosti. Tolerisati diktaturu je zlo po sebi, jer to je jedini proces koji u ovoj prici ima svoje dalekosezne posledice na napredak, institucije, ljude, kulturu i sve ostalo. Strasno je kada dodje trenutak za upotrebu sile, ali kada dodje do toga - ako smo ista naucili iz 20v. jeste da sa diktaturama nema sa diplomatije niti igre.

3 hours ago, Срђан Шијакињић рече

Погледај само број мртвих у Сирији, око 300.000, помножи то претпостављам са три за број рањених и узми у обзир избеглице и чињеницу да крај рата није ни на видику, па ми реци да ли и даље мислиш да је такав исход бољи од Асадове диктатуре.

Da, samo sto ti ovdje podrazumijeavas da je navodno Obama? kriv za gradjanski rat, a to je tipicno buncanje lokalnih patrijota. Ovaj zadnji dio recenice 'Asadova diktatura' prebaci u prvi red i dobices ishod njegove diktature.

Neuspjeh Obame da srusi Asada, recimo, je samo jedan od velikih neuspjeha za civilizovani svijet. U svome tome, identicne ideologije se u medjuvremenu prepoznaju i udruzuju, krpa nalazi zakrpu, kao sto se Putin nasao sa Asadom. Po demokratskom indexu, Rusija spada u diktatorske rezime (da li je neko mislio drugacije?) tako da ne treba da cudi taj tiranski relationship. (russia overall score 3.31, u drustvu sa angolom, katarom, egiptom, obalom slonovace http://www.yabiladi.com/img/content/EIU-Democracy-Index-2015.pdf

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

3 minutes ago, Pancakes рече

А јеси ли свестан да кад "рушиш диктатуру" мораш да побијеш пола тог народа који "ослобађаш"? Од којих многи не би уопше да гину, већ једноставно немају избора.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Диктатуре се руше само "изнутра", када народ сазри и сакупи снагу да се ослободи дебила. Све остало доводи до хаоса.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

Izgleda da je Tramp pobedio i popular vote. :)

Otprilike je glasalo 3 miliona ilegalaca, svi znamo za koga i zasto...

Откуд то?

Ако је тачно, демонкрате су се уништили скроз... али скроз.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

51 minutes ago, Grizzly Adams рече

А јеси ли свестан да кад "рушиш диктатуру" мораш да побијеш пола тог народа који "ослобађаш"? Од којих многи не би уопше да гину, већ једноставно немају избора.

pa zastita civilnog stanovnistva je uvjek prioritet br.1., za razliku od diktatura u kojima ima dosta ugrozenih tj. nepodobnih.

Подели на овим сајтовима

42 minutes ago, Paradoksologija рече

Ови су дан пред изборе давали Хилари 85% шансе да победи, а беле, upper middle-class феминисткиње у Хафингтон поуст 99% и критиковали су ове за ' јефтину политичку пропаганду' зато што су процењивали на 'само 85%'.  :)

Толико о новинарском интегритету, обзиру према истини и тако тим стварима...

http://www.nytimes.com/interactive/2016/upshot/presidential-polls-forecast.html

15079057_569328259939880_747780284883205

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Pancakes рече

Diktatura (Authoritarian regime) je nesto sto svoje okvire i definiciju ima u politickim teorijama odavno. Tako da kada se govori o diktatorskim rezimima, svakome ko iole misli i promislja je kristalno jasno o cemu se tu radi. 

Типичан, школски пример диктатуре је диктаторски режим Мила Ђукановића... Човек влада Црном и Несрећном Гором више од 25. (словима= двадесет пет) година!!!

Ало, младићу, он је започео да влада, пре него што си се ти и родио, научио уз газду му Слободаnа како се дуго влада...

На Миловој савести је крв 200 резервиста ЈНА који су ''реализовали'' политички пројекат о разграничењу са Хрватском и ''исправљању грешака приучених комунистичких картографа'', како је некада називао своје претходнике у комунистичкој партији. На његовим рукама је и крв погинулих пословних партнера, блиских сарадника у шверцерским пословима и пострадалих критичара његове власти ... Милове руке су крваве до лаката...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Grizzly Adams рече

Они идолизују Европу и оће од САД да направе такву државу. Срећом, rednecks се још држе... ;)

И једни и други Амери су Европу углавном видели само у филмовима... Можда отприлике знају у ком делу мапе света се налази.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ови су дан пред изборе давали Хилари 85% шансе да победи, а беле, upper middle-class феминисткиње у Хафингтон поуст 99% и критиковали су ове за ' јефтину политичку пропаганду' зато што су процењивали на 'само 85%'.  :)

Толико о новинарском интегритету, обзиру према истини и тако тим стварима...

http://www.nytimes.com/interactive/2016/upshot/presidential-polls-forecast.html

15079057_569328259939880_747780284883205

То нема никакве везе са чињеницом да је Трамп узео ову двојицу ликова.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Ћириличар рече

То нема никакве везе са чињеницом да је Трамп узео ову двојицу ликова.

Ти им верујеш када 'процењују' шта то може да значи? 

Ја им не верујем ништа... Кад бих видео ту новину, морао бих да је пипнем да се уверим да ме не лаже да је ту. :) 

Ове године је новинарство потпуно умрло.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...